Войната в тялото, заглушете рака и атеросклерозата с ябълки и чай!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Толкова е просто, природата ни е дала всичко и е грехота да не се възползваме от полезните храни в ежедневната битка за здравето ни. С тази статия днес отново говорим за две от тях:

В дълбините на тялото си вие може да произвеждате протеини, които могат да ви навредят. Две обикновени храни, които е добре да ядете редовно, започвайки от днес, могат да променят тези протеини и драстично да намалят вероятността от появата на хронични заболявания като рак и атеросклероза.

green-tea-apples

В търсене на това защо плодовете и зеленчуците снижават риска от сериозно заболяване, изследователите в Института за изследване на храните в Англия анализираха съединения в ябълките и зеления чай, наречени полифеноли.

Техните тестове показват, че хранителните вещества в тези храни са способни да спират протеин, наречен VEGF, който иначе би могъл да причини запушване на артериите или разпространение на рак във вътрешните органи.

VEGF причинява проблеми в тялото като задейства формирането на кръвоносни съдове на места където не бихте искали появата им. Това формиране на кръвоносни съдове, познато като ангиогенеза, е ключова стъпка в създаването на туморите. Новите кръвоносни съдове поддържат туморни клетки сити и допринасят за растежа и разгръшането им в тялото.

Това също така е част от стимулирането на плаките, които препятстват кръвотока към сърцето. Освен че блокират кръвта, тези плаки могат да причинят разкъсване, водещо до внезапна сърдечна смърт и потенциално смъртоносни кръвни съсиреци.

Не всеки чай на пазара е полезен: Дали този популярен чай не крие смъртоносна тайна?

В лабораторните тестове, учените демонстрираха, че мощният антиоксидант EGCG в зеления чай (епигалокатехин галат) и полифенол в ябълките (процианидин) заглушават сигналите на протеина VEGF. Какво означава това? По този начин този опасен протеина става безвреден.

Макар че и предишни изследвания показват, че полифенолите в храните са способни да спират сигнализирането от страна на протеина VEGF, настоящото е първото, което предоставя доказателства, че полифенолите пряко въздействат на VEGF и блокират неговите сигнали и то на нива, видими в кръвотока след яденето на богати на полифеноли храни.

„След като този ефект се случва и в тялото, той осигурява много сериозни доказателства за механизъм,, който свързва полифенолите в храната с полезните последици за здравето”, казва в информационен бюлетин д-р Пол Крун, ръководител на изследването.

Още за: Ябълките, нов сезон и 5 невероятни ползи

Тези фитохимикали носят и още ползи. Едновременно с изключването на вредните метаболитни сигнали, те помагат за задействането на ензимен процес, който внася допълнителен азотен оксид в циркулиращата в тялото кръв. Азотният оксид снижава кръвното налягане и усилва кръвотока като разширява кръвоносните съдове.

Така че следващия път когато ви се прииска да хапнете нещо следобед, направете си чаша зелен чай и хапнете органична ябълка (в нея има по-малко останки от пестициди отколкото в конвенционално продаваните в магазините ябълки).

Здрави всеки ден

Източници:

http://easyhealthoptions.com/give-body-anti-cancer-anti-heart-disease-signal/

http://www.natureworldnews.com/articles/14080/20150414/green-tea-and-apples-may-help-prevent-heart-disease-cancer.htm

Снимка: www.sciencedaily.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е информативна и не е предназначена да замества назначеното ви лечение. Тя просто изтъква важността на природно дадените ни възможности да се справяме с хроничните заболявания и да се предпазваме от тях.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *