Най-подходящият ден да се мерим в седмицата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаете ли, че има ЕДИН ден в седмицата, който е по-подходящ от всички останали що се отнася до меренето за следене на опитите ви за отслабване? Вярно е, и ново изследване, проведено от Public Library of Science откри, че най-подходящият ден в седмицата е СРЯДА.  Следва обяснение.

best day to weighПърво, ако следите постовете ни сигурно знаете, че когато следите теглото си, ние препоръчваме от край време да се мерите по веднъж на седмица (а не всеки ден). Причината е че теглото естествено се променя всеки ден и качването на кантара всеки ден само ще се окаже много обезсърчаваща практика понеже непрекъснато ще гледате как килограмите ви вървят нагоре и надолу през цялата седмица.

Вместо това като се мерите на една и съща везна и с едни и същи дрехи само веднъж в седмицата в един и същи ден (препоръчваме това да става веднага щом станете сутринта преди да сте яли или пили нещо), вие ще имате много по-последователни резултати и реално измерване на седмичния ви напредък.

И така, защо сряда?

Изследването на Public Library of Science показва две неща:

1. При следенето за поддържане на теглото бе открито, че в сряда се отчитат най-малките колебания от седмица в седмица, така че като се мерите в сряда ще имате най-точните резултати.

2. Оказва се, също така, че сряда е денят, в който хората тежат най-малко всяка седмица.

Понеже хората си угаждат повече в края на седмицата, в това има идеална логика – в тези дни ще тежите най-много. А ще тежите най-малко и ще получите най-точните резултати като се теглите точно в средата на всяка седмица.

Какво да правим с тази информация:

Мерете се само веднъж на седмица, в сряда сутрин, веднага щом се събудите и преди да сте яли или пили нещо.

Правете това и ще получите най-точната картина за седмичния си напредък в отслабването!

И още едно изследване:

Финландски екип работи с 40 възрастни с наднормено тегло и анализира 2838 различни резултата от мерене, взети в рамките на една година.

Те откриват, че това как и кога се мерели участниците пряко засягало колко килограми сваляли те.

Д-р Елина Хеландер казва: „Колкото по-често се мерите, толкова повече килограми сваляте”.

Хората, които не се мереха повече от седмица напълняваха, добавя тя, а онези, които се мереха веднъж на седмица имаха най-голям успех, ако го правеха в сряда.

Ако човек се мери през повече от седмица, той качва повече килограми, казва д-р Елина Хеландер, понеже редовното следене на теглото когато се опитвате да се вталите, ви помага да се придържате към режима си за отслабване като ви напомня защо го правите, добавя тя.

Анализирайки резултатите, американският експерт д-р Браян Вансинк от  лабораторията Food and Brand Lab на Университета Корнел в Ню Йорк каза за списание PLOS One: „Най-важното е: ако искате да отслабнете, най-добре е да се мерите всеки ден.

„Но ако се мерите само веднъж на седмицата, правете го в сряда, защото това ще ви даде най-точните резултати”.

Източници:

http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/11300933/Weigh-yourself-on-Wednesday-to-lose-most-weight-study-finds.html

http://www.newsmax.com/Health/Health-News/wednesday-best-day-bathroom/2015/01/13/id/618350/

Снимка: personaltrainersamx.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *