Какво да правим и какво да не правим за здрави вени

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

zdravi-veni-kapini

Учените посочват, че има само една ключова молекула, която е необходима за здравословното стареене, и тя е азотен оксид.

Вените ни са под непрестанна атака като се започне от затлъстяването и холестерола и се стигне до резките покачвания на кръвната захар и дори хипертония. Нашите вени играят важна роля за здравето ни като позволяват на кръвта да се връща в сърцето и по този начин да се насища с кислород. Ако вените ни са болни, те не могат да извършват тази си задача, а това може да доведе до здравословни проблеми.

За жалост, много от нас не знаем как правилно да се грижим за вените си и ги поставяме на риск. За да помогнем, събрахме списък от неща, които да правим и неща, които да не правим що се отнася до здравето на вените.

Рецепта лекува разширени вени, мехлем от невен и конски кестен

Какво да правим и какво да не правим за здрави вени

НЕ удължавайте излагането си на топлина: Дългите периоди в жегата могат да доведат до отичане на вените и до събиране на кръв на места, а това може да повиши риска от кръвни съсиреци.

Непременно хидратирайте тялото си: Добре хидратираното тяло позволява на кръвта да се разрежда, което прави преминаването й през вените по-лесно и тя протича през тях с по-малко усилия. Сгъстената кръв е признак за недостатъчна хидратация, наред с по-висок риск от събиране на кръвта и образуването на кръвни съсиреци.

Не пренебрегвайте тези признаци за кръвен съсирек

НЕ пийте сладки напитки: Съдържащите захар напитки повишават вредния (LDL) холестерол, който може да се наслагва във вените и да ги направи по-дебели, сковани и тесни, а това от своя страна може да повлияе негативно върху кръвотока.

Непременно носете стягащи чорапи или вдигайте краката си нависоко: Ако сте в повишен риск от венозна недостатъчност, тогава е добра идея да използвате стягащи чорапи или да вдигате краката си нависоко, за да се предпазвате от усложнения. Стягащите чорапи действат като стягат мускулите в краката и улесняват движението на кръвта нагоре, така че тя да не се събира на места в краката. Натрупването на кръв може да се получи в резултат на дълго стоене на крака, бременност, генетика или други заболявания. Заделянето на време през деня за вдигането на краката нависоко също е мъдро за стимулирането на добро кръвообръщение.

Накарайте риска си от разширени вени и кръвни съсиреци да изчезне, 6 начина

НЕ вдигайте тежко: Вдигането на тежести може да предизвика твърде много стрес върху краката и върху вените в краката. Вместо това, правете комбинация от кардио упражнения и вдигане на по-леки тежести, за да стимулирате кръвообръщението.

Непременно ходете: Ходенето е ненатрапчива дейност, която допринася за здравословното кръвообръщение без много стрес върху вените. Освен това, то има положително въздействие върху цялостното ви здраве.

НЕ пушете: Пушенето въздейства негативно върху сърдечно-съдовото ви здраве като вкарва вредни химикали в тялото, а така дезоксидира кръвта и силно снижава кръвотока.

Изпитано лечение на разширени вени със стара руска рецепта!

Непременно се хранете здравословно: Здравословният начин на хранене в голяма степен поддържа здравето на вените и на цялото тяло, защото захранва тялото с хранителните вещества, от които то се нуждае, за да остава здраво и да стимулира здравето на кръвта.

Както вече споменахме, яденето на твърде много захар може да причини проблеми с вените. Вместо това се фокусирайте върху здравословни храни, които не съдържат прекомерна захар или сол и вижте как здравето на вените ви се подобрява.

Да се храним здравословно за вените си е лесно:
● Повишете приема си на фибри. Фибрите не само помагат на тялото по-добре да смила храната, но и препятства усвояването на нездравословни мазнини от тялото.
● Приемайте повече витамин С. Витамин С стимулира производството на колаген и еластин в тялото, което е особено важно за непрестанното свиване и разпускане на вените и за тяхното разширяване, така че да могат да си вършат добре работата.
● Пийте повече вода. Водата е ключова за поддържането на организма пречистен и за поддържането на цялостното здраве. Обзалагаме се, че не пиете толкова вода, колкото би трябвало!

14 признака, че не пиете достатъчно вода

● Повишете приема си на рутин. „Рутин? Какво е това”? Рутинът е флавоноид и антиоксидант, който помага за снижаването на възпалението, причинявано от увредените вени. Той също така препятства образуването на съсиреци.
● Снижете консумацията на сол. Твърде многото сол в храната може да доведе до задържане на течности, което води до напрежение във вените и може сериозно да ги увреди.

НЕ седете, нито стойте изправени по цял ден: Дългото седене или стоенето на крака могат да са пагубни за здравето на вените понеже и двете ограничават кръвообръщението. Отделяйте време, за да се движите колкото може по-често за предпазване от натрупването на кръв.

Непременно потърсете лечение: Много заболявания на вените са лечими, така че ако имате проблеми с вените, обсъдете ги със своя лекар, за да получите лечение преди да възникнат усложнения.

Прочетете още по темата:

Отървете се от разширените си вени за нула време с тези натурални лекове

7 стъпки за подобряване на кръвообръщението през целия ден

Натурални мехлеми при разширени вени

Домашни лекове за разширени вени 1

Природният ‘аспирин’ спира инфаркти и инсулти без страничните ефекти

 

Източници:

https://www.belmarrahealth.com/dos-donts-vein-health/

https://www.veinclinics.com/blog/top-dos-donts-vein-health/

Снимка: bbcgoodfood.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *