Малиновите кетони: да изпишем вежди или да избодем очи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

raspberries

Странични ефекти от хранителните добавки с малинови кетони и съвети как да ги избягваме

Макар че се използват в хранителни добавки още от шейсетте години на миналия век, малиновите кетони днес са се превърнали в популярен метод за отслабване, който помага на тялото ви да се отървава от мазнините като ускорява метаболизма ви. И все пак малиновите кетони наистина ли ви помагат да отслабнете? Човек може да се чуди какво са възможните странични ефекти от малиновите кетони, които могат да се проявят при пиенето на такава хранителна добавка.

Първо, бъдете информирани, че не всички хранителни добавки причиняват странични ефекти от малиновите кетони и те все още могат да са ефикасно средство за отслабване ако се използват наред със здравословен режим на хранене и физическа активност. Обаче, трябва да знаете, че има хранителни добавки с малинови кетони, направени със съставки, които биха могли да причинят вредни странични ефекти.

Ако знаете какво да търсите, можете да избегнете страничните ефекти от малиновите кетони, които дори може да не са причинени от самите малинови кетони, а по-скоро от някои съставки, които производителите слагат в хранителните добавки. След като вече казахме това, пиенето на хранителна добавка с малинови кетони може само по себе си да доведе до някои последици.

Но при положение, че на пазара има толкова много хранителни добавки с малинови кетони, може да се окаже трудно да разберем кои са безопасни и кои могат да причинят странични ефекти. Ако следвате указанията по-долу вие ще можете да се насладите на новата си и вталена фигура, избягвайки всички възможни неблагоприятни заболявания.

Възможни странични ефекти от малиновите кетони 

Първо, можете да откриете, че се чудите кои са някои от възможните странични ефекти на малиновите кетони. Макар че никога не е провеждано научно изследване върху хора, което да определи дали те имат някакви странични ефекти, хора взимали малинови кетони съобщават за странични ефекти. Понеже те се правят със стимулант, наречен синефрин, някои хора споделят, че се чувстват нервни, което може също така да доведе до безсъние.

Два от другите възможни странични ефекти от пиенето на малинови кетони са повишено кръвно налягане и сърцебиене. Човек пил такава хранителна добавка съобщи, че чувства разтреперване и омаломощаване и че усеща сърцебиене (силно ускорен пулс). Други странични ефекти, споделени след пиенето на хранителна добавка с малинови кетони са общо неразположение, съхнене на устата и усещане на слабост, вероятно причинявани при предразположени към диабет пациенти.

Макар че обикновено пиенето им трябва да е безопасно, страничните ефекти от малиновите кетони при диабетици може да включват снижени нива на кръвната захар и снижен риск от кръвоизлив. Ако сте диабетик и обмисляте пиенето на малинови кетони като част от програмата си за отслабване, първо се консултирайте с лекаря си и се уверете, че той внимателно ви наблюдава.

Понеже кетоните регулират също и нивата на норепинефрин в тялото, друг възможен страничен ефект от малиновите кетони е рязкото покачване на телесната температура след пиенето на хранителната добавка. Това води до ускоряване на пулса и до покачване на кръвното налягане.

Заради въздействието, което те могат да имат върху сърцето, препоръчва се хората със сърдечни заболявания и страдащи от хронична обструктивна белодробна болест и астма да избягват пиенето на малинови кетони. Диабетиците и хората с астма или бъбречно заболяване също трябва да намерят алтернативна хранителна добавка за отслабване, понеже страничните ефекти на малиновите кетони могат да влошат и тези заболявания.

Разбира се, страдащите от тревожно разстройство също трябва да избягва взимането на хранителната добавка с малинови кетони (които имат стимулиращо действие), понеже страничните ефекти от малиновите кетони могат да имат неблагоприятна реакция с лекарствата, които те пият.

И накрая, понеже щитовидната жлеза контролира метаболизма, който малиновите кетони ускоряват, хипотироидизъм или недостатъчна активност на щитовидната жлеза също е възможен страничен ефект от приема на малинови кетони.

Какво да правим

След като вече знаете какви са възможните странични ефекти от малиновите кетони, но сте решили, че те си остават хранителната добавка за отслабване за вас, ето за какво трябва да следите когато купувате хранителни добавки с малинови кетони.

  • Уверете се, че на опаковката има етикет с „Факти за добавката”: Несъмнено, много от нас просто купуваме продукти без да четем съставките. Но когато става дума за нещо важно като избягването на страничните ефекти от малиновите кетони, вие трябва винаги да четете етикета с фактите за добавката; това се отнася за всички хранителни добавки, не само за малиновите кетони. Ако на опаковката малинови кетони няма етикет с факти за добавката, не я купувайте—липсата на тази информация е огромен червен флаг.
  • Пийте правилната препоръчителна доза: Също така, етикета трябва да включва препоръчителна доза от 400 мг, понеже взимането на по-висока доза може да доведе до странични ефекти от малоновите кетони. Ако на етикета не е отбелязана препоръчана дневна доза или тя е по-висока от 400 мг, за препоръчване, приемана на два пъти (по 200 мг сутрин и обед), оставете опаковката.                                                   Всъщност, трябва да уведомите продавача от когото купувате, че продуктът няма посочена препоръчителна доза или я надвишава.
  • Добре е да се знае, че пиенето на хранителна добавка с малинови кетони наред с витамин С още повече стимулира отслабването.
  • Проверете съставките: Както споменахме в началото, когато купувате нещо вие често изобщо не поглеждате съставките. Отново, що се отнася за неща като здравословни хранителни добавки, които могат да причинят странични ефекти, много е важно да прочетете съставките чак до дребния шрифт, преди да купувате, особено, след като купуването на грешния продукт може да доведе до странични ефекти от малиновите кетони.

Освен това, винаги съществува възможността човек да е алергичен към хранителни добавки. Можете да пропуснете използването на малинови кетони, ако знаете че сте алергични към малини.
Бременните жени и кърмачките не трябва да използват хранителни добавки с малинови кетони за безопасността на бебето. Консултацията с аптекаря е важна в случай, че нямате здравни осигуровки.

Макар че дадена хранителна добавка може да е направена с малинови кетони, тя може също така да съдържа и други съставки, които обезсилват действието й или надвишават безопасната препоръчителна дневна доза от 400 мг, водейки до странични ефекти от малиновите кетони. Винаги четете етикета, за да сте сигурни, че хранителната добавка е с препоръчителната доза и че останалите съставки действат в същата посока.

Уверете се, че хранителната добавка е натурална

Необходимо е да внимавате дали малиновата добавка е направета от „естествени малинови кетони” или от „смес от малинови кетони”. Ако е второто, това означава, че е синтетична и че може да е причина за странични ефекти.

Обаче, не оставяйте продукта само защото съдържа смес от кетони; ако в него има правилно количество малинови кетони и други полезни съставки, продуктът все още може да е ефикасен.

Ако следвате дадените по-горе указания, вие ще избегнете страничните ефекти от пиенето на малинови кетони. Обаче, макар че повечето производители на малинови кетони са честни, заплахата от слаб потребителски контрол и от липса на правни действия са големи пречки, така че е важно внимателно да изберете най-добрата и чиста хранителна добавка с малинови кетони, която наистина да ви помага да сваляте килограми безопасно.

Необходимо е да не забравяте за възможните странични ефекти от малиновите кетони. Ако страдате от което и да било, споменато по-горе заболяване, би следвало да се консултирате със своя лекар или с диетолог преди да пиете малинови кетони. Ако сметнете, че рискът е твърде голям, намерете алтернативна хранителна добавка за отслабване. За повече информация прочетете статията: Форсколин: Магическа пръчица за отслабване?

Ако решите да пиете малинови кетони независимо от потенциалните странични ефекти, препоръчителната доза е 400 мг дневно, набавяни с хранителна добавка съдържаща най-вече натурални малинови кетони, без нежелани допълнителни съставки. При правилно пиене и знаейки за възможните странични ефекти, малиновите кетони предоставят безопасен и ефикасен начин за отслабване и за влизане във форма. В този случай, единстеният страничен ефект от пиенето на малинови кетони, който можете да изпитате е елегантно и секси тяло!

Здрави всеки ден

Източници:

http://www.doctorshealthpress.com/raspberry-ketone-side-effects

https://www.ukhealthalert.com/blog/raspberry-ketone-side-effects-must-read/

http://www.everydayhealth.com/weight/0209/dr-ozs-miracle-fat-burner-raspberry-ketone-does-it-work.aspx

Снимка: www.ukhealthalert.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *