3 мощни билки при проблеми с пикочния мехур

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Става дума за една от неприятните истини за проблемите с пикочния мехур… Ако страдате от такъв проблем, вероятно ще се появи и друг. А повечето жени страдат от проблеми с пикочния мехур или с пикочните пътища в даден момент от живота си.

Тези проблеми често включват инконтиненция, което прави тези проблеми както обезсърчаващи, така и неприятни.

Доста от проблемите с пикочния мехур и пикочните пътища се причиняват от бактерии – особено от Е.коли. Ако успеете да не позволите на бактериите да се настанят като у дома си, имате добър шанс да избегнете (или да сложите край на) проблема. Именно за това искам да говоря днес.

Важна причина жените да страдат от повече проблеми с пикочния мехур и пикочните пътища от мъжете е фактът, че пикочните пътища на жените са по-отворени от тези при мъжете. Така че е по-лесно за бактериите да проникват… и впоследствие да достигнат до пикочния мехур.

Най-добрата ви защита от проблеми с пикочния мехур включва три стъпки:

– убиването на които бактерии можете;

– непозволяването те да се „прилепят” към стените на пикочните пътища (и на пикочния мехур) – наричано антиприкрепване;

– и изхвърлянето им от тялото.

Изхвърлянето е лесно. Просто пийте достатъчно течности. Но това действа само ако бактериите не могат да се захванат за стените на пикочните пътища. (Което разбира се те не могат да направят, ако са мъртви.)

За щастие, има билки, които затрудняват бактериите да се прикрепват към стените на пикочните пътища (и на пикочния мехур) като също така убиват много от тях.

vita-cran

Червените боровинки са най-добри в битката с бактериите.

Сокът от червени боровинки често се използва при проблеми с уринарния тракт и пикочния мехур, защото спомага и за прочистването на организма. Но това промиване си има цена. Тъй като червените боровинки са изключително кисели, в повечето сокове от червени боровинки се добавя много захар. А това не е полезно за здравето.

Ето защо аз не препоръчвам сок от червени боровинки. Можете да извлечете същите ползи като взимате концентрат от червени боровинки с друга течност – като вода или зелен чай.

Червените боровинки са една от няколкото билки, които препоръчвам за здравето на пикочния мехур/пикочните пътища. И тя е една от много малкото, които ви помагат да отблъсквате трайното настаняване на бактериите в пикочните ви пътища.

Червените боровинки са заредени с антиоксиданти. Един вид антиоксиданти – наречени проантоцианидини – доказано блокира способността на бактериите да се настанят трайно в пикочните пътища. Това е една от причините червените боровинки да са толкова ефикасни за много жени.

Червените боровинки имат мощно антимикробно действие също така. Което просто означава, че те убиват бактериите. Ето защо червените боровинки са добро начало. Но те не са единствената билка с такива свойства.

Juniper_large1

Друга билка с забележително антимикробно действие е хвойната.

Днес, хвойната може би е най-известна като аромат на свещи и като един от овкусителите на джина. Но тази билка има дълга история в билкарството.

Хвойната има мощни антимикробни свойства. Тя също така има анти-адхезивни (противодействащи прикрепването) свойства. Освен това, животински изследвания показват, че тя увеличава обема на урината. С други думи, тя има прочистващо действие.

Прочистващото действие на хвойната стимулира преминаването на повече течности през пикочните пътища. Това се съчетава добре със способността й да убива някои бактерии и да не позволява на други да се захващат за стените на пикочните пътища.

При положение, че пиете достатъчно течности, хвойната може да помогне за изхвърлянето от организма на проникналите в него бактерии. А това означава по-малко страдание.

uva-ursi

И накрая, uva ursi също има антимикробни свойства

Мечото грозде е билка, използвана много отдавна от коренното население на Америка. Съвременните изследвания показват, че тялото е способно да преобразува веществата в това растение в силно антимикробно съединение.

Uva ursi също помага за непозволяването на бактериите да се настанят трайно в пикочните пътища. Ето защо, билката има много сходни свойства с червените боровинки. Тя има такава добра репутация, че Немската агенция за оценяване на билките е одобрила употребата й за здравето на пикочните пътища.

И трите билки подобряват защитата на тялото срещу бактериите в пикочния мехур и пикочните пътища. И ще ги откриете – особено червените боровинки – в някои хранителни добавки. Но за най-добър ефект ви предлагам да изберете формула за пикочния мехур, съдържаща и трите.

Ваш в постоянно добро здраве,

Д-р Кенет Уолинър, МД

Източник:

https://bestlife-herbals.com/3-potent-herbs-help-fight-bladder-trouble/

Снимки: www.futureceuticals.com; www.rjwhelan.co.nz; www.ayurvedicnaturalcure.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *