5 билки спират загубата на слуха

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ginkgo-biloba-hearing-loss

Макар че няма начин за пълно възстановяване на слуха, все пак има много видове лечения за оглушаването. Слухови апарати, операция и кохлерови импланти, всичките в голяма степен възстановяват слуха.

Обаче, някои хора предпочитат да вървят по по-естествен път и при загуба на слуха се обръщат към хранителни вещества. Представяме ви пет билки при загуба на слуха, които могат да подобрят здравето на ушите и предотвратяват оглушаването.

Билки при загуба на слуха:

Гинко билоба

Дървото гинко расте в Азия и има големи ветрилообразни листа, които се ядат от векове. Според сайта WebMD, гинко стимулира по-добро кръвообръщение, което е полезно за цялото тяло, включително и за ушите. Доброто кръвообръщение в ушите поддържа функционирането на и безопасна температура в този орган. Гинко също така се счита, че е полезна билка за хората, страдащи от заболявания на познавателната функция като болестта на Алцхаймер.

Тинитус: намаляването на звука

Градинска мента

Фолиевата киселина доказано е изключително важна за здравето на ушите. Според изследване от 2010 година с участието на 126 хора на 60 години или по-възрастни свързаната с възрастта загуба на слуха се свързва с ниските нива на фолиева киселина. Сушената градинска мента е забавен начин за повишаване приема ви на фолиева киселина—можете да я използвате в десерти или да я варите на хубав горещ чай. Фолиевата киселина се съдържа също и в зелените листни зеленчуци, авокадото и боба.

Ментово масло за множество ползи за здравето, рецепта

Чесън

Чесънът доказано има антибактериални свойства. Макар че повечето ушни инфекции, водещи до загуба на слуха са причинени от вируси, чесънът се бори с инфекции, причинени от бактерии. За да извлечете най-много от ползите на чесъна за здравето на ушите, купете си масло от чесън от магазин за здравословни храни. Можете директно да капвате масло от чесън в инфектираното ухо. Ако това не звучи приемливо, можете също така да ядете суров чесън и да извличате ползите му по този начин!

2 капки в ушите възвръщат 97% от слуха независимо от възрастта, плюс още натурални лекове

Копър

Цинкът е важно хранително вещество за здравето на ушите. Цинкът укрепва имунната система, която предпазва от ушни инфекции и също така подсилва здравословния растеж на клетките в ушите и в цялото ви тяло. Набавяме си цинк с храната, но можете също да повишите приема си на цинк като ядете копър. Включвайте копър, който съдържа 0.1 мг цинка на супена лъжица в рецепти с богати на цинк храни като спанак.

Ето какво да ядем за да преодолеем диабета без лекарства!

Куркума

Куркумата е билка, сродна на джинджифила и се използва от векове като лек за вирусни инфекции като грип. Ползите за здравето от куркумата се изследват непрестанно и куркумата помага в битката с депресията, високия холестерол, ПМС и други. Освен това, куркумата съдържа много калий, който е жизнено важен за здравето на ушите. Нивата на калий спадат с възрастта, което може да допринесе за свързаната със стареенето загуба на слуха. Запасете се с куркума, за да поддържате нивата си на калий високи.

Куркумата ви помага да лекувате следните 9 заболявания

от Елена Макфилипс

Прочетете още:

Пет билки естествено подобряват кръвообръщението и сърдечното здраве

Впрегнете силите на чесъна за методично вътрешно пречистване докато спите

7 вида естествени разредители на кръвта подобряват кръвообръщението и снижават възпалението

Най-важните 15 ползи от фолиевата киселина, богати на фолиева киселина храни

Какво прави хлорофила незаменим за нас, 8 отговора

 

Източник:

https://www.audicus.com/herbs-hearing-loss/

Снимка: leblogdeviviane.free.fr

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *