Смъртоносното хронично заболяване причинявано от отказването на солта

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

diabetes-2-salt

Диабет тип 2 е огромен проблем в САЩ. И – както повтарям от години – погрешните препоръки за хранене при диабет, водещи до елиминирането на пълнозърнестите храни, плодовете и дори месото, само влошават нещата за милиони американци.

А днес можем да добавим и още една гибелна препоръка на държавните органи в списъка: намаляването на солта.

Оказва се, че елиминирането на солта от храната всъщност повишава риска ни от развиване на диабет тип 2, според ново изследване, публикувано в списанието Journal of  the American Heart Association (от всички списания, с име в превод Списание на Американската сърдечна асоциация)!

Ще ви разкажа всичко за това отварящо очите изследване — и какво трябва да правите — след малко. Но първо, нека поговорим малко за това как държавата е такава голяма част от проблема що се отнася до епидемията от диабет тип 2…

Липсващото хранително вещество за балансирана кръвна захар 

Държавата затръшва вратата пред естествените подходи

Диабет тип 2 е сложно метаболитно-хормонално-хранително заболяване, което в крайна сметка произтича от твърде многото захар в кръвта.

Но преди няколко години Националният здравен институт — държавния орган, натоварен с проучването на естествените подходи към хроничните заболявания — заяви, че „няма доказателства” за ролята на хранителните добавки в предпазването от диабет тип 2!

Това невежо твърдение грубо пренебрегва основите на биологията и безбройните изследвания, които показват как хранителните вещества и растителните лекове действително снижават кръвната захар.

Нелепото твърдение на НЗИ също така ефективно спираше новите научни изследвания върху хранителните подходи за преборване на диабет тип 2.

Филипински лекар откри лек за диабета

Хубавото е, че независими изследвания започнаха да разкриват важната роля на стомашно-чревната флора, въздействаща върху кръвната захар, метаболизма и усвояването на захарта. Стомашно-чревната флора е средата в стомаха и червата, където милиарди здравословни пробиотични бактерии се чувстват добре.

И днес научаваме, че много активни растителни и билкови лекове действително действат директно в стомашно-чревния тракт, за да контролират кръвната захар — преди те дори да влязат в кръвотока. Тези видове естествено действащи лекове съдържат нещо, което съм нарекъл „наличност на флората”.

Междувременно, изследванията на традиционната медицина продължават да гребат с пълна скорост напред, изследвайки метаболитните и хормонални аспекти на диабет тип 2. И скорошни открития по недоглеждане показаха нещо много полезно за храната…

Новото изследване посочи, че намаляването на солта може да повиши риска ви от развиване на това плашещо заболяване…

Абсцидната киселина снижава нивата на кръвната захар

Изследователите разкриват ключова връзка между основен хормон и диабет тип 2

За новото изследване изследователите прегледаха данни за приблизително 1600 възрастни на възраст между 45 и 85, участващи в Мулти-етническото изследване на атеросклерозата (Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis).

Участниците не страдали от сърдечно-съдово заболяване в началото на изследването.

През последващия период от средно 10.5 години имало приблизително 120 новопоставени диагнози за диабет тип 2.

Оказва се, че нивата на ключов хормон, наречен алдостерон са независимо свързвани с по-голям риск за развиване на диабет тип 2.

Произвеждан от адреналните жлези алдостеронът е хормонът, отговорен за регулирането на натрия в тялото. Повишеният алдостерон се свързва с високо кръвно налягане и влошена инсулинова чувствителност.

Как канабисът лекува диабет

В това изследване на всяко стандартно статистическо повишаване на алдостерона съответствал впечатляващия повишен с 44 процента риск от развиване на диабет тип 2. По-конкретно, фактите показват двойно на стандартното ниво на алдостерон с повишение от 2.6 mg/dL в кръвната захар на гладно.

Изследователите наблюдавали тези връзки дори след коригирането за всички познати рискови фактори за диабет тип 2.

Въпреки това, този настойчиво появяващ се извод не спира изследователите да търсят изсмукани от пръстите обяснения…

Изследователите също така продължават да търсят начини да се „справят” с алдостерона с лекарства. О, да, повечето лекарства винаги са отговорът на традиционната медицина.

Трагичното е, че изследователите не забелязват истинския отговор под носа си…

Победете диабета с тези 3 основни хранителни вещества

Изследователите пропускат гората заради дърветата

В доклада никой не обсъжда основния факт от биологията, че причината тялото да повишава производството на алдостерон е с цел задържане на течностите и електролитите като натрия.

Разбира се, държавните органи продължават да поддържат мита за опасностите от „високия” натрий, карайки много хора строго да ограничават приема си на натрий. Което според изследването може да доведе до каскада от проблеми. Включително сърдечни заболявания и дори диабет тип 2.

Това заключение е логично — след като предишни изследвания показват, че храната с ниско съдържание на натрий води до повече сърдечно-съдови заболявания, както вече сме писали. И сега знаем, че малкото натрий и високият алдостерон могат също така наистина да доведат до повече случаи на диабет тип 2.

Това заключение също така съвпада с онова, което сега виждаме като причините за свързаните „сърдечно-метаболитни” заболявания на диабет тип 2 и сърдечните заболявания. И изглежда има още много метаболитни/хормонални връзки към тази смъртоносна комбинация, отколкото традиционната медицина знае.

Подходяща ли е кетогенната диета за вас?

И така — какво можете да правите?

Първо на първо, непременно спазвайте здравословна, балансирана диета, състояща се от месо, морска храна, много зелени листни зеленчуци, плодове и ядки. Тези храни ще ви дадат адекватни нива на хранителни вещества и минерали, включително натрий, който естествено се съдържа в храните.

Премахнете захарите и обработените въглехидрати, които могат да доведат до проблеми с кръвната захар сами по себе си.

Непременно включвайте добри източници на калий като кайсии (сушени или сурови), авокадо, банани, броколи, зеле, грейпфрут, портокали, картофи, сьомга (само диво уловена в Тихия океан), спанак, тиква, сладки картофи, и бял боб. Високият алдостерон може да накара бъбреците да изхвърлят калия, понеже той задържа натрия.

Помислете за взимането на хранителни добавки с:

  • куркумин (1000 мг),
  • хром (200 мкг),
  • джинджифил (120 мг), и
  • ванадий (5 мг).

Нови изследвания показаха, че тези хранителни вещества в комбинация безопасно и ефикасно снижават кръвната захар… и я поддържат ниска без да ви се налага да прибягвате към опасни нови лекарства.

Д-р Марк Микоци

Прочетете още по темата:

Хром и ванадий против ненаситен апетит за сладко

Пийте ябълков оцет преди лягане, подобрете здравето си

Дафиновите листа се справят с диабета и сърдечните заболявания

Прекрасното зеле спасява от болка, възпаление, диабет…

Яжте бадеми всеки ден, снижават риска от диабет, помогат ви да отслабнете

Епохално изследване: Често срещаният недостиг на витамин А може би предизвиква епидемия от диабет

Йога пози за диабетици

Източник:

https://drmicozzi.com/the-deadly-chronic-disease-triggered-by-nixing-salt

Снимка: es.123rf.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *