НЕКА МАГИЯТА H2O2 БЪДЕ С ВАС!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Откакто започнах да използвам водороден прекис (кислородна вода) да премахвам жълтите петна по дрехите, да чистя тавите за сладки, като чудесно почистващо средство в кухнята и банята и си правя свой собствен почистващ всичко препарат… аз ВИНАГИ държа поне една бутилка в кухненския си шкаф, под мивката в банята И в пералното помещение. Това нещо има невероятно разностранни приложения!

hydrogen-peroxid-magic

Но едва съвсем наскоро, след като направих ОБСТОЙНИ проучвания по въпроса, аз осъзнах каква „чудодейна субстанция” е всъщност водородният прекис! Той е безопасен, лесно се намира, евтин е и най-хубавото от всичко е че ВЪРШИ РАБОТА! Ефикасен е в МНОГОТО си приложения!

Водородният прекис наистина си е заслужил да се нарича кислородна вода, след като в основни линии има същия химичен строеж като водата, но съдържа един допълнителен кислороден атом (H2O2). Заради това той се разгражда бързо и безвредно в кислород и вода.

Други интересни факта за водородния прекис:

 • Той се съдържа във всяка жива материя.
 • Белите кръвни телца естествено произвеждат водороден прекис (H2O2), за да се борят с бактериите и инфекциите.
 • Плодовете и зеленчуците естествено произвеждат водороден прекис. Това е една от причините да е така здравословно да се ядат свежи плодове и зеленчуци.
 • Той се съдържа в големи дози в първата кърма, наричана коластра, и се предава на бебето, за да подсили имунната му система.
 • Той се съдържа и в дъждовната вода, защото част от водата в атмосферата получава допълнителен кислороден атом от озона (O3) и така H2O2 кара растенията да растат по-бързо.

Наред с ябълковия оцет, водородният прекис се нарежда на челно място като един от най-добрите домашни лекове.

Прочете и тази важна статия: Водородният прекис унищожава рака

Освен очевидното, знаехте ли, че той вероятно е най-добрият лек за разтваряне на ушната кал? Че кара замърсените подове да заблестят? Че добавя естествено светли кичури в косата? Че подобрява кореновата система на растенията ви? Списъкът е безкраен!

Водородният прекис има ТОЛКОВА много употреби, че започнах започнах да сменям запушалката на бутилката с водороден прекис с пулверизатор, защото така употребата му е по-лесна и по-бърза.

Съставих доста впечатляващ списък на употребите на 3% водороден прекис и се надявам и вие да се развълнувате и впечатлите от тях като мен!

Без някакъв специален ред, ви представям:

Дългият списък на Джили за употребите на H2O2:

 1. Мийте зеленчуците и плодовете с водороден прекис, за да премахвате мърсотията и пестицидите от тях. Напълнете умивалника със студена вода и добавете 1/4 чаена чаша H2O2. Измийте и изплакнете плодовете и зеленчуците добре със студена вода.
 2. В съдомиялната добавяйте по 60 мл (2 унции) към препарата за подсилване на дезинфекцията. Също така, подсилвайте препарата за миене на съдовете като добавяте около 60 мл (2 унции) 3% H2O2 в бутилката.
 3. Използвайте водороден прекис като вода за уста за освежаване на дъха. Той убива бактериите, които причиняват халитоза. Смесвайте равни количества (50/50) водороден прекис и вода.
 4. Използвайте сода за хляб и водороден прекис, за да правите паста за миене на зъбите. Помага в начален статий на гингивит понеже убива бактериите. Смесен със сол и сода за хляб, водородният прекис действа като избелваща паста за зъби.
 5. Киснете четката си за зъби във водороден прекис между ползванията, за да е чиста и за предпазване от пренасянето на микроби. Това е особено полезно когато вие или някой в семейството има настинка или грип.
 6. Почиствайте дъските за рязане и плотовете в кухнята. Полейте повърхностите, оставете мехурчета да действат няколко минути, след това изтъркайте и изплакнете. (Напоследък МНОГО използвам водородния прекис по този начин!)
 7. Почиствайте хладилника и съдомиялната. Понеже не е токсичен, водородният прекис е чудесен за почистване на местата, в които се държат храни и съдове.
 8. Почиствайте гъбите за миене. Киснете ги 10 минути в смес от 50/50 водороден прекис и топла вода в съд. Изплаквайте гъбите обилно с вода след това.
 9. Почиствайте загорелите тенджери, тави и тигани. Смесете водороден прекис с достатъчно сода за хляб за да направите паста, след това натъркайте с нея мръсния съд и го оставете да престои известно време. Изтъкрайте с помощта на тел и топла вода и петната ще изчезнат.
 10. Премахнете петната от котлен камък по ваната. Ваната трябва да е суха преди да я напръскате обилно с водороден прекис. Оставете го да действа известно време — може да се образуват леки балончета — след това изтъркайте петната със стара четка за зъби. Може да се наложи да повторите процеса няколко пъти.
 11. Почистете тоалетната чиния. Излейте половин чаша водороден прекис в тоалетната чиния и го оставете да престои 20 минути, след това изтъркайте и изплакнете.
 12. Премахвайте петната от дрехи, завеси и покривки. Водородният прекис може да се използва за предварително третиране на петната — просто накиснете дрехите с петна за известно време в 3% водороден прекис преди да ги сложите в пералната. Можете да добавяте по чаша прекис в пералнята с бяло пране за подсилване на белотата. Водородният прекис е безопасна за околната среда алтернатива на белината и действа също толкова добре.
 13. Накарайте мръсните подове да заблестят. Сипете половин чаена чаша водороден прекис в 3.8 литра (галон) гореща вода, после можете да се гордеете с чистите си подове. Понеже водородният прекис има много меко действие, той е безопасен за всеки вид подова настилка и не е нужно да се изплаква.
 14. Почистете детските играчки и местата за игра. Водородният прекис е безопасно почистващо средство, което да използвате около деца или хора с респираторни проблеми, защото не дразни белите дробове. Пръскайте играчките, кутиите за играчки, дръжките на вратите и всичко, което децата ви пипат редовно.
 15. Помагнете на растенията си. За отблъскване на гъбичките, добавяйте по малко водороден прекис в бутилка с която пръскате растенията.
 16. Добавете естествени кичури в косата си. Разредете водороден прекис с вода в съотношение 50/50. Напръскайте мократа си коса с разтвора, за да получите леки и естествени по-светли нюанси.
 17. Според практикуващите алтернативна медицина, добавянето на водороден прекис в топла вана детоксикира тялото. Някои са скептични относно това твърдение, но взимането на вана винаги е приятен начин за отпускане, а добавянето на водороден прекис ще направи вас – и ваната – безумно чисти!
 18. Напръскайте останалата ви салата с разтвор от 1/2 чаена чаша вода и 1 супена лъжица водороден прекис, отцедете, покрийте и сложете в хладилника. Така ще я предпазите от повяхване и ще я запазите по-добре.
 19. Дезинфекцирайте кутиите за храна/чантите на децата си.
 20. Мажете пъпки и акне с тампонче, напоено с водороден прекис за по-чиста кожа.
 21. Водородният прекис помага за покълването на разсада. Използвайте 3% разтвор от водороден прекис веднъж на ден и пръскайте семената всеки път когато ги поливате. Можете също да използвате смес от 1 част водороден прекис и 32 части вода, за да подсилвате кореновите системи на растенията си.
 22. Премахнете пожълтяването на дантелените пердета или покривки за маси. Напълнете умивалника със студена вода и добавете 2 ч.ч. 3% водороден прекис. Оставете ги да киснат поне един час, изплакнете със студена вода и ги проснете да съхнат.
 23. Използвайте водороден прекис за премахване на ушната кал. Използвайте разтвор от 3% със зехтин или бадемово масло. Капнете в ухото няколко капки масло/зехтин,  а след това няколко капки H2O2. След няколко минути наведете глава, за да изчистите разтвора и ушната кал. Повторете с другото ухо.
 24. Помага при гъбички на краката. Пръскайте стъпалата си (най-вече пръстите) всяка вечер с 50/50 разтвор от водороден прекис и вода и ги оставяйте да изсъхват. Или опитайте с накисване на стъпалата във вода с добавен водороден прекис, за да омекнат загрубелите части и мазолите и за дезинфекция при леки наранявания.
 25. Пръскайте целия душ с водороден прекис, за да убивате бактериите и вирусите по него.
 26. В 3.8 л (галон) вода добавете 1.14 л 3% водороден прекис и с получения разтвор почиствайте овлажнителите на въздуха и съдове за готвене на пара.
 27. Мийте завесата на ваната/душа с водороден прекис, за да премахвате мухъл и отлагания от сапун. Сложете завесите в пералната с хавлиена кърпа и препарата, който използвате обикновено. Добавете 1 ч.ч. 3% водороден прекис за изплакването.
 28. Използвайте за хавлии, които миришат на плесен. Добавете 1/2 ч.ч. прекис и 1/2 ч.ч. оцет в пералната, оставете ги да се накиснат 15 минути и изперете както обикновено. Премахва миризмата.
 29. Използвайте водороден прекис за контролиране на гъбичките в аквариумите. Не се притеснявайте, той няма да навреди на рибките. Използвайте умерено количество за целта.
 30. Разтвор за отърваване от миризмата на скункс, а съответно и на всяка упорита и неприятна миризма. Смесете 1.14 л (кварта) 3% H2O2, 1/4 ч.ч. сода за хляб, 1 ч.л. препарат за миене на съдове (Dawn), 2.28 л  (2 кварти) топла вода.

Фю! Това е краят на МОЯТ списък (поне за сега!) …

ВИЕ за какво използвате водороден прекис?

Джили

Още начини да употреба на водороден прекис:

Зъбобол по време на празници, и не само

Естествени лекове за синусова инфекция

Водороден пероксид за блестяща чистота в дома

Източник:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2015/11/hydrogen-peroxide-magic.html

Снимка: www.pinterest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *