Пет смъртоносни съставки се крият в продуктите за грижа за тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

uncover-facts

Продуктите за грижа за кожата съдържат токсични съставки. Около 60% от тях проникват в кръвта и органите. Това е достатъчно неприятно. А какво остава за следното…

Средно- статистическата американска жена използва 12 продукта всяка сутрин. Което не означава, че мъжете не са в риск. Повечето продавани в магазините марки бълват токсини в продуктите си за бръснене, коса и тяло. И никой не регулира процеса. Така че от вас зависи да четете съставките и да знаете какво да избягвате, за да предпазвате здравето си.

Ето пет продукти за грижа за тялото, които крият смъртоносни химикали:

1. Лосиони за тен със SPF:

Витамин A—ретинил палмитат (retinyl palmitate)—ускорява разнасянето на рака на кожата когато се нанася върху кожата. И се съдържа в около 40% от слънцезащитните средства. Витаминът реагира безопасно в храните и в много хранителни добавки. Но той причинява поражения и тумори когато бива нанасян върху кожата. За да се предпазим, трябва да избягваме ретинил палмитата във всички продукти за кожата и устните, които използваме.

Прочетете още по темата: Нова опасност от слънцезащитните продукти

Носете шапка или чадър вместо това. Покривайте тялото си с леки материи. Ограничете излагането си на слънце когато слънцето е силно. Магазините за здравословни храни продават по-безопасни продукти за предпазване от слънцето. Избирайте минерален блокер с цинк или титанов оксид. Те помагат за предпазване от UVA лъчите. Но все пак позволяват на тялото да произвежда витамин D3 от слънчевата светлина.

2. Дезодоранти:

Парабените са токсични, консервиращи средства. Производителите ги добавят в продуктите, които използвате от главата до петите. Дезодорантите и антиперспирантите носят най-голямата опасност. Парабените имитират естроген. Те се натрупват в тъканите на гърдите. Парабените метил и изобутил причиняват широка гама заболявания и различни видове рак. Изобутил парабените се натрупват в останалата част на тялото. Те могат да причинят увреждане на репродуктивната система—и разстройства на развитието.

Търсете дезодоранти, които не съдържат тези вредни добавки. Или можете да отидете една стъпка напред и да намерите естествен дезодорант. В този вид дезодоранти се набляга на съставки като масла от градински чай (салвия) и лимон, вместо на синтетичните аромати и химикали. Можете да ги намерите в повечето магазини за здравословни продукти и онлайн. Или още по-добре:

Направете си сами нетоксичен дезодорант

Стандартните дезодоранти обикновено съдържат множество потенциално вредни съставки. Защо да не си направите свой собствен дезодорант, използвайки следната многофункционална съставка? Просто смесете четири супени лъжици сода за хляб с около десет капки от любимото си етерично масло и нанасяйте под мишниците си.

Още едно предложение: Пазете здравето си, направете си дезодорант сами

3. Бебешки лосиони:

Учените откриха високи нива на фталати в урината на бебетата, чиито родители мажат кожата им с бебешки лосиони. Те също така откриха снижени нива на тестостерон при момченцата. Конгресът забрани употребата на някои фталати. Но правилата все още не са достатъчно строги. Понеже химикалът не е винаги посочен, търсете продукти с етикети, на които пише „без фталати” или „не съдържа фталати”.

Колкото по-малко съставки поставяте върху тялото си (и върху това на вашето бебе) толкова по-добре. Опитайте да омекотявате кожата си с бадемово масло, масло от авокадо и кокосово масло. Пиенето на повече вода също помага за хидратирането на тялото отвътре.

4. Лак за нокти:

Толуенът е запалима субстанция. Тя се използва като разредител на бои. Тя уврежда дишането. Щатът Калифорния я посочва като химикал, който причинява дефекти по рождение. Тя може също така да увреди имунната ви система.

Когато отидете в салон за красота, може да видите някои от служителите да носят маски. Поискайте си и вие. Или пазарувайте по-безопасни лакове за нокти в магазините за здравословни храни. А още по-добре, пропуснете употребата на лака за нокти… Особено ако сте бременни.

toxic-ingredients-in-personal-care-products

 

 

 

26 секунди:

Само толкова време е необходимо на химикалите в продуктите за лична хигиена които използвате за да влязат в кръвотока. 

Какво има във вашите продукти

 

 

 

 

5. Продукти за изправяне на косата:

В много продукти за изправяне на косата се използва формалдехид. Само преди няколко години Агенцията за храните и лекарствата (FDA) предупреди бразилската компания Blowout за продукти за коса относно продуктите й. Те съдържаха опасни нива от този химикал. Достатъчно, за да увреждат очите, нервната система и белите дробове на фризьорите—и на техните клиенти. Формалфехидът причинява рак при хората. Производителите на тези продукти използват химикала като консервант. Но Международната агенция за изследване на рака официално класифицира формалдехида като канцероген за хората.

Когато ядете токсични храни, храносмилателната ви система помага за разграждането на химикалите. Но когато кожата ви усвоява отровни съставки, тялото ги складира! Винаги четете етикетите на козметичните продукти—както и на всички останали продукти за грижа за тялото, които купувате.

Добра идея е да знаете кой произвежда продуктите, които използвате върху тялото си. Вие поверявате живота си на тези компании. Посетете базата данни: Environmental Working Group’s Skin Deep Database, за да откриете по-безопасни продукти и от какво да се пазите.

 

Източници:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2015/01/five-deadly-ingredients-hiding-in-your-body-care-products/#References

http://www.thealternativedaily.com/sparkling-dishes-natural-deodorant-see-baking-soda-can/

Снимки: www.saragottfriedmd.com; www.seattleorganicrestaurants.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *