Убий апетита с този вид фибри

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

inulin-foods

Ако се опитвате да се освободите от прекомерни тлъстини, но не се справяте твърде добре с глада и силното желание да хапвате нещо на мига, можете да помогнете на тялото си да се справи като ядете правилния вид фибри. И не става дума за избор между разтворими или неразтворими фибри, както ще видите след минута.

Екип европейски изследователи откриха, че яденете на храни с високо съдържание на именно този вид диетични фибри води до това бактериите в тънките черва да освобождават по-големи количества от молекула, наречена ацетат. Когато ацетатът влезе в кръвотока и стигне до мозъка, той спира усещането за глад.

Съвременното производство на храни ни предоставя евтини, заредени с енергия храни, които общо взето са с високо съдържание на рафинирана захар и мазнини, но с ниско съдържание на фибри като цяло.

Колко ниско? Изследванията показват, че ако спазвате палео диета, тя би ви набавяла по повече от 100 грама фибри всеки ден. Днес си набавяме по 20 грама от всичките видове фибри, и то ако имаме късмет.

Още по темата: Искате да живеете по-дълго? Яжте повече богати на фибри храни

Също така, повечето от фибрите в съвременната храна са целулоза. Вместо това, вие бихте искали да ядете инулинови фибри, които могат да бъдат доведени до ферментация от флората на стомаха. Ферментацията е това, което произвежда ацетат за потискане на апетита.

Естествени източници на инулинови фибри са корен от цикория, съдържащите алиум зеленчуци (като лук и чесън), земна ябълка, аспержи, артишок и банани. Да, бананите очевидно съдържат захар, но инулинът в тях ги прави много бавно хранисмилани, което означава, че бананите, наред с другите споменати тук зеленчуци, имат много малко въздействие за вдигането на кръвната захар.

Източник:

http://easyhealthoptions.com/kind-fiber-kills-appetite/

Снимка: www.foodnetworksolution.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *