Магическите сили на някои билки и как да ги използваме за здраве и благоденствие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Много езичници, вещици, заклинатели, викани, магьосници и други се гордеят с познанията си за билките. Всяка билка и корен имат магически и лековити свойства.

Доктрината на сигнатурите учи, че всяка билка и корен показват свойствата си чрез своите облик, форма и дух. Например: очеболецът, билка в няколко разновидности, носи успех във всички неща, които могат да се направят с пет пръста т.е. с ръка (всичко, което можете да си представите!), и се използва за накарването на другите да ви правят услуги.

Като част от нашия занаят, ние се учим да виждаме, подушваме, да чуваме и да усещаме Сигнатурите, за да можем по-добре да разбираме и използваме тези дарове от Земята.

Много от тези билки можете да ги намерите в магазините за хранителни стоки, магазините за здравословни храни или на пазарите.

Бахар: Използва се за магическо привличане на пари и успех в бизнеса, както и за облекчаване на умствено напрежение. Магически асоциации включват късмет, оздравяване, съчувствие, плодовитост, подновяване и енергия.

Кехлибар: Използва се за привличане на успех и щастие. Представлява, както познания, така и история. Добър за връщане в предишен живот и гадаене в миналото.

Ангелика: Подсилва женската магическа сила и мощ. Широко се използва за предпазване на децата.

Босилек: Свещена билка, използвана за спокойствие и щастие в дома и за защита на дома от зло. Използва се за привличане на пари и успех и за отблъскване на зли очи. Известен е също като билката на вещиците.

Дафинов лист: Използва се за защита и за избягване на магии или на неща, носещи нещастие.

Бергамот: Използва се за привличане на пари и успех и за повдигане на настроението. Вещиците и билкарите го наричат също така пчелен балсам.

Кедрово дърво: Използва се за пречистване на тялото, любов, пари и психически способности. Добро за магии за усилване мъжката потентност. Като тамяна, и кедровото дърво дава сила и мощ. Горете го в новопостроен дом или храм по време на освещаването, за да заявите своята сила и да представите тази сила външно пред света.

Лайка: Използва се за късмет, за привличане на любов, в заклинания при хазарт, за премахване на проклятия, да спомага заспиване и за желания. Наричат я също така свещена билка на друидите и тя придава силата на слънцето в любовните отвари, при заклинания за благоденствие и в ритуали за пречистване на тялото. Широко се използва при медитация, пречистване на пространства и за освобождаване от черни магии и лош късмет.

Канела: Използва се за привличане, стимулиране на силна духовност, пречистване на тялото, стимулиране на психическите способности, възбуждане на мъжките страсти, и за привличане на пари. Използва се за подсилване на умения в предричане чрез гадаене, чрез съсредоточаване, и работа с Оракул. Горете канела, за да подсилите ясновидството си и за магическо оздравяване.

Карамфил: Използва се за привличане на приятелство и просперитет. Магическите употреби включват прогонване на злото, проясняване на главата, привличане на любов, стимулиране на защита на дома и лична защита, и привличане на пари. Като се горят като тамян, зърната карамфил са мощно средство за привличане на богатство и благоденствие, те се горят и за да пречистват помещения и за гарантиране, че магическото ви намерение се реализира.

Глухарче: Използва се като настойка в чайове или се носи в чантата, за да подсилва психичните ви способности, духовните сънища и вътрешното зрение. Вдигаща пара чаша чай от глухарче, поставена до леглото ви привлича духове. Откъснете прецъфтяло глухарче в нощ на пълнолуние – призовете свещените посоки и след това го духнете разпръсквайки мечтата си във ветровете.

Ехинацея: Използва се за укрепване на способностите ви. Носете тази билка за подсилване на вътрешната си сила в трудни времена. Посадете я около дома си или я внесете в дома си за привличане на благоденствие и за защита на семейството ви от бедност. Включването на тази билка в които и да е заклинание или магия подсилва тяхната ефикасност.

Тамян: Използвайте го за пречистване на тялото, късмет, защита и духовност. Като го горите, той носи мир и спокойствие и се използва за облекчаване на стрес и безпокойство. Използвайте го, за да сложите край на спорове и конфликти, за да внесете мир и твърдост между врагове и за облекчаване на напрегната ситуация.  Широко използван за кадене в заклинания и ритуали и като помощно средство при медитация.

Чесън: Използва се за защита, изцеление чрез екзорсизъм, предпазване от зли сили, отблъскване на крадци и за благославяне на нов дом. За поемане на болести, натъркайте пресни белени скилидки чесън върху засегнатото място и след това изхвърлете използваните скилидки в течаща вода. Когато наоколо има зли духове, хапка чесън ще ги отблъсне. За допълнителна защита от зли духове, поръсете чеснов прах по пода и сложете чесън под възглавниците на децата. В кухнята, натъркайте тенджерите и тиганите преди да започнете да ги използвате, за да премахнете негативните енергии.

Джинджифил: Осигурява огнена защита от злото. Широко се използва за възпламеняване на любовни връзки и сексуалност. В някои части на Тихоокеанските острови той се дъвче и изплюва върху „мястото” на болестта или при наближаваща буря, за да бъде спряна тя още в морето. Посадете си корена, за да привличате пари или поръсете корен от джинджифил на прах в джобовете си или върху пари за привличане на благоденствие.

Коренът на растението високия Джон, завоевателя: Използва се за привличане на късмет, придобиване на майсторство и усилване на мъжкото либидо. Широко използван в билкови амулети, използва се вместо тамян и се добавя в препарати за миене на вани и подове за привличане на любов и успех и за защита от и унищожаване на всички проклятия и урочасвания. За привличане на пари, носете корена, помазан с масло от мента в зелена торбичка.

Бодлива зеленика (отровните плодчета на растението не се ядат): Използва се за защита, предпазване от падането на светкавици, за добър късмет, магически сънища. Отглеждайте я около дома си за защита от пакостливи магьосници и за  отблъскване на отрицателни заклинания.

Ирландски мъх (не е истински мъх, а сухи подобни на листа части на северно водорасло): Използва се за привличане на пари и късмет, и за защита. Широко приеман в народните магии, че носи сполука във всички парични въпроси, от успех в бизнеса, до добър късмет в хазартните игри. Носете щипка в зелена фланелена торбичка в джоба си когато правите залог или купувате лотариен билет, или го поръсете върху килимите си, за да привличате клиенти.

Бръшлян: Използва се за защита и оздравяване. Тази билка е свещена за друидите и предоставя защита когато я отглеждате в дома си или близо до него. Тя се смята за билка на верността (поради това се вплита в булчинските венци). Използва се в амулети за привличане на любов, късмет и вярност към вас.

Жасмин: Използва се за привличане на любов, пари и пророчески сънища. Едно от най-подходящите етерични масла за намазване на свещи – намазана или помазана свещ с масло от жасмин се казва, че дава психическа защита и че носи здраве на аурата ви. Използвайте маслото за привличане на възвишена любов. Палете свещта в спалнята си за привличането на пророчески сънища. Вдишайте аромата на цветовете, за да заспите.

Лавандула: Използвайте за привличане на любов, приятелство, романтика, страст, хармония и взаимодействие с любимия ви човек. Хвърляйте лавандула в огъня на Еньовден като дар за боговете и богините. В дома ви тя може да носи мир, радост и излекуване. Дрехите, ухаещи на лавандула се казва, че привличат любов. Използвайте лавандула за пречистващи вани и в ритуали, горете я за оздравяване и я носете в амулети. Широко използвана е за защита, сън, целомъдрие и щастие.

Лимонова вербена: Използва се за привличане на любов и в ритуали за пречистване на тялото. Етеричното масло е чудесно в смеси за любов. Когато се добави в други етерични масла и смеси, то усилва тяхната сила. Използвайте го за пречистване на пространство или го добавяйте във водата във ваната за пречистване и защита. Ако имате обезпокоителни сънища или поради някаква причина просто не искате да сънувате, пийте чай от лимонова вербена или носете стръкове лимонова вербена, окачени около врата ви.

Невени: Използват се за защита, пророчески сънища и правни въпроси. За подсилване и комфорт на сърцето, наберете невени когато слънцето пече най-силно (по обяд). За подсилване на зрението, гледайте втренчено тези цветове. Нанижете гирлянди от това цвете по страничните греди на вратата, за да препятствате влизането на злото в дома ви. Носете цветове и листа в джоба си в съда, за да получите справедливо решение по делото си. Поръсете сушени цветчета около Кръга за осигуряване на магията на освещаване и за защита на зрението.

Див пелин: Горете и вдишайте аромата на тази билка за подсилване на психическите ви способности. Широко се използва в настойки чай за почистване на магични инструменти като кристали, амулети и талисмани. Използва се за придобиване на психическа сила, подсилване на пророчески сънища и за спомагане на астрална проекция. Къпете се в билката преди най-късата нощ (нощта на Еньовден) и хвърляйте китки от сушената билка в огъня, за да се наслаждавате на година, изпълнена с благословии. Сложете от билката под възглавницата си или в малка възглавничка „на сънищата”, за да изпитвате ярки пророчески сънища и да ви помогне да се свържете с астралния свят.

Индийско орехче: Използва се за да донася най-добър късмет в игрите на късмета. Носете индийски орехчета в амулети за късмет или ги нанижете със семена на анасон (с формата на звезда) и бобчета на растението тонка, за да си направите мощна билкова огърлица. Горете го за благоденствие, сполука, ясновидство, гадаене, медитация, психично осъзнаване и справедливост. Добавяйте смляно индийско орехче във восъка когато правите свещи и ги палете в ритуали за благоденствие.

Розмарин: Използва се за пречистване на пространства, прочистване на тялото, излекуване, сън и умствена сила. Тази билка е силен защитник на жените и мощен пазител. Използвайте го за привличане на хубави сънища, пази дома ви мирен и верността в брака ви. Запалете малко розмарин и го оставете да дими, за да премахнете негативността, особено непосредствено преди правенето на магии. Направете настойка с розмарин, за да измиете ръцете си преди да извършвате лечебни ритуали. Горете листа от розмарин, смесени с плодчета хвойна в стая на болен човек за внасяне на сила и изцеление.

Салвия: Използвайте за подсилване на дълголетие, защита, мъдрост и желания. Използвайте за поемане на негативността и нещастието, за отблъскване на напрежения и за повдигане на духа над досадните земни грижи. Използвайте в ритуалните си бани и потири. Носете или яжте розмарин за постигане на мъдрост и за да ви помага да се справяте с тъжене и загуба.

Сандалово дърво: Използвайте го за привличане на защита, изцеление, мечти и възвишеност. Капнете капка масло върху челото си, за да спомогнете фокусирането на ума си в подготовката на ритуали, екзорсизъм или изцеление. Смесете го с лавандула и го използвайте подобно на тамян за укрепване на духа. Смесете го с тамян и горете в ритуални сеанси при пълнолуние. Ароматът на сандаловото дърво ще отглъхва в най-високите ви аспекти и с тези на ангелски същества от най-висок ранг.

Мащерка: Използвайте я за късмет, да носи спокойствие на ума по време на сън, и за защита на парите ви. Тази билка се използва широко за здраве, оздравяване, сън и психични способности . Горете я за пречистване на пространството като около олтар преди ритуал или правене на заклинания. Добавяйте я заедно с майорана в пречистващи вани, които спомагат за премахването на тъга и болест – особено такива, свързани със зимата или сезонната тъга. Когато сте изтощени, мащерката помага на психичните ви способности да развиват и отблъскват негативността на другите.

Валериан: Използва се за насърчаване на любов, защита, сън и пречистване на тялото. Слагайте го в потира си и като билка за спокойствие или го използвайте за пречистване на ритуалното ви пространство. Закачете го в дома си за защита от светкавици и сложете клонки на прозорците, за да държат злото навън. Сложете от билката в близост до караща се двойка за въдворяване на спокойствие. Използвайте валериан на прах като заместител на прах от гробище за отблъскване на нежелани присъствия. Сложете от него във възглавницата си при безсъние.

Върба: Използва се за гадаене, оздравяване и любов. Свещено дърво на друидите и дърво пазител, върбата се счита, че предпазва от зли въздействия. Нейните лечебни енергии благославят всичко до което тя се докосва. Отлична е при магии по пълнолуние, за плодовитост, творчество и ритуали във важни за жените моменти в живота им. Използвайте я за зареждане на кристали и за подсилване на техните защитни и оздравяващи свойства.

✩ Бял равнец: Използва се за смелост, психични способности, любов, екзорсизъм и заземена енергия. Използва се за пропъждане на злото и негативността от човек, място или предмет. Често използван в заклинания за любов, белият равнец може да се използва в сватбени украси и да се окачва над леглото на булката за гарантиране на трайна любов. Той може да привлича приятели и да помага в лечението на човек, обременен от нездравословна тъга или обезпокоителни емоции. Правете чай от цветчетата за подобряване на психичните си способности.

Още интересна информация за билките:

Събуждане на магическите способности със силата на билките

Лечебните свойства на цветята

Билки срещу травми

Фън шуй растения за благоденствие и късмет

Подложени сте на стрес? 7 лечебни билки ни спасяват в различни ситуации

Подаръци от градината: китки за кадене

Източник:

https://www.facebook.com/TheSmartWitch/posts/673149512801742:0

Снимка: Witches Lore

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *