Наночастиците причиняват автоимунни заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Невидимата причина за автоимунните заболявания

nanoparticles

Наночастиците във всичко, от кремовете за кожата до екраните на телевизорите, се предполага че променят живота ви – и трябва да призная, че тези малки частици осъществяват целта си доста успешно.

Само че не в положителен аспект.

Две нови изследвания потвърждават, че наночастиците причиняват всевъзможни опустошения когато влязат в тялото и може би са отговорни за реакциите, които задействат появяването на автоимунни заболявания като например ревматоидния артрит.

Но поне имате хубав телевизор и копринено гладка кожа.

В едно от изследванията учените от Тринити Колидж в Дъблин излагат тъкани от човешки дихателни пътища на три вида често срещани, преносими по въздуха наночастици, които буквално проникват в тялото през носа ви.

Във второ, отделно изследване, проведено от Лабораторията за здравни изследвания на   Министерството за производствена безопасност и здраве, учените излагат мишки на друга често срещана наночастица.

Реакцията е една и съща и в двата случая, а именно тъканите преобразуват амино киселината аргинин в молекулата цитрулин.

Цитрулиновата молекула е онази, която активира защитната система на тялото. Тя издирва и унищожава натрапника, но след това не знае кога да спре – затова започва да атакува нормалните тъкани и органи.

А това, приятели, е самата дефиниция на автоимунните заболявания.

Междувременно, федералните власти просто седят и спокойно наблюдават как тези частици незабележимо – и често пъти тайно – биват прибавяни във всичко от храна до лекарства и козметика без никакъв надзор и при още по-малко проучвания.

В едно от малкото изследвания, които съществуват, бе открито, че наночастиците правят дупки в мозъка на риби и убиват нервните клетки. В друго изследване учените откриха различни видове увреждания на ДНКто и хромозомите, които могат да причинят рак.

След като федералните власти не си мърдат пръста, вие ще трябва да вземете нещата в свои ръце (както обикновено).

Направете свое проучване и гласувайте с портфейла си – не купувайте нищо, в което се използват наночастици и се уверете производителите да научат за това.

Ако достатъчно хора постъпят така, те (производителите и властите) съвсем скоро ще проумеят за какво става дума.

от д-р Уилям Дъглас

Източник: The Douglass Report, Nanoparticles can cause autoimmune disease, 21 July 2012

http://douglassreport.com/2010/04/14/nanoparticles/

Снимка: www.thaihealth.or.th

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “Наночастиците причиняват автоимунни заболявания

  1. Наночастиците са нафрашкани и във въздуха,който дишаме,така че изборът ни става сложен.

  2. Всяко вещество може да съществува под такава форма.Тука има част от статия,от която не е ясно за наночастици от какво става дума.Не може в науката да се говори така изобщо-всичко в кюпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *