Лекарства против киселини повишават риска ви от инфаркт, предупреждават експерти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

indigestion-drugs

Медицинската наука изобрети няколко невероятни лекарства. Няколко — но не много. Вземете например инхибиторите на протонната помпа като прилосек, нексиум и омепразол, които се справят с киселините. Тези лекарства са ефикасни – но не и без опасна уловка …

През годините редица изследвания показват, че инхибиторите на протонната помпа драматично повишават риска от получаване на инфаркт, но никой не знаеше причината. Сега, ново изследване на учени от Изследователския институт Хюстън Методист я откриха.

Отговорът през цялото време е бил пред очите ни. Стомахът не е единственото място в тялото, където се произвежда киселина. Структури в клетките, наречени лизозоми, които премахват отпадъците от клетките също използват киселина. Оказва се, че инхибиторите на протонната помпа ограничават киселината, произвеждана от лизозомите, което позволява на токсините да се натрупат, на кръвоносните съдове да стареят по-бързо, и на рискът от сърдечно заболяване да се повишава.

Истински решения

Тези заключения наистина подсилват необходимостта за търсенето на безопасни и ефикасни алтернативни решения за хроничните заболявания. Фармацевтичните и дори продаваните без рецепта лекарства са силни химически съединения, които е най-добре да се използват само когато са необходими. Със сигурност, в случая с инхибиторите на протонната помпа ние имаме много други начини за справяне с киселините и с другите храносмилателни проблеми без да си причиняваме вреда. Ето няколко примера от ботаническата фармакопея:

  • Риганът е доста алкализираща билка, което я прави идеална в борбата с киселините. Билката може да се използва и за контролирането на възпалението в хранопровода.
  • Розмаринът помага при лошо храносмилане, газове и запек.
  • Лавандулата има успокояващо действие, което стимулира здравословното храносмилане.
  • Джодженът лекува диария, лошо храносмилане и газове.
  • Мащерката има противовирусни свойства, което е много полезно за лечението на стомашни вируси.
  • Салвията (градински чай) помага на стомаха да разгражда протеините и също контролира газовете.

Препоръчвам също храносмилателни ензими като алфа-галактозидаза, амилаза и липаза, които стимулират храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Минералите цинк и хром снижават възпалението, а лечебните гъби стимулират както имунитета, така и храносмилането.

Начин на живот

Важно е също така да се справяме с навиците, които биха могли да разклатят стомашно-чревното ни здраве…

Преработените храни, алкохолът, захарта, богатите на кофеин храни допринасят за разстройването на стомаха. Освен това, много хора се затрудняват с храносмилането на червени меса, млечни продукти, глутен, соя и други храни. Внимателно разгледайте начина си на хранене и започнете да изключвате конкретни неща като започнете с изброените по-горе храни, които обичайно причиняват проблеми. Добавяйте ги отново по една на път в рамките на период от няколко дни и обръщайте внимание на това как се чувства стомаха ви когато ги ядете.

Също така, непременно бъдете доста активни физически. Най-малкото, ходете по 30 минути всеки ден. Това ще помогне за ускоряването на метаболизма и ще стимулира храносмилателната функция. Физическата активност също така е чудесен начин за снижаване на стреса, който също допринася за стомашно-чревните проблеми. Можете също да се захванете с медитация, йога, тай чи или друга, основаваща се на осъзнатостта на съзнанието практика.

Хранителни добавки за храносмилане

Един от най-добрите естествени начини за стимулиране на храносмилането както при инцидентно разстройване на стомаха, така и на постоянната храносмилателна функция е с помощта на хранителни добавки за стимулиране на храносмилането.

Някои комбинации от билки, растения, минерали и храносмилателни ензими помагат за възстановяването на храносмилането и на цялостното стомашно-чревно здраве. Традиционните китайски билки като мандаринов плод, джинджифил, бамбука хенон и семена от свещен лотос, наред с цинка и хрома, лечебните гъби и други растения са чудесни за храносмилателното здраве.

Ако се нуждаете от средство против киселини всеки ден или на всеки няколко дни това вероятно е признак, че в стомашно-чревния ви тракт цари фундаментален дисбаланс. Като промените храната, включите физическа активност, заемете се със снижаването на стреса и добавите укрепващи храносмилането растения, вие ще преодолеете киселините и другите проблеми без да разчитате на криещи риск фармацевтични лекарства.

Айзък Илайъс

 

Източник:

http://easyhealthoptions.com/why-heartburn-meds-set-up-for-heart-attack/

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3118665/Indigestion-drugs-including-omeprazole-increase-risk-suffering-heart-attack-experts-warn.html

Снимка: enforma.salud180.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *