Пийте ябълков оцет преди лягане, подобрете здравето си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

acv-before-bed

Вече сме писали за многото ползи за здравето, предоставяни от ябълковия оцет. Днес ви представяме 10 употреби на ябълковия оцет, които ще ви изумят дори още повече!

Никога не използвайте ябълков оцет ако пиете някое от посочените тук лекарства!

И така пиенето на ябълков оцет преди лягане помага в следните случаи:

Отслабване

Според изследвания липсата на сън е тясно свързана със затлъстяването. Сериозните проблеми със съня водят до качване на килограми. Ябълковият оцет предпазва от качването на килограми и снижава апетита благодарение на пектина, съставка в него, която сигнализира в мозъка че сте сити. Така че вместо да хапнете бисквитка или да изядете цял шоколад, сипете една чаена лъжица ябълков оцет в чаена чаша вода и я изпийте на малки глътки.

Спира хълцането

Киселият вкус на ябълковия оцет силно стимулира нервите в гърлото, които причиняват хълцането. Или с други думи, ябълковият оцет ги кара да „забравят” да хълцат. Така че следващият път когато започнете да хълцате, глътнете една супена лъжица ябълков оцет. Друг ефикасен начин да спрете да хълцате на момента е като отпиете последователно седем малки глътки вода.

Ежедневни употреби на ябълковия оцет

Лекува възпаленото си гърло

Бактериите, причиняващи болката не могат да живеят в киселинната среда на ябълковия оцет. Освен това, ябълковият оцет има и антибактериални свойства. Така че час преди да си легнете, изпийте една чаена лъжица ябълков оцет, и половин час по-късно, изпийте още една чаена лъжица ябълков оцет, а точно преди лягане още една.

Отпушва запушения нос

Ако страдате от алергии и носът ви е непрестанно запушен, опитайте ябълковия оцет. Той е богат на витамините В1, В2, А и Е, както и на калий и магнезий и затова успешно разрежда секрета и пречиства синусите. Ето защо, смесвайте една чаена лъжица ябълков оцет с чаша вода и я изпивайте преди лягане.

Лекува киселините

Ябълковият оцет възстановява киселинността в стомаха. Смесвайте 1 супена лъжица ябълков оцет в чаша вода и изпивайте течността един час преди лягане.

Спасение: Заблудата за киселините изяснена

Намалява крампите в краката

Ако страдате от крампи в краката през нощта, вероятно в тялото ви няма достатъчно магнезий. В ябълковият оцет има магнезий, както и калий, и това спомага за възстановяването на баланса в тялото. Така че сипете 2 супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода и я изпийте преди да си легнете, за да снижите вероятността от крампи през нощта.

Чудото, наречено магнезий

Снижава нивата на кръвната захар

Ябълковият оцет снижава високото кръвно налягане и чувствителността към инсулина. Ето защо ако имате проблеми с високи нива на захар в кръвта, пийте по две чаени лъжици ябълков оцет преди да си легнете. Но ако пиете лекарства за диабет, първо се консултирайте с лекаря си.

Против лош дъх

Ако имате лош дъх, това означава, че в устната ви кухина има вредни бактерии. За да унищожите бактериите и да освежите дъха си взимайте по една супена лъжица ябълков оцет преди да си.

Върховен тоник прочиства и тонизира тялото

Снижава стомашните болки

В чаена чаша топла вода сипете една чаена лъжица ябълков оцет. Пийте преди да си легнете и ще снижите проблемите като газове и крампи и по-лесно ще заспивате.

Предпазва от лошо храносмилане

Лошото храносмилане често причинява безсъние. Ако страдате от лошо храносмилане, трябва да знаете, че ябълковият оцет е много ефикасен при гадене и подуване на стомаха. Смесвайте една чаена лъжица ябълков оцет и мед в чаша топла вода. Пийте половин час преди лягане.

Още за ябълковия оцет:

Древна самурайска рецепта при проблеми с костите дава сила и укрепва организма!

Ябълков оцет за красива кожа и срещу токсини, екзема и старчески петна

Пийте ябълков оцет срещу тези 5 заболявания

Направете оцета на мечтите си

Ябълковият оцет е чисто злато за здравето и красотата

 

 

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/drinking-apple-cider-vinegar-before-bedtime-will-change-your-life-for-good/
Снимка: Healthy Food Style

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *