Осем изкуствени съставки в храната, които могат да ви убият

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

food-additives

Забранете причиняващите рак изкуствени съставки в храните

Отворете хладилника и шкафа с продуктите и ще откриете, че е почти невъзможно да ги избегнете. Те са в печивата, сладоледа, напитките, желетата, пудингите, дъвката, подправките като кечуп, сосове, дресинги и т.н. и дори в буркана с киселите краставички.

Говоря за осем изкуствени съставки в ежедневните храни, които могат да причинят рак.

Повечето от тези добавки са на пазара от повече от половин век, макар че Националната токсикологична програма на собственото ни правителство (на САЩ) откри, че те причинят рак, както при хората, така и при животните.

Сега няколко радеещи за здравето групи, водени от Центъра за наука в интерес на обществото отправят петиции до Агенцията за храните и лекарствата да си свърши работата и да забрани тези токсични химикали в храната ни.

Може и да не успеете да произнесете някои от тези синтетични отрови. Но трябва да научите имената им или да държите този списък под ръка, така че да можете да проверявате етикетите на храните в супермаркета и у дома си.

Смъртоносната осмица включва:

(1) Бензофенон (Benzophenone):

Химикал, използван в опаковките и в слънцезащитните средства за блокиране на UV лъчите, така че те (лъчите) да не увреждат продукти като бутилирана вода и зърнени закуски. Ще го намерите също под името дифенилкетон (diphenylketone).

(2) Етил акрилат (Ethyl acrylate):

Използва се за овкусяване на бонбони, печива и дъвки. Ако си падате по сладките неща, няма как да не го откриете на някои от етикетите в шкафовете в кухнята си в този момент.

(3) Мърсин (Myrcene):

Овкусяващо вещество в храните и напитките, мърсин понякога се използва и като аромат в козметичните продукти, сапуните и перилните препарати. В изследвания той ричинява рак на бъбреците и черния дроб при плъхове. Понякога на етикетите се появява като 7-метил-3-метилен-1 (7-methyl-3-methylene-1), 6-октадиен (6-octadiene).

(4) Пулегон (Pulegone):

Съдържа се в много ментови бонбони, дъвки, продукти за зъбите и алкохолни напитки. Познат е също и като p-menth-4(8)-en-3-one.

(5) Пиридин (Pyridine):

Овкусяващо вещество, което се използва в производството на храни като варено говеждо, пържено пиле, бекон, сирене Beaufort, за ароматизиране на черен чай и кафе. Може да е направен от каменовъглен катран или от други химикали.

(6) Стирен (Styrene):

Основно се използава в пластмасите и продуктите от стеропор като чаши за кафе и опаковки за храна за вкъщи. Стиренът може да се отделя от стиропора, от който са направени кутиите/чашите, когато в тях се сипват горещи храни и напитки.

(7) Транс, транс-2, 4-хексадиенал  (Trans, trans-2, 4-hexadienal):

Много опасен и токсичен и се използва като дезинфекциозно средство и за спиране на корозията върху стоманата. Но хранителните компании често го използват като овкусител или като ароматизиращо вещество.

(8) Евгенол метил етер (Eugenyl methyl ether):

Използван за овкусяване в редица хранителни продукти, както и за привличане на насекомите в някои пестициди. Използва се също като ароматна съставка в тоалетни артикули (пасти за зъби и за бръснене, одеколони), перилни препарати и парфюми. На някои етикети може да е даден като 4-алилвератрол (4-allylveratrole) или като метил евгенол (methyl eugenol).

Не чакайте властите да направят нужното и да забранят тези изкуствени съставки. Вземете нещата в свои ръце и проверете етикетите на храните в дома си още днес.

Някои от нас ядем тези боклуци от години. Но сега, след като вече имаме тази информация, не е необходимо да продължаваме да поглъщаме тези отровни добавки нито ден повече.

 

Източник:

http://wrightnewsletter.com/2015/06/17/Artificial-ingredients-linked-to-cancer/?utm_source=eTips&utm_medium=subemail&utm_campaign=ArtificialIngredients_15.06.17

Снимка: www.care2.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *