Водороден пероксид за блестяща чистота в дома

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cleaning_0

С настоящата статия започваме поредица за водородния пероксид, по-известен като кислородна вода. Дадените по-долу 10 съвета ще ви помогнат за есенното почистване на дома, както и за лесното поддържане на чистотата в него през цялата година. ЗВД

10 начина да използваме водороден пероксид у дома

Водородният пероксид (прекис) е много прост по състав: само вода и кислород. Обаче, силата му се крие именно в тази простота: той е мощен антисептик, който е способен да унищожава много различни патогени посредством процеса на окисляване.

Макар че водородният пероксид обикновено се счита за дезинфектант, който се използва при леки порязвания и ожулвания – и върши чудесна работа при това – той може да се превърне в новият ви най-добър приятел по множество различни начини, свързани с почистването на дома.

Следват само десет от многото употреби на евтиния 3 процентов разтвор на водородния прекис, който можете да закупите от аптеката до вас:

(Кислородната вода е полезна и за здравето. Очаквайте следващата ни статия за водородния пероксид скоро.)

Почистване на повърхностите в кухнята и банята

Натопете гъба или кърпа в малка купа с водороден пероксид или напръсквайте с пулверизатор и избърсвайте с кърпа за миене, за да почистите плотовете, мивките, ваните и другите повърхности в кухнята и банята.

Прогонете бактериите от дъската за рязане

Напръскайте водороден пероксид върху дъската за рязане, оставете го да действа около пет минути, изтъркайте с кърпа за миене като непременно вкарвате разтвора в пукнатините и изплакнете обилно с вода.

Дензинфекция на гъбите за миене/къпане

Смесете равни части вода и водороден пероксид в купа. Натопете гъбите в разтвора за около 20 минути, после ги изплакнете.

Забележка: Никога не разреждайте водороден пероксид с хлорирана вода.

Победете неприятните миризми в хладилника

Напръскайте със спрей вътрешните стени на хладилника (след като сте извадили храната) с водороден пероксид и после ги избършете до чисто. Стените са почистени, а тази процедура върши същата чудесна работа и за съдомиялната машина.

Накарайте огледалата в дома ви да заблестят

За безупречно почистване, напръскайте огледалата с водороден пероксид и ги избършете с чиста суха кърпа.

Отървете се от вредните химикали при почистването на тоалетната

За да подържате тоалетната чиста, сипете около една чаена чаша водороден пероксид в чинията и оставете да действа около 25 минути. Изтъркайте повърхността с четка или с кърпа/гъба за миене и пуснете водата. Използвайте кърпа, напоена с водороден пероксид, за да почистите останалите части на тоалетната чиния.

Използвайте вместо белина при пране

Прибавяйте по една чаена чаша водороден пероксид към бялото пране и то ще блести от чистота.

Премахнете петна от кръв от дрехите

Сипете една капачка водороден пероксид направо върху петното и оставете да действа около пет минути. След това изтъркайте с кърпа и изплакнете добре със студена вода. Изперете както обикновено.

Почиствайте миризливите клетки на домашните любимци

Напръскайте клетката с водороден пероксид след това напръскайте с оцет, използвайки друга бутилка. Избършете с намокрена с топла вода кърпа за миене. Оставете клетката да изсъхне.

Дезинфекцирайте четките за зъби

На всеки две седмици накисвайте четките за зъби на семейството във водороден пероксид за около десет минути. Изплаквайте ги обилно с вода.

~ The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/10-ways-use-hydrogen-peroxide-around-house/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N140903

Снимка: dclibrary.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *