Вижте какво ще се случи като започнете да пиете вода с мед всеки ден

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Водата е полезна за тялото, всичко го знаем. Непрекъснато ни казват, че трябва да пием повече и повече вода. В крайна сметка, водата е жизнено важен компонент за тялото, да не забравяме, че човешкото тяло съдържа 80% вода! Което всъщност е много странна мисъл, ако се замисли човек. Водата в основни линии поддържа всичките ни ежедневни телесни функции от пренасянето на жизненоважни хранителни вещества и кислород, до улесняването на храносмилането. Така че ние успешно сме открили, че се НУЖДАЕМ от нея.

honey-water

Но какво ще кажете да направите водата дори още по-полезна за организма? Просто добавете мед, да, мед! Зная какво си мислите.

Съдържа много захар.

Но нали медът е толкова сладък!

Как може медът да е здравословен?

Не се страхувайте приятели, медът всъщност е много полезен за вас. Пиенето на чаша топла вода с мед всеки ден може да подобри здравето ви и дори да ви предпазва от болести. Да правилно прочетохте, ЕТО КАКВО ще стане, ако започнете да пиете мед всеки ден…

Газовете ви ще намалеят

Да, газовете. Сериозно, ако страдате от подут корем или редовно имате газове, тогава чаша топла медена вода ще помогне за неутрализирането на газовете в организма ви. Ще се почувствате много по-добре за нула време.

Ще стимулирате имунната си система

Медът има някои много впечатляващи, укрепващи имунитета свойства. Непременно купувайте натурален, органичен мед, за да извличате максимална полза от неговите убиващи бактериите свойства! Той е пълен с ензими витамини и минерали, които ще ви предпазват от всички вредни бактерии.

Ще изхвърляте токсините от тялото си

Мед, разтворен в топла вода е една от най-добрите комбинации за изхвърляне на отпадните материали от организма. Кажете довиждане на токсините и приветствайте детоксикацията. И един бърз съвет – добавянето на лимон ще подобри напитката дори още повече като повиши уринирането. Просто да знаете.

Кожата ви ще стане по-чиста

Да! Медът е естествен антиоксидант, което означава, че той помага за изхвърлянето на отпадните материали, а благодарение на антибактериалните си свойства, той помага за поддържането на кожата ви чиста и по-здрава от всякога.

Прочетете още за меда: Натурален мед, 12 най-необичайни, но лечебни употреби

Ще отслабнете

Вероятно първата ви мисъл е АМИ ЗАХАРТА? Да в меда има захар, но това е напълно различна захар от бялата захар, това е естествена захар! Тези натурални захари ще ви помогнат да задоволявате силното си желание за сладко всеки ден вместо да ядете торти, бонбони, шоколади и да пиете кола. Всъщност, ако замените пълните с подсладители напитки с медена вода, вие ще се освобождавате от още до 64% калории!

Ще излекувате възпаленото си гърло

Има причина топлата вода с мед да е любима напитка през зимата, тя спомага за облекчаването на възпаленото гърло и ви сгрява в студените месеци. Медът е натурален лек за респираторни инфекции и кашлица, така че следващия път когато ви мори досадна настинка през зимата, доверете се на меда (натурален и органичен, разбира се).

Ще балансирате нивата на кръвната си захар

Както сме казвали вече, макар че медът наистина съдържа доста захар, тази захар не е същата като бялата захар – комбинацията от фруктоза и глюкоза всъщност помага на тялото да регулира нивата на кръвната захар, като също снижава и холестерола. Никак не е лошо, нали?

Ще предотвратявате риска от атеросклероза

Чудесно, нали? Флаваноидите и антиоксидантите в меда също така много добре се справят и с предотвратяването и снижаването на риска от атеросклероза. Изследване показа, че медът забавя оксидативния процес на вредния холестерол в човешкото тяло – който може да има вреден ефект върху сърцето и да доведе до инфаркт и дори удар.

Така че, какво чакате? Грабнете бурканчето с меда и сложете водата да завира!

Поставете си следната цел

„Без добро здраве трудно ще се наслаждавам на живота. Така че непрестанно ще поддържам своето здраве и здравето на близките ми хора”.

Тили-Джейн Кидман

Източник:

http://www.lifehack.org/304939/this-what-will-happen-when-you-start-drinking-honey-water-every-day
Снимка: ecowatch.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

2 thoughts on “Вижте какво ще се случи като започнете да пиете вода с мед всеки ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *