Тантричен секс: 4 упражнения, които да правим заедно или сами

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tantric-sex-20060915220404-abrazados-cabelleras

Какво знаете за тантричния секс? Или по-скоро, какво знаете за него, което не включва слуховете за 24-часовите секс маратони на Стинг със съпругата му Труди Стайлър? И аз не зная много, така че се обърнах към експерти, за да открия повече информация:

ОНОВА КОЕТО ТАНТРА Е… И НЕ Е

Родено в Индия преди повече от 6000 години, практиката тантра представлява много повече от секс. Практикуващият тантра, Матю Стилмън обяснява, „В свещените индийски текстове целта на тантра (в открито сексуалните и в несексуалните й форми) е насочена към духовно събуждане, просветление, мокша или свобода. Това може да е извън опита или езика на много хора, така че светският подход може би ще е да помогнем за откриването и подхранването на всички части на тялото като използваме сексуалната енергия като врата към тази цел”.

Той също така предупреждава, че не е правилно да мислим, „че тантра е само и изключително секс и ще ви накара да правите секс милиарди часове и да се носите на вълните на оргазма до безкрай”. Именно за това недоразумение можете да обвините Стинг. Вместо това, опитайте се да приемете тантра като практика, позволяваща на човек да е по в нещата и да задълбочава връзката си с партньора си и със себе си.

 ЗАЩО ДА ПРАКТИКУВАМЕ ТАНТРА

„Животът ни е така фокусиран върху външното и толкова много се основава на натрупването на вещи и на това да сме заети и продуктивни, че много често взаимоотношенията се сриват или се разпадат под тежестта на изтощението”, казва Стилмън. След време забелязвате, продължава той, че просто ядете заедно, говорите за случилото се през деня… докато гледате телевизия един до друг на дивана и след това си лягате и заспивате”. Звучи ли ви неприятно познато?

Патриша Джонсън и Марк Майкълс, които заедно написаха книгите Чудесния секс опростен, есенцията на тантричната сексуалност и тантра за вливане на еротична сила вярват, че ако просто използвате няколко основни техники на тантра, това може да трансформира връзката ви (с вас самите или с партньора ви), създавайки „условията, в които можете да се влюбвате един в друг отново и отново”.

А какво да кажем за сексуалния ви живот? Стилмън казва, че откакто е започнал да практикува тантра, той намира секса за по-забавен, по-необикновен и по-енергизиращ. „Мога също така да кажа, че някои от най-продуктивните и удовлетворяващи моменти в живота ми извън секса са свързани с най-интензивното ми практикуване на тантра”, добавя той.

ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ

Прочетете още по темата: Тантричен секс за начинаещи

ГЛЕДАНЕ В ОЧИТЕ:

Изправете се лице в лице един с друг и се гледайте безмълвно един друг в очите. Звучи лесно и ще ви отнема не повече от 5 минути на ден, но резултатите могат да се окажат трансформиращи. „Тази практика създава усещане за равновесие и единство и усилва чувството за връзката ви”, казват Джонсън и Майкълс, препоръчвайки упражнението да се изпълнява сериозно и редовно. „След като създадете навика, гледането в очите може да се използва като начин за създаване на хармония когато изживявате разрив и преди да започнете спор, който би могъл да отключи отрицателни емоции”.

НАСТРОЙВАНЕ:

Като по-напреднал вариант на техниката на гледане в очите, Стилмън препоръчва да седнете с кръстосани крака лице в лице с партньора си и всеки да гледа в лявото око на другия. Синхронизирайте дишането си колкото се може повече. По време на упражнението, нека единият от партньорите изрече число от 1-10, с което оценява нивото на внимание и отдаденост, което изпитва в погледа. „Казвайте числото без укор или предумисъл, а просто като моментна снимка на мига”, казва Стилмън. „Вижте как разнежването в очите или устата променя числото”. Нека избраният партньор казва число на всеки 10 или 20 секунди като целта е да надмине 8. След като това стане, продължете да се гледате безмълвно няколко минути и после си сменете ролите.

СОЛОВО ИЗПЪЛНЕНИЕ:

Без значение дали имате или нямате партньор, вие винаги можете да изследвате ползите от тантра сами—всъщност, голямото мнозинство от традиционните тантрични практики, според Джонсън и Майкълс, препоръчват сами да се гледаме в очите си в огледалото като да прекарваме по 3-5 минути на ден вперили очи дълбоко в собствените си очи. „Гледайте се с чувство за почитания и дълбока признателност”.

САМОУДОВОЛСТВИЕ:

„Внасянето на ниво на внимание и търпение и на желание да изследвате собственото си тяло може да послужи единствено за подобряването на всички тантрични практики, които изпълнявате с партньора си”, казва Стилмън. Той препоръчва комбинация от лек допир, по-бавна скорост, и дълбоко бавно дишане докато си предоставяте самоудоволствие. „Можете да намерите мястото, това се отнася, както за женското, така и за мъжкото тяло, и да го докосвате много леко и/или по-бавно и да поддържате възбудата на съответното ниво. Опитайте се да намерите място съвсем наблизо до основното, което също е чувствено и се постарайте да разширите зоната си на удоволствие. Не преставайте да разширявате тази зона ако можете във времето”.

Даяна Вилибърт

Източник:

http://www.care2.com/greenliving/tantric-sex-for-beginners-4-easy-tips.html още

Снимка: alexabsas.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *