Витамини премахват подуването на стомаха за минути

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bloating-vitamin-b-complex

Преди да започнем тази статия искам да ви задам прост въпрос – знаете ли какво причинява подуването на стомаха? Първо, трябва да знаете, че подуването на стомаха е често срещан здравословен проблем, който не само е неприятен за очите (прави корема ви много по-голям, отколкото е), но той причинява също така и доста дискомфорт. Трябва да знаете, че има няколко допринасящи фактори за това заболяване като най-често срещаният са храните, които задържат вода в тялото и забавят храносмилането.

Забележка: Но вие не трябва да се притеснявате, защото в тази статия ще ви покажем как да се отървете от подуването на корема за минути – с помощта на следните полезни витамини. Става дума за витамините В комплекс, които са много полезни за човешкото тяло, и лесно се набавят с храна в естествения им вид.

Витамин В6

Първо, трябва да знаете, че витамин В6, наричан също пиридоксин, се бори със задържането на вода в тялото. Много различни изследвания стигнаха до заключението, че почти 90% от населението на света имат недостиг на този витамин, което се дължи най-вече на модерния начин на живот и на лошите навици на хранене. Медицинските експерти казват, че този витамин също така подобрява имунния отговор на тялото към често срещани бактерии и вируси. Той е изключително полезен за пациентите със сърдечни заболявания и за бременните.

Най-добрите хранителни източници на витамин В6 са птичето месо, рибата, пълнозърнестите храни, спанака и бобовите растения.

Витамин В1

Витамин В1, познат също като тиамин, е особено важен за разграждането на въглехидратите в тялото. Медицинските експерти казват, че този витамин превръща храната която ядем в енергия. Трябва също да знаете, че този витамин подобрява функцията на сърцето и нервите, както и ускорява храносмилането и неутрализира газовете и подуването на стомаха. Той също така елиминира усещането за глад.

Най-добрите източници на витамин В1 са пълнозърнестите храни, зелените листни зеленчуци, бирената мая, бобовите растения.

Витамин В12

Първо, трябва да знаете че недостигът на витамин В12 често се свързва с различни видове възпаление в коремната област. Възпалението разстройва баланса на полезните бактерии в тънките черва и води до лошо храносмилане и забавен метаболизъм.

Най-добрите хранителни източници да витамин В12 са морските дарове, прясното мляко, сиренето, яйцата, птичето месо, говеждото, киселите зеленчуци.

Още по темата:

Уникалният витамин В12

Признаци и симптоми за недостиг на витамин В12 

Наистина се надяваме тази статия да ви е полезна и не забравяйте да я споделите с приятелите и семейството си. Благодарим ви.

Още за В витамините прочетете в категория „В витамини” в сайта Здрави всеки ден

 

Източник:

http://healthandwellness365.com/2016/05/24/vitamins-that-reduces-bloating-and-flattens-your-bally-in-a-few-minutes/

Снимка: snnc.co

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *