Подобрете паметта си бързо с тази „коледна” билка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Rosemary-better-memory-fast

Много хора казват, че тази ухайна билка им напомня за коледните елхи. И понеже розмаринът е ниско вечно зелено растение с подобен на бор вкус, това е разумно.

Това вероятно е причината защо розмаринът е най-популярен по това време на годината.

Розмаринът добавя идеално леко ухание на боров вкус на празничните ястия като се започне от печените меса и се стигне до агнешките пържоли и фокача хлябовете. Но когато чуете какво тази коледна билка прави за МОЗЪКА, ще искате да започнете да ядете повече от нея през цялата година.

Защото се оказва, че розмаринът може да ви помогне да подсилите паметта си без усилия.

Изследвания откриха, че тази ароматна билка подобрява скоростта и точността с която изпълнявате трудни задачи. Тя ви помага да се концентрирате и фокусирате. И дори може да подобри способността ви да си спомняте информация.

Розмарин – билката, която сразява метаболитния синдром

Уханието на розмарин ви помага да се справяте със задачите

В някои случаи само МИРИЗМАТА на розмарина сама по себе си подобрява познавателната способност и паметта.

В изследване учените на случаен принцип разделят доброволците в четири групи. Всеки от тях седял в отделна кабинка с наситен аромат на прекрасния розмарин за 4, 6, 8, или 10 минути. И след това всеки участник трябвало да реши трудни математически и визуални задачи.

Участниците, които престоявали в уханната стая по-дълго се справяли значително по-добре. Те решавали задачите със скоростта на светлината. И най-важното, отговорите им били верни.

Наслаждавайте се на по-безопасна скара тази година с розмарин и вишни

В сходно изследване, учените откриха, че пръсването в стая на етерични масла от розмарин подобрява паметта на учениците. Когато те напръсквали стаята с розмарин, способността на децата да запомнят изображения и числа рязко се повишавала.

Спомняте си по-бързо

Но не е необходимо да сте дете, за да получите здравословна помощ за мозъка си от розмарина. В друго изследване с по-възрастни хора розмарин на пудра усилвал скоростта на паметта.

А сега в ново изследване, публикувано тази година вода, подсилена с екстракти от розмарин помогнаха на някои хора да се представят повече от блестящо на тестове за паметта.

И ползите БЪРЗО се проявиха.

Паметта се подобрява с 15% в рамките на 20 минути

Изследователите на случаен принцип поръчват на доброволци да пият по 250 мл чиста изворна вода или изворна вода с екстракт от розмарин. След 20 минути всички започвали да извършват умствена работа.

Спрете да забравяте, подобрете паметта си с тези естествени лекове!

Всеки участник завършвал няколко стимулиращи ума задачи като в същото време притока на кръв в мозъците им бил измерван.

Както работещата, така и дългосрочната памет се покачили с 15 процента при хората, пили водата с розмарин. И изследователите мислят, че те знаят защо. Скок в нивата на кислород.

Розмаринът подсилва притока на кръв в мозъка

Дълбоко вътре в подобните на иглички листа на розмарина има мощни съединения 1,8-синеол и розмаринова киселина. Тези две уникални субстанции подсилват притока на кръв в мозъка, насищайки го с повечето от кислорода, от който той се нуждае, за да преобразува любимия си източник на гориво… глюкозата… в енергия.

Как розмаринът снижава стреса, подобрява умствените способности и взимането на изпити

С други думи розмаринът силно усилва енергията в мозъка ви и подсилва паметта ви. Не е зле за обикновена билка, която никак не е скъпа.

Можете да използвате свеж или сушен розмарин в ястията си. Ароматизирайте дома си с етерични масла от билката. Или дори приемайте билката под формата на хранителна добавка.

Но независимо как изберете да го взимате, розмаринът може бързо да задейства паметта ви за само някакви си 10 минути.

от Алис Джейкъб

Прочетете още за розмарина:

Спрете да забравяте, подобрете паметта си с тези естествени лекове!

Саламоя болонезе (италианска билкова сол) за ароматни гозби и здраве

Уханието на розмарин подсилва паметта със 75%

Розмаринът убива >90% от раковите клетки!

Билката, която пази зрението

Източник:

https://healthiertalk.com/rosemary-improves-memory/

Снимка: Coilybella

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *