Сърдечна недостатъчност се лекува с витамин D, казват учените

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sun-set-heart

Често чувате за убиеца рак и за смъртоносния диабет. Не ме разбирайте погрешно, но това е полезно, понеже тези заболявания могат да ви погребат ДАЛЕЧ преди да ви е дошло времето. Но по някаква причина вие не чувате толкова много да се говори за също толкова опасните сърдечни заболявания.

Нямам никаква идея защо това е така. Но онова, което зная е, че това е жалко за 51 милиона души, борещи се с тези опасни заболявания (в САЩ) самите те или наред с някой свой близък. Всички те се нуждаят от колкото се може повече помощ.

Понеже сърдечното заболяване може би не винаги е смъртна присъда, но, оставено без контрол то съвсем сигурно ще вкара поне единия ви крак в гроба. Плашещата реалност е, че 50 процента от хората, които получават диагноза сърдечно заболяване умират след само някакви си кратки пет години.

Ето защо толкова се зарадвах когато попаднах на нови изследвания, които се стремят да спасяват живота на много пациенти със сърдечно заболяване – чрез естествен начин за излекуването му.

Излекувайте сърдечното си заболяване с витамин D3

Оказва се, че един обикновен, съвсем достъпен (можете дори да си го набавяте БЕЗПЛАТНО) витамин може буквално да елиминира част от ужасното увреждане, което сърдечното заболяване оставя след себе си.

Вълнуващо ново изследване разкри, че когато витамин D3 бил съпоставен с плацебо при пациенти със сърдечно заболяване, той умело победил захарното хапче. Витаминът буквално подобрил сърдечната функция при използвалите го, според изследването, представено на семинара и изложбата American College of Cardiology 65th Annual Scientific Session & Expo в Чикаго, Илиноис.

Това разбира се е нещо ВЕЛИКО, защото при сърдечна недостатъчност сърцето става все по-малко и по-малко ефикасно в изтласкването на кръвта. С времето тази хронична неспособност за ефикасно циркулиране на кръвта може да ви убие.

Лекарите следят колко добре сърцето ви си върши работата с провеждането на тест, наречен фракция на изтласкване с помощта на ехокардиограма. При здравите хора фракцията на изтласкване обичайно варира между 55 до 70 процента. Но ако процентът падне под 40, пациентът най-вероятно страда от сърдечна недостатъчност.

30% подобрение на сърдечната недостатъчност с витамин D!

Участниците в изследването, представено в Чикаго имали шокиращо ниска фракция на изтласкване на кръвта от средно 26 процента в началото на изследването. Но само една година по-късно щастливците от групата, получавала витамин D3 показали почти чудодейно подобрение от 30 процента!

При получавалите витамин D3, фракцията на изтласкване скочила от средно 26 процента на 34 процента. Според изследователите това означава две неща…

  • ЗНАЧИТЕЛНО подобрение на сърдечната функция
  • Частично излекуване на сърдечната недостатъчност

Консултиращият кардиолог д-р Уит нарече откритието „значимо научно откритие” като каза „това е първото доказателство, че витамин D3 може да подобрява сърдечната функция при хора със слабост на сърдечния мускул – позната като сърдечна недостатъчност. Тези заключения значително променят лечението на пациентите със сърдечна недостатъчност”.

Повечето витамин D, свързван с по-малък риск от сърдечно заболяване

От минали изследвания знаем, че по-високите нива на витамин D са свързани с по-нисък риск от сърдечно заболяване. В изследване на Харвард хората с нисък витамин D били в два пъти по-висок риск от инфаркт. А в проведено в щата Юта изследване, било открито, че хората с по-ниско съдържание на витамин D е по-вероятно да страдат от сърдечно заболяване.

Експертите смятат, че витамин D може да снижи риска ви от сърдечно заболяване и риска ви от смърт като снижава…

  • Възпалението
  • Дебелината на артериалните стени
  • Риска ви от метаболитни заболявания като високо кръвно налягане
  • Риска ви от респираторни инфекции
  • Риска ви от втвърдяване на артериите

Не е зле за витамин, който на практика можете да си набавяте безплатно щом излезете на слънце, за да може тялото ви да го произвежда. За повечето хора, прекарването на 20 минути на слънце с незащитени глава и ръце може да доведе до набавянето в тялото им на 1000 МЕ (международни единици, равни на 25 мг) витамин D3.

Обаче, времето от годината, мястото, метеорологичното време, надморската височина и дори тенът на кожата ви и това на каква повърхност седите или стоите могат всичките да променят колко витамин D в крайна сметка произвежда тялото ви.

А щом вземете предвид факта, че хората в изследването са получавали по 4000 МЕ (100 мг) на ден, изглежда пиенето на хранителна добавка с витамин D е най-практичният начин да се подсигурите, че получавате достатъчно от този жизнено важен витамин, така че да излекувате своето сърдечно заболяване.

Ако сте в риск от сърдечно заболяване или вече страдате от сърдечно заболяване, говорете с лекаря си за хранителна добавка с витамин D3, за да се излекувате.

Джак Харисън

Още за невероятните ползи от витамин D можете да прочетете в категория Витамин D в сайта ни

http://zdravivsekiden.com/.

Източник:

https://healthiertalk.com/reverse-heart-disease-with-a-common-vitamin-researchers-report/

Снимка: Discover Mt. Juliet Tennessee

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *