Пет начина как водораслите могат да ви спасят живота

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

spirulina-in-shake-daily-dose-wk

Повечето хора си представят водораслите единствено като нещо, което расте в изкуствените декоративни езера. Но водораслите носят в себе си мощни и уникални ползи за здравето. Те са достатъчно мощни, за да спомагат за премахването на тежките метали от водоизточниците… Те също така помагат за спасяването на здравето ни.

Колкото и странно да звучат, ето пет причини да започнете да ядете водорасли днес:

1. Снижават кръвното налягане:

Спирулината е едноклетъчни микроводорасло с богато съдържание на протеини и витамин В12. Изследване показа, че приемането на по 4 г спирулина на ден в продължение на шест седмици спомага за свалянето на кръвното налягане с 10 пункта. В изследването тя се представила по-добре от 14 различни вида ACE инхибитори на Биг фарма.

Спирулината може да спомогне и за стимулирането на производството на азотен оксид. Това само по себе си може да овладее високото кръвно налягане. А може също и да спомогне за подобряването на нивата на липидите в кръвта. Гръцко изследване откри, че пиенето й също така спомага за снижаването на вредния (LDL) холестерол с 10% в рамките на около 12 седмици.

2. Борят се с рака:

Спирулината помага за увеличаването на естествените клетки убийци в кръвта. Това са имунните клетки, които засичат и унищожават раковите клетки. Изследванията показват, че тя може да намали общия брой на клетките на левкемията наполовина само за два дни. Това се дължи на хлорофила в нея, който пречиства кръвта.

Тя помага на имунната система да функционира най-добре. Това означава, че е по-трудно за колониите ракови клетки да се формират. Спирулината също така премахва онези ракови клетки, които може вече да се крият в тялото.

3. Изхвърлят токсините:

Хлорелата има една от най-високите концентрации на хлорофил сред растенията. Това е мощно съединение, което се свързва с токсините в тялото. Това включва тежките метали и токсините в околната среда. Вместо те да се складират в мастните клетки, хлорелата ги изхвърля от организма с останалите отпадни продукти. Всъщност, хлорелата може да бъде използвана за да премахва тежките метали—като ураниев двуокис—от водоизточниците. Но не само хлорелата прави това.

Прочетете още по темата: Три суперхрани или триадата на супер мега храната

Изследвания показват че спирулината помага в лечението при отравяне с арсен. Приемането й с цинк помага за изхвърлянето на почти 50% от арсена от взетите проби коса на участниците. Използването на хранителна добавка с естествени водорасли спомага за елиминирането на токсините заседнали в тялото ви.

4. Спомагат за предпазване от Алцхаймер:

Изследванията показват, че спирулината предпазва мозъка от болестта на Алцхаймер. Това се дължи на факта, че тя предотвратява формирането на амилоид-бета протеини в мозъка. Това са хаотичните протеинови депозити способни да причиняват влошаването на познавателната функция, която идва с Алцхаймер.

Изследвания с животни показват, че яденето на спирулина води до по-висока мозъчна функция и резултати на тестовете за памет. Тя може дори да има пряко противовъзпалително действие върху мозъка, което го защитава от остаряване и от увреждане от инсулт.

5. Облекчават алергиите:

Използването на хранителна добавка със спирулина може да помогне в справянето с най-досадните алергични симптоми. Изследванията показват, че пациентите взимали спирулина намалили действието на алергичния ринит. Тя помогнала за подобряване на отделянето на назалния секрет, кихането, хремата и дори на сърбежа.

Това се дължи на противовъзпалителното действие на спирулината. Изследователите вярват, че тя може дори да подобри начина, по който тялото ви реагира на и освобождава хистамини.

Ще признаем… яденето на водорасли може да не апетитно. Най-добрият вариант е да си закупите натурална хранителна добавка. Тя трябва да ви предоставя бленд от спирулина и хлорела с разбита клетъчна стена. Това е формата, която тялото ви може да усвои. Понеже тези водорасли абсорбират токсините, важно е да купите чиста органична хранителна добавка. Можете да намерите такива в повечето магазини за здравословни храни и онлайн. Можете да си купите дори на прах и да я добавяте в смутито си всеки ден.

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2014/12/five-ways-algae-can-save-your-health/

Снимка: www.castellotortosatarragona.eu

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Тази статия е информативна. Не предприемайте самолечение на база на горната статия и не спирайте вече назначено ви лечение. Преди да пиете каквото и да било, първо се консултирайте с личния или лекуващия ви лекар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *