Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tantra-sex

Тантра означава много неща за много хора. Буквално, това е санскритска дума, значеща „вплитане” и „разгръщане”.

Тантра възниква в Индия преди повече от 5000 години, най-вероятно като израз на бунт срещу строгите моралистки правила на хиндуистката религия. Според традиционните пуритански идеи на хиндуизма, Тантра се приема за „ляво” течение, донякъде пренебрежително намекващо за порочност. Древните тантрични текстове са написани като диалог между бог Шива (символ на чистото съзнание) и божествената му съпруга Шакти (символ на чистата енергия). Казва се, че цялата вселена е създадена от еротичното им сливане. Всички живи същества излъчват техния свещен танц на чувство и енергия и духовно~сексуалното им сливане трябва да се поддържа, за да може животът да тече и да продължава да съществува.

Тантричният секс, като древна източна духовна практика се изпълнява с цел просветление — учението издига спалнята над всички аспекти на живота. Тантричното виждане на секса и оргазма ги отъждествява с върха на духовното осъзнаване. Когато Шива, мъжката енергия, и Шакти, женската енергия, се слеят в сексуално единстов, това се приема за най-високата точка на просветление.

Всички ние държим ключа към тантричния секс: дишането. Ако успеете да задържите тялото си отпуснато и ума си освободен от ежедневието, „богинята вътре във вас” ще присъства всецяло. Използвайхи дъха си, вие можете да разнасяте оргазмената енергия от гениталиите си в цялото си тяло. Изтръпващото, вълнуващо усещане води до по-дълбока, по-интимна връзка с партньора ви.

Моят приятел Шон наскоро силно ме впечатли като между другото спомена, че току-що е участвал в тридневен семинар по тантричен секс, в който крайната цел била, ами, стремежа да няма край. „Важното”, каза той „е да насочиш цялата сексуална енергия, която нормално се отделя при оргазъм обратно в тялото си. Това ти дава толкова много енергия”!

И наистина, постигането на големия „О” не е основната цел на Тантра. Вместо това човек се стреми да удължи акта, повишавайки мощната сексуална енергия и интимност с партньора си. Ако се съсредоточите единствено върху гранд финала, вие ще пропуснете невероятния обхват от усещания, които останалата част от шоуто предлага. „Сексуалната енергия е една от най-силните ни енергии за създаване на здраве”, казва Кристиан Нортрап, M.D., автор на книгата Women’s Bodies, Women’s Wisdom. „Чрез интимната връзка с друг човек, хормони на стреса спадат, а серотонинът скача до небето”.

Хммм, със сигурност съм чувала за Тантра, но освен дебелата колкото библията Кама сутра, чалнато звучащите пози като „лотос” и „скачащ паяк” и приказките за Стинг и 36-часовите му секс маратони, не знаех много, камо ли, че интимността е чудесна за нашето здраве. „Дори и без изчерпателно обучение”, казва Уенди Стигар, журналист с рубрика в сайта Care2, „принципите зад тантрическата практика могат да направят много за задълбочаването на връзката, която споделяте със своя партньор”.

И така, готови ли сте за най-добрия секс, който някога сте правили? Тогава вижте дадените по-долу лесни Тантра съвети, пози и упражнения и се научете да създавате и задействате невероятно мощни връзки между ума и тялото със своя партньор.

Създайте си „интимно пространство”

Създайте свещено пространство за своето любовно гнездо. Това би следвало да е комфортно място, което предразполага към игри и спокойствие. Така че, преобразете спалнята си. Първо, махнете от стаята всички разхвърляни неща, които привличат вниманието. След това, украсете с цветя, ароматни свещи, пресни плодове, бонбони и уютни тъкани за събуждане на сетивата. Ароматите наистина са важни за чувствеността ни, така че опитайте ароматерапия с естествени масла като жасмин, иланг-иланг или рози. Осигурете си легло, което е колкото се може по-удобно с меки чаршафи и много възглавници от възбуждащи тъкани като коприна. И накрая, изберете музика, която и двамата обичате. Пуснете я тихо като фон, за да подсилите настроението.

Разлюлейте тялото си, изпълнете го с живот

Пуснете любимата си музика и застанете с леко разтворени крака, отпуснете тялото си и дишайте през устата, така че дъхът ви да достигне до пъпа ви. Разлюлейте цялото си тяло — краката, главата, задните си части — за една минута. Легнете и повикайте партньора си в спалнята. „Отворили сте места, където има напрежение и сте повишили чувствеността, позволявайки на насладата да влезе”, казва Дон Картрайт, Тантра инструктор в Лос Анжелис. „Ако правите любов след тази разгрявка, по-вероятно е да изпитате оргазъм с цялото си тяло”.

Дишайте взаимно дъха си

Хармонизирането на дъха е един от най-лесните начини за синхронизиране с партньора. Седнете в скута на партньора си с разтворени крака (йаб-йом поза) и вдишайте дъха му докато той издиша и обратно. Когато партньора ви издиша, вие поемате издишания от него въздух дълбоко в цялото си тяло. Докато вие издишате, съзнателно се опитайте да енергизирате дъха. По този начин вие се стремите изцяло да се споделите с вашия партньор. „Съзнателното отношение към дъха ви е особено важно за всички йога практики и е основополагащо в Тантра”, казва Стигар.

Дишайте и се люлейте

Седнете на леглото или пода с лице към партньора си (вие сте в скута му). Започнете, като затворите очите си и използвайте въображението си да следите как дъхът ви влиза и излиза от тялото ви. Позволете на дъха си да достигне десетина сантиметра под пъпа ви. Започнете да се люлеете все едно сте в люлеещ се стол като движите гърдите си напред, докато поемате въздух и се люлеете назад, докато издишате. След това, докато вдишате и се люлеете напред, стегнете мускулите на тазовото дъно; отпуснете ги докато издишате и се люлеете назад. „Трябва да започнете да изпитвате сексуални усещания”, казва Картрайт. Гледайте се в очите („взиране в душата”) и дишайте, люлейте се и вибрирайте едновременно. „Тази невероятна връзка, която ще почувствате ще ви зашемети”, казва Картрайт. Енергийните ви полета се сливат, така че и двамата сте в едно и също състояние и много по-чувствителни един за друг”.

Дръжте очите си отворени

„Идеята да правите любов с отворени очи е един от основните постулати за дълбока връзка и интимност”, казва Стигар. „Това е изненадващо по-трудно да се прави, отколкото може би очаквате. Движете се към тази идея като намерение, а не като правило, и ще се удивите от поредицата мимолетни впечатления, които ще преоформят мислите за партньора ви и за вас самите. Не е лесно да бъдем видени, дори и от хората, които обичаме. Истински присъствайки в акта на правене на любов дълбоко трансформира”.

Тантрична целувка

Продължете да седите в скута му като се люлеете заедно — вие вдишате когато той издиша и обратно. Докато той издиша ще усетите как вдишате въздуха му в тялото си и надолу до половите си органи. Като издишате, стремете да се споделяте цялата със своя партньор. След това се целунете и споделете дъха си. Сношаването дори не е необходимо защото вие сте съвсем сляти”, казва Картрайт. „Тантра означава дълбоко проникване в желанието и удоволствието. Ако се чувствате добре и в екстаз, значи сте на прав път”.

Никакво бързане

Съжалявам, момчета, но любовната игра е особено важна в Тантра. Спокойното и бавно любене помага на мъжете да контролират дълголетието и засилва възбудата при жените. Колкото повече време отделяте в този процес на натрупване на енергия, толкова по-дълго ще трае правенето на любов и толкова повече енергия ще акумулирате. Използвайте това време за да се съсредоточите напълно един в друг. Както при медитацията, когато мислите ви се отклонят, нежно насочете вниманието си обратно към своя партньор и към магията на мига.
Източници:

http://www.care2.com/greenliving/tantric-sex-for-beginners-4-easy-tips.html

http://tantrayoganidra.com/about-tantra-yoga/

http://www.marieclaire.com/sex-love/advice/a24/tantric-sex/

Снимка: www.bloggang.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *