Статините причиняват още едно често срещано хронично заболяване!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Доста мобилизиращо е да се следи растящия списък от проблеми, причинявани от снижаващите холестерола лекарства или от така наречените статини. Всъщност нещата толкова се влошиха, че започвам да се чудя дали има и едно единствено сериозно заболяване, което да не попада в списъка и което не се причинява от тези лекарства.

Темата днес (статията е от 10 януари 2020 година): Нови изследвания показват, че можем да добавим още един хроничен и инвалидизиращ проблем към горния списък… става дума за заболяване, от което страда една от три жени на възраст над 50 години, както и един на всеки петима мъже.

Ще ви разкажа всичко за това ново изследване след малко. Но първо нека подробно посочим какво знаем вече за опасностите от статините…

Изследване: Статините НЕ снижават холестерола, но ПОВИШАВАТ риска от рак и загуба на паметта

Статините наистина ПРИЧИНЯВАТ заболявания

Статините бяха одобрени от американската Агенция за храните и лекарствата (FDA) на база на тяхната способност да снижават холестерола. И да, те наистина блокират способността на тялото ви естествено да произвежда холестерол.

Холестеролът е най-полезната храна за мозъка

Но както вече съм обяснявал, изкуственото понижаване на холестерола с цел снижаване на атеросклерозата е погрешна стратегия.

Всъщност както всеки студент медик учи в часовете по основи на биологията, всяка клетка в човешкото тяло се нуждае от холестерол. Така че, с блокирането на този необходим процес за обмяната на веществата, тези токсични лекарства в крайна сметка причиняват далеч повече вреда от полза в дългосрочен план.

Всъщност ние вече знаем, че статините повишават риска от развиване на:

 • рак
 • катаракт (перде на очите)
 • деменция Dementia
 • ефект на преяждането (когато хората изоставят ефикасните полезни за сърцето навици)
 • снижено либидо
 • увреждане на мускулите
 • болест на Паркинсон
 • Диабет тип 2 (водещата причина за кардио-метаболитни сърдечни заболявания)

Освен това, изследвания показват, че статините наистина причиняват атеросклероза, проблемът, който се очаква от тях да предотвратяват!

И сега ново изследване повдига тревоги, че статините повишават също така и риска от развиване на остеопороза…

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Статините крадат зрението!

Ново изследване откри връзка между статините и остеопорозата

В това широкомащабно ново изследване учените анализираха данни от цялото население на Австрия под 90-годишна възраст. Изследването проследява почти осем милиона души, половината мъже и половината жени, между 2006 и 2007 година.

По-конкретно, изследователите анализираха здравните данни на повече от 350000 мъже и жени, които пиели едно от следните седем лекарства (статини) в продължение на поне една година:

 • Simvastatin
 • Lovastatin
 • Pravastatin
 • Fluvastatin
 • Atorvastatin
 • Cerivastatin
 • Rosuvastatin

След това те сравниха здравните данни със 7.5 милиона мъже и жени, които не пиеха токсичните лекарства.

Общо взето мъжете и жените, които пиели статини имали три пъти по-висок риск от развиване на остеопороза от мъжете и жените, които не пиели статини. По-конкретно, рискът от развиване на остеопороза бил по-висок сред хората, чиито дози на симвастатин надвишавали 40 мг дневно и 20 мг на аторвастатин и росувастатин дневно.

Разбира се, изследователите казват, че били „изненадани” от тези разкрития. И те мислят, че високите дози на тези лекарства трябва да пречат на хормоните, които са от основно значение за здравето на костите.

Ами разбира се, че го правят! Всички хормони са на база на холестерола, който статините изкуствено блокират!

Статини в питейната вода?

Освен това, не съм изненадан, че статините увреждат костите точно толкова, колкото те увреждат всеки друг орган в тялото, включително очите, сърцето, бъбреците, мускулите и панкреаса. Помнете, те са метаболитните токсини, които вредят на всички ваши клетки, тъкани и органи.

В крайна сметка това изследване би следвало да е последният пирон в ковчега на статините. Особено, след като Американската медицинска асоциация (AMA) и лекарите гериатри започнаха да препоръчват (лекарите) да спрем да предпосваме статини на хора над 69-годишна възраст.

Но наистина—ние би следвало да спрем да ги предписваме въобще изобщо на когото и да било! Те просто не са безопасно, нито пък ефикасно решение за предпазване от атеросклероза.

Д-р Марк Микоци

Така че, по-долу ще ви дадем линкове към статии с препоръчителни много и безопасни ефикасни естествени подходи за защита на сърцето… без употребата на статини или на каквито и да било вредни лекарства.

Прочетете също:

Как естествено да снижим холестерола си… в 28 лесни (!) стъпки

Статини в питейната вода?

Войната срещу холестерола вече стана смъртоносна

След бета блокерите идват статините или основни принципи за оптимално здраве

Плод, ефикасен колкото статините

Цитрусови плодове за справяне с високия холестерол

Лекарствата за снижаване на холестерола са сигурна рецепта за заболяване

Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет

Лекарствата за снижаване на холестерола ни тровят на клетъчно ниво

Източник:

https://drmicozzi.com/statins-cause-yet-another-common-chronic-disease

Снимка: culturacolective.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *