10 начина да внесем повече радост в живота си и защо да го правим

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

joy 440cdfe2a59c81d1446b7657721eb3c7

Има много причини да осигуряваме повече радост в живота си – когато човек се чувства щастлив, той естествено усеща увереност и удовлетвореност и това е полезно за цялото му тяло и за ум му.

Изследванията показват, че при по-щастливите хора дори вероятността за сърдечен удар е по-малка. Те също имат по-нисък холестерол, по-оптимални нива на кръвното налягане, снижен стрес и по-добре се справят с регулирането на теглото си.

Тогава как да открием повече радост в живота си?

Представяйте си радостта

Ако в живота ви няма радост, първата ви стъпка е да си я предоставите като си представяте какво е усещането за нея. Представете си с подробности какво е усещането да си радостен и как то може да промени света ви. Колкото повече си представяте усещането, толкова повече тя ще присъства в живота ви.

Откривайте радостта в природата

Не е трудно така да потънем в множеството си задължения в ежедневието, че да забравим да отделяме време за природата. Излизането навън на свеж въздух, на разходка в гората, по плажа или на което и да било красиво място, внася голяма радост в живота ви. Ако имате куче, вижте колко се вълнува то докато изследва света навън и се опитайте да развивате в себе си същия възторг към природата.

Започнете да проявявате творчество

Независимо какви таланти, умения или желания имате, проявяването на творчество е чудесен начин да откриете радостта. Дали пишете, рисувате, пеете или украсявате торта, развиването на умение, което впряга въображението ви, непременно ще ви достави огромно удоволствие.

Направете списък на нещата, които ви правят щастливи

Написването на списък на нещата, които ви карат да се чувствате щастливи и радостни, и носенето му у вас е добър начин да предизвиквате тези чувства, както и да си напомняте да правите нещата, които ви носят радост в живота по-често. Опитайте се да запишете поне 10 неща, а колкото повече, толкова по-добре, и след това се опитвайте да вмъквате тези неща в ежедневието си.

Разпръсквайте радост

Като предоставяте радост на другите като си правите труда да ги карате да се чувстват добре, това автоматично ще ви носи още радост в живота. Не е нужно да правите нещо кой знае какво, достатъчно е дори и само да се усмихвате на хората, които пресичат пътя ви или да правите малки комплименти.

Избягвайте хаоса

От време на време е важно да отделяте време за себе си и да се откъсвате от всички тези изисквания и възбуда. Когато се грижим за себе си, радостта идва много по-лесно. Включете в програмата си време, в което да сте сами далеч от неща, които ви разсейват като електрониката и правете неща, които позволяват на мозъка, тялото и душата ви да почувстват истинска радост, било то като медитирате, взимате си вана с балончета или ви правят масаж.

Играйте си като дете

Спомняте ли си усещането да играеш като дете? Много от нещата, които ви носеха удоволствие тогава могат да го правят отново днес – но като възрастни, ние често губим връзка с онова време. Помислете какво ви правеше щастливи когато бяхте на шест или седем години. Търкаляне надолу по тревист хълм? Играта с кучето ви? Или как танцувахте чистосърдечно под звуците на наивните песнички от детството?  Позволете си да изживеете всичко това отново.

Прекарвайте повече време с щастливи хора

Изследванията показват, че щастието е заразително. Всъщност двайсет годишно изследване на Медицинското училище на Харвард откри, че ако сте щастливи, вие можете да благодарите за това на приятелите си, на техните приятели и на приятелите на техните приятели, защото щастието е нещо, което се разпространява в социалните мрежи като емоционална зараза. Като прекарвате повече време с по-щастливи, радостни хора е много по-вероятно и самите вие да показвате тези чувства.

Подлагайте се на физически предизвикателства

Може би вече знаете, че физическата активност спомага за освобождаването на ендорфини, иначе познати като хормоните на „щастието” – и че те могат по естествен път да ви карат да се чувствате по-щастливи. Опитайте се да повишите усещането с една степен като се предизвикате да постигнете конкретна цел във фитнеса или под формата на друга физическа дейност. Това е изключително зареждащо и спомага изграждането на незабравима следа в душата ви.

Не преставайте да излагате и ума си на предизвикателства

Щастието извира от здраво тяло и здрав ум, ето защо е важно да се поддържате и умствено стимулирани. Поддържайте ума си активен по колкото е възможно повече начини, било то като участвате в нови изживявания като пътуване до нови места, четене, учене на чужд език или сглобяване на мозайки, възможностите за поддържането на мозъка буден и за вкарването на повече щастие в живота на практика са безкрайни.

Като съзнателно избирате да внасяте повече щастие в живота си може да се учудите като видите колко лесно то се намества там!

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/10-ways-find-joy-life/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N140822

Снимка: ciaonewportbeach.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “10 начина да внесем повече радост в живота си и защо да го правим

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *