Запалете скарата: ПЪРЖОЛЕНАТА тайна за предпазване на артериите!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Бележка на Здрави всеки ден: Настоящата статия е важна за разбирането на протеините като източник на полезни аминокиселини за организма. Не бихме искали да твърдим, че яденето на пържоли е норма, защото нищо не се отнася в еднаква сила за всички. Скоро ще пишем по въпроса, който можем да обобщим като „храната за един е отрова за друг”. Има хора, които се чувстват добре и са здрави, ядейки много месо, има хора, които се наслаждават на растителна храна и добро здраве, без да се нуждаят от месо, има и трети тип хора, които ядат всичко и това не пречи на здравето им… така че приемете следващата по-долу информация с усмивка и когато пожелаете, ако пожелаете, се насладете на хубава пържола без угризения – пържолите са полезни, стига вие да ги приемате за такива :))

grilling

И така, ето обещаната статия в памет на д-р Дъглас :

Прочетох много хвалебствия за д-р Бил Дъглас, откакто той почина. Имаше затрогващи възпоминания, както и такива изпълнени с хумор.

Но не мога да се сетя за нещо, което би забавлявало д-р Дъглас повече… или би почело повече паметта му… от новината за голямо ново изследване, което подкрепя едно от основните му схващания.

Мога да го обобщя в две думи, които зная, че щяха да са музика за ушите на д-р Дъглас: ЯЖТЕ ПЪРЖОЛИ!

Не само апетитът ви сигнализира, че тялото ви се нуждае от говежди и други основни животински протеини. Артериите ви на практика ви МОЛЯТ за тях.

Докарайте се до недостиг на тези протеини и артериите ви ще се втвърдят, повишавайки риска ви от скорошна смърт. Но ако си набавяте необходимите ви количества, артериите ви ще са по-гъвкави от тези на олимпийски гимнастик, предпазвайки ви от атеросклероза и нямалаявайки риска ви от сърдечно-съдови проблеми.

Изследването изследва седем от основните аминокиселини, съдържащи се в протеина, включително по-често срещаните в растенията, както и аминокиселините, съдържащи се в месото.

Оказва се, че тревопасните и ядящите листа, освен усилията (нека си го кажем, дъвченето на заешка храна по цял ден изисква доста усилия) се уреждат с нищожен и на практика незначителен спад в нивата на кръвното си налягане.

Прочетете още по темата:

Без рак в скарата, рецепти

Пет съвета за здравословна скара

Ядящите месо от друга страна се ползват с най-пълноценните източници на протеин на планетата, които съдържат всички основни аминокиселини в полезни количества.

Особено три от тях — глутаминова киселина, леуцин и тирозин — рядко се откриват в полезни количества в растенията. Но те са онези, от които артериите ви се нуждаят най-много, защото изследването откри, че именно те превръщат бекона в полезна храна що се отнася до ползи като снижаването на сковаността и поддържането им гъвкави.

Изследването е проведено с жени, но се обзалагам на вечеря с печено говеждо, че и мъжете извличат същите ползи от тези вкусни протеини. И докато някои изследвания се фокусират върху безсмислени частични промени в някои от тези маркери, това обхвана голямата картина — и откри ГОЛЕМИ подобрения.

Всъщност изследователите казват, че ползите от яденето на животински протеини са толкова ГОЛЕМИ, че са сравними с онези, които можете да извлечете от упражнения — но в този случай трябва само да хванете вилицата и ножа и да нападнете.

Това се казва упражнение, на което ние ВСИЧКИ можем да се насладим!

Джак Харис

Прочетете още по темата: Черешите премахват канцерогените в говеждото, рецепта

Източник:

http://douglassreport.com/2015/09/06/protein-2/?utm_source=DailyDose&utm_medium=subemail&utm_campaign=Protein_15.09.06

Снимка: truemen.no

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *