НОВО ДВАЙСЕ: 75% от хората на лекарства за киселини НЕ ТРЯБВА да ги пият

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Помните ли избухващите писалки в старите шпионски филми?
Време е да ги върнем!
Не онези, които нараняват, разбира се. Само онези, които разпръскват мастило по джоба и цапат хубавата риза.
Да направят тези писалки ЕДИНСТВЕНИТЕ, с които да се изписват рецепти.
Когато лекарите изписват рецепти, които не би следвало да изписват… когато те се измъкват по МЪРЗЕЛИВИЯ начин и препоръчват лекарство като инхибитор на протонната помпа за рефлукс, вместо първо да опитат по-добро и по-безопасно решение… химикалката е важна.
След като е отново в джоба: БУМ!
Това ще ги научи!
Повярвайте ми, това е едно от ПО-ПРИЯТНИТЕ решения, които измислих след като нов доклад разкри как лекарите злоупотребяват със силата на рецептите, както никога досега.

Лекарства против киселини повишават риска ви от инфаркт, предупреждават експерти

Милиони пият ненужно лекарства за киселини

Инхибитори на протонната помпа като Nexium, Prevacid и Prilosec се предписват в случаи, в които дори утвърдените в здравната система органи са съгласни, че пациентите НЕ БИ СЛЕДВАЛО да ги пият.
Лекарите не просто „леко” преминават границите в тези случаи.
Нещата са достигнали до ръба на безумието: На повече от ТРИМА ОТ ЧЕТИРИМА пациенти, използващи лекарства за киселини те са предписани неправилно.

Така общият брой на американците, пиещи такива лекарства без да е необходимо лесно надминава 10 милиона. И ТОВА е само върхът на айсберга.
Това изследване проучва единствено рецептите. След като тези лекарства са също така предлагани лесно без рецепта днес, можете да се обзаложите, че още милиони ги пият, защото лекар им е казал, че могат да си ги купят във всяка верига супермаркети или аптеки.
И това дори не е най-БЕЗУМНАТА част от това ново изследване. (Статията е от 12 юни 2019 година).
Учените подлагат лекари на малък експеримент. Те ги обучават за правилната употреба на инхибиторите на протонната помпа и им дават информация за последиците от неправилната им употреба.
Идеята е да им помогнат лесно да откриват ситуациите, в които те биха могли… и БИ СЛЕДВАЛО… да решават проблема с киселинния рефлукс на хората без използването на инхибитори на протонната помпа.
И повече от половината лекари въпреки това предписвали лекарствата неправилно. 
С други думи, ще ми трябват МНОГО от тези химикалки!

5 природни начина за справяне с киселините

Заменете големите рискове с това струващо 99 цента решение

И тук не става въпрос само за профуканите пари за ненужни лекарства. Има ИСТИНСКА причина, поради която трябва да ограничим тези лекарства.
Много причини, всъщност.
Те могат да изменят стомашната ви киселина така драстично, че да губите магнезий, витамин В12 и калций, което, освен че може да доведе до опасни недостици, повишава и риска от фрактури. И промененият баланс може също така да убие ПОЛЕЗНИТЕ бактерии и да позволи на ОПАСНИТЕ бактерии да се ширят на воля – водейки до повишен риск от някои особено неприятни инфекции, включително пневмония и други опасни инфекции като C. diff.

Тези бактерии дори се свързват с повишен риск от деменция, сърдечен удар и хронично бъбречно заболяване, както и с УДВОЯВАНЕ на риска от рак на стомаха!
Кое е най-лошото? Има лесни, напълно естествени лекове, които действат при много хора също така добре както лекарствата. В някои случаи дори ПО-ДОБРЕ. И въпреки това, повечето хора никога не чуват за тях от своите лекари.

Прочетете тази важна статия за киселините: Спасение: Заблудата за киселините изяснена

Пийте сода за хляб, например. Да, бялата пудра, която струва никакви пари и която поддържа хладилника ви свеж, може да е по-полезна от лекарствата за милиарди долари.
Просто смесете чаена лъжица сода за хляб в чаша студена вода, оставете я да се разтвори и пийте. За предпочитане е да пиете сода за хляб на гладно или поне два часа след хранене. Тя бързо ще неутрализира киселините и ще ви помогне да се почувствате по-добре мигновено, без никакви рискове.

от Алис Джейкъб

Да не забравяме и този напълно натурален лек, който безотказно ви спасява от киселините.

Винаги първо опитвайте натурални лекове и чак след като те не подействат се насочвайте към по-сериозните решения след разговор с лекаря си.

Очаквайте още една статия за инхибиторите на протонната помпа скоро.

Прочетете още за киселините:

Осем съвета за естествено облекчаване на киселините

Пиенето на сода за хляб е евтин и безопасен начин за справяне с автоимунно заболяване

Спете на лявата си страна, надхитрете лошото храносмилане

Натриев бикарбонат, странични ефекти и противопоказания

Здравите стомах и черва са равни на здрав мозък

90% от заболяванията започват в дебелото черво. Ето как да ги избягвате и да защитавате тялото си

Милиони пият повишаващи риска от деменция лекарства за лошо храносмилане

Източник:

https://healthiertalk.com/acid-reflux-drugs/
Снимка: Harvard Health – Harvard University

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *