Уморени очи? Правилото 20-20-20 и други решения

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статията е от 2 октомври, 2019 година

Ако очите ви смъдят, сърбят или сълзят, това ви причинява значително разсейване и неудобство. Паренето, зачервяването на очите и затрудненото виждане могат дори доста да ви стресират. В повечето от времето, обаче, уморените си очи не са нещо сериозно. Те ни карат да се чувстваме некомфортно и ни дразнят, да, но общо взето ние не възприемаме всичко това като сигнал за по-значими проблеми.

Всъщност в повечето време вие можете да възстановите комфортното усещане на очите си с няколко лесни стъпки.

Симптомите на уморени очи като сърбене, парене или сухота, обикновено идват в резултат на напрягането на очите. Четенето, писането, шофирането или гледането в екрани са някои от основните причини. Оценка дори посочи, че напрягането на очите, свързано с взирането в екрани на компютри и на други устройства, води до десет милиона посещения при очни лекари на година (в САЩ).

Дигиталните устройства могат бързо да причинят трайна умора в очите ви. Твърде дългото взиране в ярките светлини може да доведе до напрежение в очите понеже твърде вероятно е да мигате по-малко докато се взирате в екраните на телефона и компютъра. При нормални условия, хората обикновено мигат по около 18 пъти в минута. Обаче, проверки показват, че броят на миганията се намалява наполовина пред компютър или друг дигитален екран.

8 лесни трика подобряват зрението без лазерна операция или очила

Разбира се, технологиите не са единственото нещо, което уморява очите ви. Можете да почувствате очите си уморени и ако прекарвате много време в зле осветени помещения или пък в твърде ярко осветени такива. Във всеки случай, ето как да се погрижите за уморените си очи, за да продължите успешно със задачите си за деня.

  • Дръжте екраните на компютрите на около 40-50 см от лицето си и леко под нивото на очите.
  • Непременно редовно почиствайте и избърсвайте от прах екраните.
  • Използвайте защитен екран.
  • Променяйте светлината, така че да намалявате блестенето и отраженията.
  • На всеки 20 минути отмествайте поглед от екрана и гледайте в нещо на 20 фута (~ 6 метра) от вас в продължение на 20 минути – правилото 20-20-20.
  • Поставете на екрана на компютъра си бележка с напоняне да мигате.

Древни китайски упражнения за укрепване на очите

За да облекчавате симптомите, взимайте чиста хавлиена кърпа, напоена в топла вода и я слагайте върху очите си. Изкуствените сълзи, по-доброто осветление и повишаването на влажността в стаята също могат да помогнат очите ви да са непрекъснато добре овлажнени. И накрая, спете по-добре и по-дълго. Това също може да помогне за доброто овлажняване и за подмладяването на очите ви.

Ако тези съвети не ви помогнат и започнете да изпитвате болки в очите, или пък съществуващите болки се влошат, както и ако симптомите, които изпитвате са доста по-силни от споменатите по-горе, посетете очния си лекар.

Прочетете още:

Какво прави черният шоколад за зрението след само 2 часа

Три необичайни причини за влошаване на зрението и три начина да го спасите

Лекарите НЯМАТ обяснение! Този зеленчук възвръща зрението, пречиства черния дроб и дебелото черво

Ацтекска „магия” прави чудеса за зрението

Тази билка предпазва от 9 различни очни проблема включително катаракти!

Зелени листни зеленчуци срещу глаукома и за цялостно здраве

Важно научно откритие показва защо очите ви се нуждаят от повече витамин С

Какво казват очите за здравето ви 1

Още множество статии за здравето на очите ви предлага категория Зрение в сайта zdravivsekiden.com.

Източник:

https://www.belmarrahealth.com/are-your-eyes-getting-tired-try-this/

Снимка: https://www.allaboutvision.com/cvs/irritated.htm

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *