Захарта убива, солта не

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

salt-sugar

Без значение дали редовно четете статиите ми или тази ще е първата на която попадате, вероятно знаете, че съм отдаден на разпространението на едно послание.

Добре де, отдаден съм на разпространението на повече от едно послание. Но има едно, което ми е така мило и драго на сърцето, че като нищо могат да го изпишат на надгробния ми камък. Ето го…

Захарта убива.

Зная, че го повтарям много. Това е така, защото се надявам, че ако го казвам достатъчно често, хората най-накрая ще се заслушат—и ще се откажат от захарта веднъж завинаги.

7 храни, които диетолозите ОТКАЗВАТ да ядат

10-дневната диета за детоксикация от захарта пренастройва тялото и мозъка

Избягването на захарта е въпрос на живот и смърт, 9 причини

А ако има второ послание—бележка под линия върху надгробната ми плоча, ако щете—тя би била следната:

Солта не убива.

Разбира се, ако слушате традиционните лекари и организации за хранене, така и няма да го научите. Подвеждащите съобщения, които получаваме за солта объркват. Всъщност, много хора вярват, че солта е точно толкова вредна, колкото е захарта.

Тук съм да разсея този мит.

Моите пациенти са доста схватливи. Но дори и те се хващат на схващането, че трябва да снижат приема си на сол до нула, за да са здрави.

Важна новина: Не трябва да го правят. И вие не трябва да го правите.

Ще ви кажа онова, което казвам и на тях. Не вие сте човекът, който трябва да се притеснява за приема си на сол. Ако четете сайта Reality Health Check, вече знаете повече за храненето от 99 процента от населението.

Ако следвате указанията ми, вие се храните с полезни храни и приготвяте повечето от храната си у дома. И това ви разграничава от повечето хора.

Зрънце съвет за солта

Шок: Върнете солта на масата за хранене

Когато става дума за натрий, вие се справяте добре. Солите храната си на вкус и й се наслаждавате. Не сте застрашени от поглъщането на твърде много натрий.

С това не искам да кажа, че никой не трябва да се безпокои за солта. Голяма част от населението наистина поглъща твърде много сол. Но това не се отнася за моите читатели и пациенти, които вече знаят как разумно да избират храната си.

Това се отнася за хората, които ядат най-вече храна, приготвена извън домовете им – те трябва да обърнат внимание на солта. Това са хората, които не готвят, които основно разчитат на вериги ресторанти или на готови храни.

Последно изследване доказва това мое твърдение. Изследователите откриха, че впечатляващите 70 процента от натрия, който се консумира от американците е от храни, които не се приготвят у дома. Което просто показва, че солницата на масата ви не е проблемът.

Всъщност, по-малко от 5 процента от приема на натрий идва от тази солница. И малко над 5 процента идва от солта, която добавяте по време на готвене.

Така че, моля ви—спрете да се притеснявате за солта, която използвате у дома. Солта е полезна за вас с мярка. Всъщност, твърде малкото сол може да доведе до проблеми с бъбреците.

(Отваряме скоба, за да посочим, че обикновената трапезна сол, която е лишена от всички ценни хранителни вещества и е почти и само натрий, трябва да се замени с морска или хималайска сол, за да сте сигурни, че използвате полезен и необходим на тялото и здравето си продукт. – Здрави всеки ден).

В изследването, както и в други изследвания участниците лесно преминали препоръчителния прием на натрий от 2.3 мг на ден. Средният прием бил малко над 3.5 мг на ден.

Което може да ви прозвучи доста зле. Преди да разберете, че 3.5 мг на ден е препоръчителната доза в Европа. И на други места по света—където процентите на сърдечните и бъбречни заболявания са далеч по-ниски от тези в САЩ—препоръчителните стойности са дори по-високи.

Защо така наречените здравни „експерти” са екстремни противници на солта—но не и на захарта?

Вместо да подлагат хората на тиради относно приема на по 3.5 мг сол на ден, защо не се прицелят в шестдесетте и осем килограма (150 фунта) захар, които обикновеният американец изяжда на година?

Препоръчваме ви: Саламоя болонезе (италианска билкова сол) за ароматни гозби и здраве

Това е нещо, което наистина много ще ми хареса.

Хората напълно да избягват захарта, броейки всеки грам и опитвайки се да снижат приема си до нула. Представете си колко здрава ще е нацията ни тогава.

Д-р Фред Пескаторе

Още статии от д-р Фред Пескаторе:

Още двама виновници за замъгляването на мозъка

Две грешки в храненето унищожават мозъка

Стани, намали риска си от смърт и инвалидност

Източник:
http://drpescatore.com/sugar-kills-salt-doesnt

Снимка: trhaberler

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *