Чай от борови иглички: Заредете тялото си с този необичаен убиец на рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

За здравословен тоник за цялостно здраве пийте чай от борови иглички

(NaturalNews) Макар използван от коренното население на Америка векове наред, чаят от борови иглички не е добре познат на обществото днес. Но човек със сигурност си струва да се запознае с тази неконвенционална топла напитка, ако иска да се радва на по-ясен ум, да победи инфекциозните заболявания и да отблъсква рака. Интересното е, че боровите иглички съдържат няколко пъти повече витамин С от прясно изстискания портокалов сок и са били използвани от първите заселници в Северна Америка за предпазване от скорбут – заболяване, свързвано с недостиг на витамин С. Поради високата концентрация на антиоксиданти в тях, боровите иглички са признати също така за мощен имуностимулатор от учените изследователи.

pine-needles-tea

Лечебни свойства

Маслото в боровите иглички, също като това, съдържащо се в евкалипта, предпазва от редица здравословни проблеми и вредни организми. Д-р Едуард Ф. Груп III, основател на сайта Global Healing Center, изброява следните ползи:

 • Укрепват имунитета
 • Облекчават бронхиални и синусови инфекции
 • Дезинфекцират плесени, гъбични спори и Ешерихия коли
 • Предпазват от простудни заболявания и грип
 • Неутрализират свободните радикали
 • Пазят от мускулна дегенерация, очни заболявания и заболявания на нервната система
 • Полезни са в лечението на екзема, гъбички по пръстите на краката, псориазис, акне и циреи

Освен това, сайтът Rural Survival добавя, че борът е добър източник на витамин А и помага за подобряването на умствената яснота, а от друга страна Дъг Уолас отбелязва в статията „Поредния убиец на рака? Боровите иглички”, че растението лекува склероза, алергии, камъни в бъбреците, хипертония, затлъстяване, депресия и тумори.

Всъщност, изследване, публикувано в списанието Nutrition and Cancer открива, че боровите иглички показват „силнo антиоксидантно, антимутагенно и антипролиферативно действие върху раковите клетки, както и противотуморно действие ин виво, и сочи тяхната вероятна полза за превенцията на рака”.

Боровите иглички са изключителен източник на проантоцианидин, съединение, проявяващо мощни антиоксидантни характеристики.

Как (безопасно) да си правим чай от борови иглички

Първата – и най-важна – стъпка за приготвянето на укрепващ здравето чай от борови иглички е откриването на безопасни видове бор. Белият бор се приема за далеч най-добрият избор. Така че откъснете шепа иглички с ярко зелен цвят. Набавяйте си борови иглички единствено от дървета, които не са пръскани и растат доста далеч от пътища и магистрали. Махнете кафявата обвивка в горния край на игличките и ги нарежете на едро. Сложете ги в топлоустойчив съд и налейте вряла вода. Захлупете и оставете да се запарват 10 минути. Прецедете, подсладете на вкус и изпийте веднага.

Отровни вечнозелени растения

НЕ берете от следните дървета, понеже игличките са токсични:

 • Пинус пондероса (Pinus ponderosa известен още с имената Blackjack, Western Yellow, Yellow и Bull Pine),
 • Пинус конторта (Pinus contorta var. latifolia – Lodgepole or Shore Pine),
 • Хвойна – Juniperus communis,
 • Кипарис Монтерей,
 • Обикновен тис,
 • Норфолкски бор (Araucaria heterophylla) и
 • Австралийски бор.

И още едно предупреждение: Бременните или планиращите да забременеят НЕ трябва да пият чай от борови иглички поради риск от аборт.

Каролан Райт

Източник:

http://www.naturalnews.com/049804_pine_needles_foraging_tea_anti-cancer_properties.html

Снимка: officeboots.net

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е информативна и не замества назначеното ви лечение. Не се самолекувайте на база на тази статия. Преди да пиете каквото и да било, първо се консултирайте с личния си лекар, той най-добре познава състоянието на здравето ви.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *