Дрехи, които тровят бактериите могат да отровят и вас

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

nanotech

Ако си купувате спортни екипи, рекламирани, че съдържат специални субстанции, които елиминират миризми или убиват бактерии, вие може би абсорбирате токсини от материята, от която те са направени. И тези токсини карат изследователите да се съмняват и притесняват за дългосрочното им въздействие върху здравето.

Тези специално проектирани да премахват миризмата чорапи и дрехи често съдържат антимикробни наночастици, направени от сребро, които могат да проникнат в тялото ви през кожата. В лабораторни тестове на плата изследователите откриха, че ако се потите в такива дрехи, тези наночастици се освобождават от плата. В резултат можете да абсорбирате притесняващи количества от среброто – три пъти повече, например, отколкото ако взимате хранителна добавка, съдържаща сребро. Но никой не е наистина сигурен какво се случва.

Така наречените наночастици са миниатюрни. Всяка от тях обикновено е по-малка от 100 нанометра. Човешките косми са с дебелина 80000 нанометра и са огромни, в сравнение с наночастиците. Въздействието на наночастиците върху околната среда и човешкото тяло във времето остава неясно.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Clothing That Poisons Bacteria May Poison You, 1 August 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/clothing-that-poisons-bacteria-may-poison-you/

Снимка: www.caballero.com.tw

Още по темата за наночастиците:

Наночастиците причиняват автоимунни заболявания

Нова опасност от слънцезащитните продукти

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *