Форсколин: Магическа пръчица за отслабване?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Coleus-Forskohlii-Final

Форсколин: „Бързото стопяване на тлъстините около талията за всеки тип тяло” – д-р Оз

За да извлечете максимална полза от информацията, прочетете статията внимателно.

Нова хранителна добавка, наречена форсколин очарова лекарите и е последният фурор в „битката с биреното коремче”. Откакто положителното й влияние бе показано в телевизионното шоу на популярен лекар (д-р Оз), милиони хора хвалят „хапчето, приемано за Светия граал на отслабването”. Изненадващ е един интересен аспект на хранителната добавка с форсколин, а именно, че тя мигновено ускорява метаболизма при поглъщане, като в същото време в клинично изследване показа, че не само гори мазнините, но и разгражда мастната тъкан и я трансформира в лишени от тлъстини мускули.

Таблетки за отслабване съществуват от десетилетия и ви обещават всичко от по-тънка талия до по-стегнато дупе като в същото време предоставят минимални или никакви резултати. Но сега лекарите мислят, че всичко това ще се промени с форсколин – но не и без полемика по въпроса.

Обаче, тук не говорим само за онова, което твърдят водещите и критиците в популярно телевизионно ток шоу относно ефектите на малиновите кетони за свалянето на килограми, а има и истински клинични данни, които подкрепят тези твърдения.

И така, какво е форсколин & и откъде идва полемиката?

Това необикновено цвете от семейство ментови предизвика революция в отслабването. Тя се дължи на активната съставка във форсколина – Purist Health Forskolin, химическо вещество с редица ползи за здравето и отслабването. Форсколинът повишава нивата на ензим, наречен чувствителна на хормоните липаза – който гори тлъстините вътре в тялото. Форсколинът също така стимулира производството на цикличния аденозин монофосфат (cAMP), молекула, която задейства освобождаването на щитовиден хормон, който също гори телесните мазнини и калориите. Този процес ускорява метаболизма и произвежда естествена енергия, която запазвате през целия ден. Това революционно откритие е решението за топенето на тлъстините.

Как действа цикличният аденозин монофосфат (cAMP):

  • Топи тлъстините
    cAMP помага на тялото ви да гори тлъстините като стимулира производството на ензимите и хормоните, които подхранват метаболизма и изгарят излишните калории. Това ви предпазва от натрупването на нови тлъстини и изгаря съществуващите мазнини осигурявайки повече енергия на тялото.
  • Изгражда чиста мускулна маса
    Форсколинът повишава нивата на щитовидния хормон и нивата на тестостерона, което естествено води до повишаване както на горенето на тлъстините, така и до изграждането на телесна маса без тлъстини. Увеличаването на тестостерона стимулира по-ефикасно синтезиране на протеини, което спомага увеличаването на чистата мускулна маса.
  • Разгражда мастните тъкани
    cAMP във фосколина активира протеиновата киназа, която участва в разграждането на градивните елементи на мастните тъкани познати като триглицериди. По-малкото количество триглицериди носи огромна полза за здравето като цяло.

Но критиците казват, че съединението Purist Health Forskolin (екстракт от растението форсколин) причинява такова драматично отслабване, че може неприятно да изненада хората, които искат да свалят само няколко килограма с козметична цел. Поддръжниците на хранителното вещество твърдят, че научните изследвания доказват, че то е ефикасно и безопасно и, че забраняването на натурални съединения би било равнозначно на забраняване на витамините.

Участници свалят до 5 кг в клинично изследване

Скорошно клинично изследване бе следвано от 30 души в продължение на 12 седмици, които взимат по 350 мг форсколин е бе стриктно контролирано. Участниците свалят до 6 кг всеки. Това се равнява на около 15% от общите им телесни мазнини и на 10.5% от теглото им.

Форсколин доведе до благоприятни промени в композицията на тялото като значително снижи процента на телесните мазнини и мастната маса в сравнение с плацебо групата.  Изненадваща бе тенденцията към значително повишаване на лишената от тлъстини телесна маса в групата, вземала форсколин в сравнение с плацебо групата. С други думи, тлъстините се превръщат в лишени от мазнини мускули. Оралното поглъщане на по 350 мг екстракт от форсколин по два пъти на ден за период от 12 седмици показа, че благоприятно променя композицията на тялото, като в същото време превръща тлъстините в мускули при хората с наднормено тегло и затлъстяване. Резултатите показват, че форсколинът е терапевтично вещество за регулиране и лечение на затлъстяването.

Може би най-изненадващата част относно изследването е фактът, че на участниците е казано изобщо да не променят хранителния си режим или обичайните си навици. Точно така, те свалиха средно по 7.5 кг без физически упражнения или промяна в храната.

Освен това, пиенето на форсколин доведе до промяна в костната маса през 12-седмичното изпитание в сравнение с плацебо групата (p < or = 0.05). Тенденцията бе към значително повишаване на телесната маса без тлъстини в групата, пила форсколин в сравнение с плацебо групата (p = 0.097).  Серумните нива на свободния тестостерон бяха значително увеличени в групата, пила форсколин, сравнени с тези на плацебо групата (p < or = 0.05). Действителната промяна в концентрацията на общия серумен тестостерон не се различаваше значително в двете групи, но тя се повиши 16.77 +/- 33.77% в групата пила форсколин в сравнение със спада от 1.08 +/- 18.35% в плацебо групата.

Още изследвания показват, че оралното приемане на форсколин (250 мг на 10% екстракт от форсколин по два пъти на ден) за период от 12 седмици благоприятно променя композицията на тялото, като в същото време повишава костната маса и серумните нива на свободния тестостерон при мъже с наднормено тегло и затлъстяване. Резултатите показват, че форсколин е вероятно терапевтично вещество за регулирането и лечението на затлъстяване

В горните изследвания се посочват различни дози форсколин и свалените килограми също варират. Ясно е че съединението е полезно, така че за масовата публика, нека дадем малко по-щадящ вариант на приемане на форсколин, предоставен в шоуто на д-р Оз както следва:

Какво казва в шоуто на д-р Оз диетологът Лиза Лин за форсколина можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=tsvGsUpE0M0, като ние все пак ще обобщим казаното от нея : „Форсколинът е от семейството на ментата и лавандулата, той ускорява метаболизма, но за най-добри резултати започнете с малко – 125 мг със закуската и после добавяйте колкото ви е необходимо, защото по-голямото количество никога не е по-добро. Така че взимайте по 125 мг веднъж на ден с обилна закуска и след това при нужда увеличавайте. Освен това намерете добавка с добро качество, защото човек получава онова, за което плаща. Освободете се от вредните храни – това не е хапче чудо – изискват се няколко неща – премахване на вредните храни от хранителния режим и леки упражнения – например ходете по 20 минути от и до дома си, защото движението подсилва действието на форсколин, което няма да е така добро, ако просто седите и ядете чийзбургери и чипс на воля”.

Научните ползи от форсколина

Форсколин е естествено вещество, получено от корена на растението копринка (Coleus forskohlii). В миналото хората го изплзваха за лечение на редица различни заболявания някои от които са безсъние, сърдечни заболявания, заболявания и конвулсии на белите дробове.

melt fat 5296-400x268

Някои от другите ползи за здравето, свързвани с форсколин включват:

Сваляне на килограми

Според доклад за затлъстяването от 2005 година, учените откриха, че форсколин може да се използва за лечение на затлъстяването. Изследването включва 30 души с наднормено тегло, на които давали форсколин или плацебо за около 12 седмици. Резултатите показват че хората получавали хранителната добавка успели да свалят част от тлъстините в тялото си.

Астма

Форсколинът доказано отблъсква пристъпите на астма. Според доклад, публикуван в списанието Journal of International Medical Research, пациентите, пиещи форсколин имали далеч по-малко пристъпи на астма.

Капки за очи

Макар че научните изследвания все още са недостатъчни, някои хора твърдят, че форсколинът им е помогнал да се справят с проблемите си с глаукомата. Според малко излседване, форсколинът под формата на капки за очи облекчава напрежението в очите на повечето пациенти с глаукома.

Сърдечносъдови проблеми

Знае се, че форсколинът лекува различни форми на сърдечносъдови заболявания. Малкото проведени изследвания показват, че форсколинът има способността да подобрява някои сърдечни функции. Хора с идиопатична конгестивна кардиомиопатия са идеалните кандидати за този вид лечение.

Следват някои от познатите странични ефекти на форсколина:

Ускорена сърдечна честота

Пиенето на форсколин може да ускори сърдечната честота. Това заболяване се нарича тахикардия и при него сърдечната честота се повишава до опасни нива, като човек може да започне да изпитва недостиг на въздух, ускорен пулс, болки в гърдите, сърцебиене или загуба на съзнание.

Противопоказания

Хората, страдащи от поликистозна болест на бъбреците или вземащи лекарства за кръвно налягане трябва да избягват да вземат форсколин. Пиенето на такива лекарства докато провеждате това лечение може да повиши рисковете ви от кръвоизливи.

Ако страдате от заболяване, непременно трябва да се консултирате с личния си лекар преди да вземате хранителната добавка форсколин. Отказване от отговорност: използването на хранителни добавки е на ваша отговорност, резултатите ви могат да варират.

И накрая, как да закупим качествен продукт

Несъмнено форсколиновата диета в момента вероятно е най-продаваната в САЩ. Тя се е превърнала в „бестселър”. И с право – както изследванията, така и истинските истории за хора, постигнали успех използвайки я наистина като че ли подкрепят предизвикания от появата на добавката ентусиазъм. И все пак, предпазливостта никога не е излишна.

Ето 3 важни стъпки които ще ви помогнат да закупите каквото ви трябва:

1. Непременно се уверете, че купувате хранителна добавка с форсколин, произведена в САЩ, Канада или Европа, тъй като в 99% от случаите продуктите от тези страни са с високо качество в резултат на стриктен контрол на производството.

2. Непременно се уверете, че добавките са преминали проверка и са одобрени. Така качеството им е гарантирано.

3. Избягвайте продукти, които твърдят, че са „марката на д-р Оз” – това е чиста индикация за измама, защото може би знаете, че д-р Оз не подкрепя конкретни марки. Той просто информира обществеността в шоуто си относно невероятната сила на форсколина (https://www.youtube.com/watch?v=tsvGsUpE0M0).

И накрая, не очаквайте евтините хранителни добавки с форсколин да са с високо качество. Форсколинът просто не може да е евтин, защото производството му е скъпо, което означава, че евтините добавки използват само по няколко милиграма от активната съставка и следователно не предоставят същите добри резултати.

Здрави всеки ден

Източници:

http://asmarterlifestyle.com/?aff_id=29&subid=102423

https://www.buypureforskolinnow.com/?aff_id=29&sub_id=102423

https://www.youtube.com/watch?v=S06z7yW4pGE

Снимка: mark-dakriet.com; www.dailygossip.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Прочетете статията внимателно. Преди да предприемете самолечение, непременно се консултирайте с личния си лекар или с диетолог или със специалист, ако страдате от заболяване.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *