Токсични химикали във витамини, хранителни добавки и здравословни храни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dangers-supplements

Днес много хора пият хранителни добавки, за да подобрят здравето си. Макар и да си мислите, че правите нещо чудесно за здравето си, вие всъщност вкарвате вредни химикали в тялото си. Тези химикали могат да са много опасни и могат да имат сериозни последици за здравето ви.

Ето 11 добри причини да не използвате евтини хранителни добавки, както и винаги да четете внимателно етикетите преди да закупите която и да било хранителна добавка или здравословна храна.

1. Невидими ГМО съставки

Много съставки в хранителните добавки и храните съдържат малки остатъчни количества ГМО. Така че, когато избирате натурални продукти или хранителни добавки, непременно четете етикетите и внимавайте за следните съставки: аминокиселини, аспартам, витамин С, лимонова киселина, малтодекстрин, млечна киселина, меласа, мононатриев глутамат (MSG), кликнете тук, за да научите повече за опасностите за здравето от употребата на MSG  , високо фруктозен царевичен сироп, дрожди, хидролизиран зеленчуков протеин, сукроза, овкусители, натриев аскорбат, аскорбинова киселина.

Освободете се от сладката заблуда… за HFCS

Тези химикали не само са вредни за здравето ви, но повечето от тях се извличат от генно модифицирана царевица.

2. Хидрогенирани олиа

Хидрогенираните олиа са нестабилни и пълни с транс-мазнини. Тези мазнини повишават риска от сърдечносъдови заболявания, увреждане на нервите, диабет и рак. Тези хидрогенирани олиа често се добавят в здравословните храни или се използват като пълнеж в много витамини и хранителни добавки с минерали.

3. Изкуствени оцветители

Тези оцветители се добавят към храните и хранителните добавки, за да станат те по-атрактивни за продаване. Много от тези синтетични оцветители се извличат от катран, използван в боите и материалите за покриви. Изкуствените оцветители за храни са свързани с много сериозни здравословни проблеми като аутизъм, разстройство с дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD), дефекти по рождение и рак.

Бонбоните M&Ms свързани с рак, мигрени, хиперактивност, алергии, тревожност и т.н.

4. Магнезиев стеарат и стеаринова киселина

И двете вещества се използват като овлажнители в хранителни добавки за предпазване на капсулите от слепване. Тези химикали са свързани и с много здравословни проблеми и отслабват функцията на имунната ви функция.

5. Тежки метали

Много продукти за детоксикация, хранителни добавки, протеинови шейкове, готови храни и козметика съдържат тежки метали като олово, флуорид, алуминий и арсен. Особено внимавайте ако купувате билки или зелен чай, внасяни от Китай. Доказано е, че те съдържат високи нива на тези тежки метали.

Осем изкуствени съставки в храната, които могат да ви убият

6. Неорганични минерали

Повечето евтини витамини на пазара са заредени с желязо, олово и барий. Така че е по-добре да си набавяте органичните минерали от растения, вместо от неорганични минерали от скали и мидени черупки.

10 хранителни добавки, които да избягваме

7. Карагенан

Още едно токсично вещество за съжаление използвано като пълнител в много хранителни добавки и здравословни храни. Тази съставка се свързва с рак, храносмилателни проблеми и пропускливи черва.

Карагенанът не е така безопасен и естествен

8. Извличани с хексан соеви и оризови протеини

Почти всички натурални соеви и оризови протеини в Китай се извличат с помощта на химикал, наречен хексан. Той е силно експлозивен химикал и голям замърсител на околната среда. Така че винаги избирайте органични вместо натурални продукти. Терминът „натурален” нищо не означава, понеже компаниите могат да използват всичко след като са оставени без надзор.

9 причини да не дъвчем дъвка

9. Акриламид

Акриламидът е причиняващ рак химикал, който се формира по време на готвене и обработване на въглехидрати. Така че избягвайте пържени, печени и печени на скара храни като пържени картофи. Няма да намерите акриламид в списъка на съставките, защото той всъщност не е съставка. Той се образува по време на обработката, така че производителите не трябва да го добавят върху етикета. Забележка: дори и органичните пържени картофи съдържат тези акриламиди.

20 причини за прочистване от химикали & тежки метали

10. Натриев бензоат и бутилхидрокситолуен (BHT)

Натриевият бензоат често се добавя в газираните напитки, обработените храни и хранителните добавки като консервант. Той се класифицира като канцероген и може да увреди структурата на ДНК.

Какво точно съдържат продуктите на Coca-Cola и PepsiCo

11. Борова киселина

Боровата киселина се добавя в много хранителни добавки. Тя може да причини главоболие депресия, възпаление, увреждане на ДНК и дефекти по рождение.

Така че, следващия път когато купувате хранителна добавка или обработена здравословна храна, първо прочетете съставките.

Най-добрият начин за избягване на химикалите в храната е като се храним с добре балансирани, чисти и пълноценни храни. Като го правите няма да се нуждаете от хранителни добавки понеже храните ще ви предоставят всички хранителни вещества, от които се нуждае тялото ви.

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/11-toxic-chemicals-found-in-vitamins-supplements-and-health-foods/

Снимка: HubPages

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *