Храната, която помогна на мъж да победи диабета без лекарства!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

История за успешно излекуване на диабетraw-food-diabetes

Това е история за млад мъж на когото преди четири години поставят диагноза диабет и който успя да се излекува сам. Неизбежно било да приема инсулин и хапчета за високо кръвно налягане. Обаче, той избира друга възможност за преодоляване на заболяването си: Яде сурови зеленчуци и плодове!

Преди четири години, когато отива на лекар понеже е непрестанно жаден, той случайно открива, че е болен от диабет.

Резултатите са шокиращи: стойността на кръвната му захар е 29 и му казват, че панкреасът му вече не работи, така че няма да може да живее без да взима инсулин. Ситуацията го принуждава да се бори с болестта и той прави всичко необходимо, за да запази здравето си, участва в различни спортни занимания и редовно си бие инсулин.

Въпреки това, здравословното му състояние се влошава още повече, той пие множество хапчета и въпреки това се появяват още медицински проблеми, нивата на триглицеридите му се вдигат до 16, кръвното му е 150/100. И му писва.

Решението, което той взима за новата 2013 година докато пуска телевизора и гледа шоуто The Edge of Science е, че ще преодолее болестите си.

Тази вечер д-р Джон Зърдъм е гост в предаването и говори за здравословния си начин на живот. А именно, той живее само на сурови храни от 12 години. След предаването нашият герой обмисля чутото и решава и той да опита този режим. Купува си блендер и започва напълно нов живот.

През първата седмица той има едни и същи изкушения и всичките ги преодолява успешно, което води до първите резултати. За много кратко време нивото на кръвната му захар пада на 5.

Това му се струва невероятно. Той обмисля отново лечението с инсулин, но решава да се откаже от него, понеже ако поддържа тази чудодейно здравословна диета, той ще поддържа и нивата на захарта си. В случай че тя се провали, и ако нивата на кръвната захар се повишат, то тогава той ще взима инсулин. Обаче, съвсем скоро той започва да сваля килограми. Всичко върви добре.

Резултатите от тази промяна в живота му са удивителни! Той свалял почти по половин килограм телесно тегло на дневна база и всъщност отслабва с 11 кг през първите 25 дни. Следващите четири месеца го превръщат в нов човек.

Цялостното му здравословно състояние се подобрява, кръвното му пада на 120/70, нивото на триглицеридите е 1.4, не взима инсулин или каквито и да било други таблетки, отслабнал е с повече от 20 кг и е по-щастлив от всякога.

Най-често консумира своя комбинация от сурови храни. Следва рецептата на любимия му сок.

Рецептата на любимия му сок

2  банана

2 ябълки

стиска къдраво зеле кейл

5 кивита

половин литър вода

Употреба:

Трябва да пиете половин литър от този сок сутрин, останалата част можете да изпивате през деня. Когато се чувствате гладни, можете да ядете неограничени количества плодове или салати или риба тон, защото тя е богата на витамин В12, а той е изключително полезен за тялото.

Преимуществото на този здравословен начин на живот е че никога не огладнявате, защото мозъкът не знае, че стомахът е празен. Това произтича от факта, че мозъкът получава информация чрез кръвта, а кръвта е заредена с хранителните вещества от суровите храни и соковете.

 

Източник:

http://healthycures.org/heres-what-a-man-consumed-and-overcame-his-diabetes-without-medicine/

Снимка:plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдемполезни.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *