10-те най-добри техники за опитомяване на стреса

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

И така, ето 10 чудесни техники за управление на стреса

1. Организирайте се.

Поемете по-добър контрол върху начина, по който използвате времето и енергията си, за да можете да се справяте по-ефикасно със стреса.

2. Внимавайте за обкръжението си.

Контролирайте заобикалящата ви среда като контролирате кой и какво има около вас.
По този начин можете или да се отървете от стреса или да си осигурите подкрепа.

stress-out

3. Обичайте себе си.

Обичайте себе си като си давате положителна обратна връзка.
Помнете, вие сте уникално човешко същество, което прави най-доброто на което е способно.

4. Грижете се за себе си.

Възнаграждавайте себе си като планирате занимания в свободното си време
Наистина е полезно да имате неща, които да очаквате.

5. Физическа активност.

Тренирайте тялото си понеже здравето и продуктивността ви зависят от способността на тялото ви да предоставя кислород и храна на клетките.
Така че тренирайте сърцето и дробовете си редовно, минимум по три дни  на седмица по 15-30 минути. Това включва дейности като ходене, бягане за здраве, каране на колело, плуване, аеробика и т.н.

6. Релаксация и положително мислене.

Отпускайте се като отвличате мислите си от стреса и се концентрирате върху дишане и положителни мисли

Мечтаенето се брои, наред а медитация, прогресивна релаксация, физически упражнения, слушане на успокояваща музика, общуване с приятели и близки и т.н.

7.  Почивайте колкото се може по-редовно.

Спете по 7-8 часа на нощ. Прекъсвайте ученето/работата и си давайте почивки. Умът ви усвоява само определено количество наведнъж. Той се нуждае от време, за да обработи и свърже информацията. Общо основно правило: почивайте по десет минути на всеки час. Така очите, както и мозъкът ви ще си почиват.

8.  Бъдете осъзнати по отношение на себе си.

Забелязвайте сигналите на стреса като безсъние, главоболия, безпокойство, разстроен стомах, липса на концентрация, настинки/грип, прекомерна умора и т.н. Помнете, това може да са сигнали за потенциално по-сериозни заболявания (например, язва, хипертония, заболяване на сърцето).

9. Хранете се. / Не тровете тялото си.

Яжте балансирана храна. Избягвайте високо калоричните храни, съдържащи много мазнини и захар. Не разчитайте на фармацевтични лекарства и/или алкохол. Кофеинът ще ви държи будни, но той също така затруднява някои хора да се концентрират. Помнете, двайсет минутната разходка доказано е по-успокоителна от лекарство, изписано с рецепта.

10. Забавлявайте се.

Доказано е, че по-щастливите хора живеят по-дълго, имат по-малко физически проблеми и са по-продуктивни. Търсете смешното в живота когато нещата ви се струват безсмислени. Помнете, вие сте необикновени и заслужавате само най-добро отношение от себе си.

Източник:

http://www.scu.edu/wellness/topics/stress/toptenstress.cfm

Снимка: iq300.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *