Кога е най-подходящото време да започнем диета?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

diet-when

Не всяко време от годината е еднакво подходящо за спазване на диета, казват учени, като започването на диета през януари, например, не е добра идея.

Изследване в Университета на Ексетър в Англия показва, че когато се опитваме да отслабнем посред зима, еволюционното ни ниво се изправя срещу нас.

В епохата, когато сме били ловци и събирачи да сме слаби през зимата е застрашавало живота ни. Храната е била оскъдна. Така че качването на малко килограми в студените месеци се е превърнало в предпочитана от еволюцията черта. Палеолитният човек развил по-силно желание за ядене през зимата.

Изследователите използват компютърно моделиране на база на оптималното количество мазнини, което хората трябва да складират в тялото си, за да оцелеят. Те правят препратки към количеството налична за ранните хора храна и откриват, че когато храната е оскъдна, хората се стремят да попълват резервите си от тлъстини. Когато храна лесно се намира, те свалят излишните килограми.

Можете да отслабвате с по 5 кг на седмица със следната лесна бананова диета!

Ръководителят на изследването посочва: Зимата е най-лошото време за започване на диета”.

И така кое е най-доброто време да опитаме да отслабнем? Както вече подозирате, това са по-топлите месеци на годината от април до октомври.

Слънчевата светлина повишава нивата на серотонина. Тя ни дава усещане за здраве и добро разположение на духа и сме по-малко предразположени към силно желание за ядене.

По-топлото време и по-дългите дни означават, че хората прекарват по-дълго време навън и се движат вместо да седят на стол.

През по-топлите месеци ние сме и по-жадни. Това означава, че пием повече вода, а тя се бори с глада като ни засища. Заобиколени сме също така с изобилие от сезонни, пресни и ниско калорични зеленчуци и плодове. Тялото отчита хранителните вещества, не калориите. Така че ако приемате правилните хранителни вещества, тялото ви се чувства сито.

Отслабнете бързо и лесно с тази вкусна супа

Ето как можете да повишите шансовете за успех на диетата си:

  • Определете датата, на която да започнете. Това ще ви позволи психически да се настроите за големия ден. Така придобивате мотивация и решителност. Изберете който и да било ден в месеците с топло време между април и септември.
  • Отървете се от вредните храни. С наближаването на деня за започване на диетата, прегледайте кухнята си и се отървете от всички храни в нея, които не пасват на диетата ви.
  • Намерете си другарче. Добре е да си намерите близък човек, с който заедно да сте на диета. Това може да се окаже решаващо за успеха или провала ви. При провеждането на диетата, ако тя е споделена, вие ще се подкрепяте един друг.
  • Използвайте палео диетата. Отдавна се застъпваме за този богат на протеини и беден на въглехидрати хранителен план. Той не само ви помага да отслабнете, но и стимулира цялостното ви здраве. Вижте какво представлява тази диета в статията: Голямата картина на здравето, палео диета

Анжела Салерно

Най-подходящият ден да се мерим в седмицата

В категорията Диети  в сайта Здрави всеки ден ще намерите още 105 статии за това как да отслабвате лесно и ефикасно.

 

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/01/when-is-the-best-time-to-start-a-diet/

Снимка: Quora

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *