Популярни болкоуспокояващи вероятно причиняват епидемия от безплодие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

pain-relief-infertility

Няма нищо по-разочароващо в живота на една жена от това, когато тя е готова да създаде семейство, Майката природа да не й съдейства.

Ако се борите с проблеми, свързани с плодовитостта (или познавате жена в това положение), знаете какви прегледи, процедури, кръвни изследвания, изследвания на хормоните и ултра звук предполага това.

Но вместо да търси проблема вътре в тялото ви, лекарят може да иска да изпробва съдържанието на протмонето ви.

Понеже малката бутилка болкоуспокояващи, която толкова много хора разнасят със себе си и на която се уповават може да причинява епидемия от безплодие сред жените.

НСПВС пречат на жените да имат деца

Ново изследване, проведено в Близкия изток откри, че дори краткосрочната употреба на нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен, аспирин, диклофенак, еторикоксиб и напроксен може да има голямо въздействие върху способността на дадена жена да има деца.

НСПВС са най-често използваните лекарства в света, и милиони хора ги гълтат като бонбони за главоболие, висока температура и артрит.

В изследването учените давали на жени в детеродна възраст едно от три различни нестероидни противовъзпалителни средства през първия ден от менструалния им цикъл. И докато всички жени в плацебо групата овулирали, при три-четвърти от жените, които пиели напроксен и еторикоксиб нямало овулация.

И дори по-лошо, почти 94 процента от жените, на които давали диклофенак не успявали да овулират.

Изследователите открили, че след като веднъж жените започнали да пият тези лекарства, нивата им на прогестерон рязко паднали. А ако нивата ви на прогестерон са твърде ниски, вие не можете да овулирате – и не можете да заченете. Някои от жените дори започнали да развиват кисти.

Много нестероидни противовъзпалителни средства се продават без рецепта, но това не ги прави безопасни. От години ви предупреждавам за НСПВС, понеже те се свързват с инфаркти, инсулти и дори с кръвоизливи в стомашно-чревния тракт.

Добрата новина е, че има редица билкови лекове за облекчаване на хроничната болка, които няма да попречат на младите жени да имат деца.

Говоря за доказани естествени лекове като кора от върба, босвелия и дяволски нокът. И трите се борят с възпалението и се използват от векове в целия свят за облекчаване на болката.

И не разстройват хормоните ви – нито способността ви да създадете семейство и да имате дете.

Ваш в добро здраве,

Боб Рейгън

Източник:

http://nutritionandhealing.com/2015/06/19/painkillers-prevent-women-from-having-children/
Снимка: www.coachingdipendenze.it

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *