Извлечете всички ползи от упражненията… от една единствена капсула!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

orange-vitamin c

Когато костюмарите на Биг фарма се събират в плюшено кожените си кресла в облицованата с орехова ламперия заседателна зала на компанията да кроят всички начини, по които с удоволствие биха ви обирали в бъдеще, можете да се обзаложите, че идеята за „упражнение в хапче” изниква всеки път.

Прочетете още по темата макар и за друг витамин: Сензационно: Упражнение в хапче?

Да, те биха взели такова хапче, биха му надули цената с няколко хиляди процента и биха се смели през целия път до банката (дълго пътешествие, понеже техните банки всичките за офшорни).

Но „упражнението в таблетка” вече е тук, в този момент.

И не става дума за скъпо лекарство с рискове, а за супер евтин и често срещан витамин, който носи само ползи.

Скромният витамин С може да ви даде повечето от ползите от лека тренировка, без да правите нищо повече от това да глътнете хапчето – особено, ако като повечето хора днес имате нужда да свалите няколко килограма.

Само 500 мг витамин С със забавено действие на ден могат да намалят свиването на кръвоносните съдове според ново изследване с участието на 64 хора със затлъстяване.

Казано просто, свиването на кръвоносните съдове се случва когато артериите ви се стесняват – а когато артериите ви се стесняват, това е като задръстване на магистрала… само че в този случай това е магистралата, която разнася кръвта в цялото тяло.

Досадното е, че капсулите витамин С не само облекчават това вътрешно задръстване, но те го правят в същата степен като леките упражнение като например,  ходене.

Макар че това определено е добра новина – и вие наистина се нуждаете от витамин С – аз все пак няма да захаросвам истината: Ако страдате от затлъстяване, не си губете парите да гълтате тези хапчета, освен ако нямате желание да направите и някои други промени наред с това.

Витамин С е чудесен… но той не може да се справи с цялото увреждане, нанесено от начин на хранене, състоящ се от вредни обработени храни и рафинирани въглехидрати. Това е твърде много да искаме, от което и да било хранително вещество.

Така че си направете услуга и се откажете от вредните храни. Преминете към начин на хранене с високо съдържание на полезни мазнини, ниско съдържание на въглехидрати, богат на животински протеини. Както споделих с вас по-рано тази седмица, същите тези протеини предоставят толкова много предпазна сила на артериите, че изследователите казват, че и те също действат в голяма степен като упражнения!

Повече за това можете да прочетете в статията: Запалете скарата: ПЪРЖОЛЕНАТА тайна за предпазване на артериите!

Вижте още за изследването с витамин С:

Хората със заседнал начин на живот могат да си осигурят същите ползи от витамин С като от правенето на физически упражнения

Последно изследване на хранителни добавки с витамин С показа драматични резултати. Учените откриха, че когато давали на група обездвижени хора с наднормено тегло високи дози витамин С, тонусът на кръвоносните им съдове значително се подобрил. След като пиели по 500 мг витамин С дневно, подобрението било впечатляващо. То било също толкова чудесно, колкото били ползите изпитани от втората група участници в изследването, които следвали режим на интензивни упражнения, състоящи се от програма за бързо ходене пет до седем пъти в седмицата.

Тонусът на кръвоносните съдове е мерило за общото здраве на сърдечносъдовата система. Вестник LA Times съобщава, че макар че участниците в нито една от групите не отслабнали, всички те постигнали по-здравословен съдов тонус. Заключенията могат да помогнат на хора, които изобщо не могат да правят физически упражнения поради травми или увреждания.

Хората трябва ли да пият витамин С таблетки като заместител на упражненията? Водещият автор на изследването, Кейтлин Дау, казва, че това би било грешка. Упражненията предоставят много други полезни въздействия, от които хората не би следвало да се лишават, като например, те подобряват настроението и познавателната функция и снижават „вредния” холестерол…

Източници:

http://douglassreport.com/2015/09/13/vitamin-c/

http://www.lolwot.com/couch-potatoes-could-get-as-much-benefit-from-vitamin-c-as-they-would-exercising/

Снимка: www.kinderpedia.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *