7 хомеопатични лека при хипертония, без да броим супата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

high-blood-pressure-strokes

Високото кръвно налягане, наричано още хипертония, поставя сърцето и кръвоносната система в риск. То е познато като ‘тихия убиец’. За хората, които се увличат от хомеопатичната медицина предлагаме седем лечебни средства при хипертония.

Кръвното налягане е силата на кръвта спрямо стените на артериите докато тя се движи през тях. Когато налягането е високо, това означава, че нещата излизат извън здравословните граници. Важно е да се предприемат незабавни действия. Намалете солта, повишете приема си на калий, започнете да се храните колкото се може по-здравословно, пийте алкохол умерено и редовно бъдете физически активни.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Супата, която сваля кръвното

Ако страдате от високо кръвно налягане, можете да опитате също така следните хомеопатични тайни за здравето. Обърнете внимание, че лековете се определят както според симптомите, така и според чертите на характера на пациента. Ако не сте сигурни кое от лекарства би било подходящо за вас, открийте хомеопат или попитайте в местния магазин за здравословни храни.

1. Беладона: Ползвана при сърцебиене и при състояния на силно и внезапно раздразнение, беладоната може да е полезна и при високо кръвно налягане. Тя е едно от основните лекарства при хипертонична криза с пристъпи на горещи вълни, силно главоболие и надвиснал инсулт.

2. Глоноинум (Glonoinum): Това лекарство е полезно при високо кръвно налягане, което може да е придружено от пулсиращо, застойно, влошаващо се при излагане на слънцето главоболие. Главоболието се влошава от слънцето. Лицето ви почервенява. Наред с хипертонията, можете да имате ангина, която причинява усещане на горещина в гърдите.

3. Нукс вомика (Nux Vomica): Кандидатите за хомеопатичното лекарство Нукс лесно се ядосват или разстройват и са компулсивни работохолици. Те имат смразяващо ниска температура на тялото и са склонни да се оплакват от гастроинтестинално неразположение (диария, запек, болки в стомаха, гадене и т.н.). Те жадуват стимуланти като лекарства, кофеин или алкохол. Този профил на характера проправя пътя към високото кръвно налягане.

4. Натрум мур (Natrum Mur): Това е лек със солен вкус, който помага при причинени от мъка симптоми. Високото кръвно налягане може да се върне след емоционален случай като смъртта на съпруг/а. Тези хора не са склонни да харесват съчувствието и са емоционално затворени в себе си.

5. Барита карбоника (Baryta Carbonica): Използва се при хипертония при хора, които са много стеснителни и имат трудности с концентрацията. Симптомите са по-лоши когато лежат на лявата си страна. Те могат да включват силна болка в стомаха когато лежат по корем.

6. Аурум (Aurum): Често препоръчван лек за хора с хипертония, задействана от понасян от дълго време стрес. Усещането е на горяща болка вътре в тях; това усещане често е свързано с работата им.

7. Лачесис (Lachesis): Това лекарство е полезно при високо кръвно налягане в случите когато лицето на човека почервенява и чието поведение е свръхактивно и който като цяло изглежда готов да избухне някой ден.

Джеф Джърмейн

Източник: Seven Homeopathic Remedies for High Blood Pressure, 15 February 2013  http://www.doctorshealthpress.com/heart-health-articles/seven-homeopathic-remedies-for-high-blood-pressure

Снимка: www.essentialoils.co.za

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Що се отнася до хомеопатията, дадената по-горе информация може да ви бъде полезна, но в никакъв случай не предприемайте самолечение преди първо да се консултирайте с лицензиран хомеопат! Той ще назначи точните дози в конретния случай.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “7 хомеопатични лека при хипертония, без да броим супата

 1. Медицински Пиявици – цена 7лв на пиявица. Ексресна куриерска доставка на следващият ден до дома ви. Инструкции за ползването им в домашни условия и необходимите грижи за тях, са включени с първата ви поръчка. Тел: 0988979306 / Email: [email protected] или на PIQVICI.BG Ние сме официалните вносители на Медицински Пиявици тип “Хирудо-Медисиналис” за България, директно от био-фермата производител. Поръчки над 50, 100, 200, 300, и повече броя се таксуват по цени на едро, с безплатна доставка. Цените ни са най-добрите в цяла Европа! 7лв – до 20 пиявици ; 6лв – от 20 – 50 бр ; 5лв – от 50-100 ; 4лв – от 100-200 ; 3лв – от 200-500 ; 1лв – от 500-1000
  При нужда, пиявиците могат да бъдат полагани на специални рефлескорни точки по тялото, както и на болните места и органи от наш практикуващ пътуващ-хирудотерапевт, за което лечение се заплаща допълнително, в зависимост от положената бройка.
  Терапията с хирудо-пиявици се ползва успешно от векове наред и напоследък се радва на възроден интерес у нас, благодарение на хомеопатичните и традиционни методики на лечение на болести. Кръвопускането е ефективен метод за лечение на редица здравословни проблеми и дори са известни не един случай на “съживяване” и “връщане към живот” на редица тежко-болни благодарение на тази методика.
  Пиявиците са небезизвестни и за целите на подмладяването, разкрасяването, прочистването на токсини от тялото (детоксификация), подсилване на организма, стягане на кожата и тъканите и подобряване еластичността й, опъване и изглаждане на бръчките, отслабване, подобряване на тонуса и настроението, получаване на блясък в очите и придобиване на супер-сексапилно излъчване.
  Терапията с пиявици също: прочиства лимфата, подобрява производството на колаген в тъканите и възстановява био-полето на тялото, правейки го по-устойчино на външни вредители и атаки, увеличава имунитета на организма, както и силата и издържливостта му, пречиства кръвта и премахва застоя, подобрява и нормализира кръвообръщението и обмяната на веществата. След терапия, човек се чувства като новороден; подмладен, гъвкав, подвижен и пълен с енергия и живот.
  Хирудотерапията лекува и редица сериозни заболявания, като повишен хемоглобин, високо кръвно налягане, ниско кървно налягане, световъртеж, анемия, тромбофлебити, тромбози-слепване на еритроцитите, тромбоза на артериите и вените – гъста кръв, нарушено кръвоснабдяване, студени крайници, запушване на кръвоносните съдове, отоци, лимфен застой- натрупване на лимфен оток, глаукома, възпаление на зъб, зъбобол, парадонтоза, псориазис, невродермит, екзема, варикозно разширени вени, хемороиди, ревматизъм, артрит, хипертония, сърдечна недостатъчност, бронхит, цироза на черния дроб, възпаление на кожата, доброкачествени тумори и бучки, менструални проблеми, смущения в цикъла, кисти на яйчника, безплодие, ендометриоза и запушване на маточните тръби, миоми, стерилност, заболявания на простатата, простатит, вътре-черепно налягане, мигрена, невроза, безсъние, невралгия, атеросклероза, подагра, костни и ставни заболявания, панкреатит, артроза, артрит, псориазис, екзема, липоми, бучки по тялото, циреи, херпес, ревматизъм, акне, аденомиома, инфаркт на миокарда, подагра, склеродермия, колагеноза, пиорея, кървене от носа, радикулити, неврити, аднексит, гангрена, шум в ушите, инсулт, главоболие, мигрена, стенокардия, диабет, бъбречна недостатъчност, косопад, целулит, наднормено тегло. Изтръпване на краийниците или студени ръце и крака бързо се оправят след само един лечебен сеанс. Изключително добри резултати се постигат с пиявичната терапия при болки в гърба, коленете, врата, раменете, ръцете и ставите.
  Лечението с пиявици е голямо предимство, медицинската пиявица е цяла фармацевтична фабрика, без странични ефекти, така че ако чувствате, че това е вашия метод на лекуване, опитайте го, бъдете близо до природата. Не се бавете и не чакайте най-лошото да ви се случи, поръчайте си пиявици и разрешете проблемите си преди да са настъпили сериозни последствия. Инструкции за ползването им в домашни условия и необходимите за тях и за вас грижи, са включени с първата ви поръчка. Тел: 0988979306 / Email: [email protected] / piqvici.bg Цена: 7лв на пиявица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *