Насочване на енергия – Как да използваме жизнената енергия, за да лекуваме себе си и другите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

subtle-energy-healing

За да подобрят здравето си, много хора практикуват различни видове лечебни техники. След време те започват все по-ясно да усещат фините енергии вътре в и около тялото си, както и връзката между тези енергии и своето здраве.

Това усещане укрепва отколешната идея, която приема „жизнената енергия” като причина за здраве, а липсата й като причина за болести. Тялото не само е формирано от физически елементи като мускули, нерви, артерии, органи, жлези и т.н., но в него също така има и енергийна система или фина система, през която протича „жизнената енергия”.

Лечение с прана – енергията, подтикваща тялото да се самолекува

От своя страна, тази система на фината енергия е съставена от енергийни „тела”, които обграждат физическото тяло и ни помагат да обработваме мислите и емоциите си. Енергийните тела имат енергийни центрове, наречени чакри, които функционират като клапи, позволяващи на жизнената енергия да циркулира през физическите, психически, емоционални и духовни тела.

Човешкото тяло също така има меридиани и канали, известни като нади. Те са като реки, които пренасят жизнената енергия във физическото тяло. Ако тази енергия е недостатъчна или блокирана, ние сме предразположени към болести.

Ако имаме достатъчно енергия в телата си и тя протича свободно, ние можем да поддържаме здравето си по-лесно. Стресът е една от причините, поради които потокът на жизнената енергия се разсейва или отслабва. Това често се причинява от мисли и отрицателни чувства (страх, тревога, съмнение, безпокойство), които се прикрепят към енергийната система.

Медицинските изследвания показват, че непрестанното състояние на стрес може да блокира естествената способност на тялото да се регенерира и самосъхранява. Последиците от хроничния стрес варират от леки болки до сериозни здравословни проблеми като сърдечно-съдови заболявания, храносмилателни смущения, респираторни заболявания или кожни болести.

Оргон енергията е особено важна за човешкото здраве

Ползи

Използването на жизнената енергия помага на тялото да облекчава стреса чрез дълбока релаксация. Този лечебен метод е техника за насочване на тази фина енергия към себе си или някой друг с използването на ръцете към човешката енергийна система. Енегрия поддържа енергийния баланс и жизненост, премахвайки физическите и емоционални последици от натрупването на стрес. Този метод също така може да:

  • Ускори лечебния процес;
  • Помогне на тялото да изхвърля токсини;
  • Балансира потока фина енергия и по този начин да премахва блокажите;
  • Помага на изпълняващия да открие, че е „лечител”.

Енергията лекува тялото, емоциите, мозъка и душата на човек като цяло.

Това е лесен, естествен и безопасен метод за душевно изцеление, който всеки може да използва. Този метод може да се научи от всеки, който иска да подобри здравето си и качеството на живота си.

Какво представлява лекуващата с енергия медитация?

Забележка

Тази техника не използва символи. Изпълняващият техниката се ползва от енергията за лична употреба, но той може също да избере да я изпрати на разстояние извън себе си. За извличане на най-много ползи от използването на този метод, трябва само да го практикувате. Някои хора може да забележат подобрение незабавно, докато други споделят, че не изпитат промяна по-рано от две седмици на ежедневно практикуване.

Техниката работи от самото начало. Усещането на практикуващия трябва да се промени. Човек, използвал този метод непрестанно, казва че не усещал енергията по време на прaктикуването му. Обаче, този човек забелязал подобрение в здравословните си проблеми след дългосрочно практикуване на този метод. Начинаещите и онези които не усещат лесно потока на енергията е добре да бъдат търпеливи.

Човекът който шокира света: Мислите променят ДНК-то, а то променя света

Как да използваме канализирането на енергия за лечебни цели:

1. Седнете удобно (на стол, диван, кресло и т.н.) и вдигнете дясната си ръка с разтворена и насочена напред длан и пръстите събрани един до друг. Ако искате, сложете лакътя си върху облегалката на креслото или дивана или можете да използвате възглавници за придържане на лакътя.

2.  Поставете лявата си ръка върху лявото бедро с дланта надолу.

3. Поставете върха на езика си върху небцето зад предните си зъби. Това отваря така наречената Малка небесна верига. Не притискайте езика много силно.

4. Дишайте през носа леко, дълбоко и бавно. Фокусирайте вниманието си върху областта около 5 см под пъпа. Това е областта, където се акумулира енергията. В някои азиатски текстове тази област се приема за центъра на човешкото същество. Не е необходимо да се използва кoремно дишане, за да действа тази техника. Тя е просто полезен начин да свикнем с метода. След като потока на енергията бъде изграден, практикуващият може да спре да се фокусира върху корема.

5. Представете си как енергията излиза от вас самите и лекува всяко живо същество. Този етап е продължение на основната техника и не е необходим, за да действа техниката. Можете също така да изберете да усещате присъствието на енергията и да й позволите да протича свободно през тялото след като сте изпълнили стъпки 1, 2 и 3.

Мозъкът има бутон ИЗТРИЙ и ето как да го използваме!

След няколко минути ще почувствате повишаване нивото на енергията от онова, което сте свикнали да усещате. Препоръчително е постепенно да повишите продължителността на практикуване на тази техника за оценяване на вселенската енергия. Винаги има възможност за създаване на лечебна/прочистваща реакция в тялото, когато достигате до по-голямо количество енергия.

Ето защо се препоръчва увеличаване продължителността колкoто е необходимо, за да се чувствате добре. Като начало, можете да опитате 3 дневни сеанса всеки от по 10-15 минути. Тази техника може също да се практикува по гръб като краката остават изправени и отпуснати.

Не е задължително коленете да са вдигнати. Можете да практикувате в тази позиция, когато не се чувствате добре. Другите етапи на техниката остават същите. Спомагателната техника за премахване на негативната енергия след приключване на лечебната техника: Поставете дланите си една над друга и след това и двете върху областта а гърдите. Кръстосайте крака или поне ги доближете един до друг.

Останете в тази позиция няколко минути или толкова дълго, колкото се чувствате добре. Тази позиция помага също така за премахването на застоялата енергия и ви свързва с енергията на сърдечната ви чакра, където лечението може да продължи на всички фини нива. Двойният аспект на тази техника е комбинацията/връзката между самолечението и лечението от разстояние.

Древното китайско лечение Ки Гонг топи злокачествени тумори

Съвети за насочване на енергия

Използвайки тази техника, вие можете да изберете да изпращате енергия на всички живи същества. Трябва да имате това намерение. Не е необходимо да използвате символи. Ето защо можете да изберете да изпращате лечебна енергия на някого, било то човек в същата стая или на другия край на света.

Когато въпросното лице е в същата стая, този човек трябва да е седнал удобно с лице към изпълняващия техниката на разстояние от около 1.5 метра. Лечебната техника се изпълнява в продължение на 10-15 минути, след което „пациентът” обръща гърба си към изпълняващия техниката и процедурата се повтаря. Резултати се постигат след няколко сеанса.

Как да се самоизлекуваме единствено с мислите си

 

Източник:

http://www.insightstate.com/spirituality/channeling-energy/

Снимка: Claudia Jarmuske Heilpraktikerin

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *