Ето какво да ядем за да преодолеем диабета без лекарства!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dill-diabetes

Храната, която ядем може в голяма степен да регулира нивото на глюкозата и производството на инсулин в тялото. Това е причината за това правилното хранене на хората, страдащи от диабет да е от най-голямо значение. Макар че има голяма група билки и подправки, които помагат в лечението на диабета, листата на копъра (Anethum graveolens) са направо чудодейни.

Обичайно, използвано като подправка за ястия с риба, яйца и гъби, кърито с листа от копър е основна подправка в повечето индийски домакинства. Както се споменава в Етноботаническата база данни на американския ботаник д-р Джеймс Дюк, в копъра има около 70 различни химически вещества, които помагат в борбата с диабета.

Прочетете още: Храната, която помогна на мъж да победи диабета без лекарства!

Кое му е толкова изключителното на копъра?

Изследванията показват, че екстрактите от листа имат определени лечебни свойства, които могат да помогнат за лечението на диабет тип 2, предизвикан от използването на стероиди, заболяване, често пъти наричано причинен от кортикостероиди диабет тип 2. В момента когато глюкокортикоидното лечение се използва за лечението на други заболявания и за снижаване на вредните поражения в тялото, продължителното му прилагане може да предизвика хипергликемия. Болест, причинена от глюкоза в кръвоносната система на човека, задействаща диабет тип 2 или захарен диабет. Какъвто и да е случаят, използването на екстракти от листа на копър може да помогне за снижаване промените в нивата на инсулина и за контролиране на глюкозата. Освен това, листният екстракт помага за регулирането на щитовидните способностти и подсилва безопасността.

За този братовчед на копъра: Естественият убиец на рака, за който никой не иска да знаете 

Как да използваме копър за контролиране на диабета

В Индия най-популярната употреба за поглъщане на тези листа е да се направи къри с лук, чесън, джинджифил и зелени люти чушки, овкусено със синапено семе и  кимион на зърна.

От друга страна, можете също така да правите сок от копърови листа. Измийте китка копър добре и я пуснете в блендера. След това прецедете сока и смелете половин лимон и добавете малко тъмна сол за вкус. Можете да пиете сока или сутрин или вечер.

Можете да изцеждате сок от листата на копъра, с който да замесвате тесто и да приготвяте божествени, здравословни палачинки.

Използвайте листата на копъра и в супи, салати от различни зелени листни зеленчуци, туршии или кърита за да им придавате вкус.

Дъвченето на семена от копър също е полезно, както и употребата им в яхнии за овкусяването им.

Можете да смелите копъровите семена и да ги използвате като масала в супи, яхнии и кърита.

Дори и да не изпитвате вредното действие на диабет тип 2 яденето на копър ще ви помогне да свалите нивата на глюкозата и за регулирането на инсулина. Ето защо кажете да на прекрасните зелени листа на копъра.

Освен за овкусяване на зехтин, копърово семе може да се използва и за направата на прекрасен оцет, вижте рецепта: Направете оцета на мечтите си

 

Източник:

http://www.healthtipsportal.com/fight-diabetes-with-food-heres-what-to-consume-to-overcame-diabetes-without-medicine/

Снимка: www.okubil.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *