Как да се самоизлекуваме единствено с мислите си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

heal-yourself

В потвърждение на мъдрите принципи на Петър Дънов, днес науката достига до тях и научно ги потвърждава.

Когато пишех последната си книга, You Are the Placebo (Ти си плацебото), аз се заех да изследвам идеята, че е възможно хората да излекуват себе си от всякакви заболявания (дори от онези, считани за нелечими) без лекарства или операция — само с помощта на мислите. В крайна сметка, силата на убеждението е толкова силна, че фармацевтичните компании рутинно използват двойно и тройно слепи плацебо контролирани изследвания, за да изпробват нови лекарства, защото хората, пиещи плацебо хапове (инертни субстанции като захарни хапчета), мислейки си, че пият активно действащо лекарство, често се подобряват.

Помислете за следните примери от медицинската литература:

  • Мъж, който умира скоро след като чува, че има нелечим рак, макар че аутопсията показала, че е бил погрешно диагнозиран
  • Жена, която дълго боледувала от депресия се подобрила така драматично по време на изпитание на антидепресантно лекарство, след като била сигурна, че пие активното лекарство, а после открива, че е била част от плацебо групата
  • Шепа ветерани, силно увредени от остеоартрит, които си възвръщат двигателните способности без болка след като хирург ги оперира наужким —прави малки разрези в коленете им и след това ги зашива без да прави нищо друго.

Имайки предвид тези случаи и много много други като тях, аз исках да видя дали мога да науча хората да вярват в себе си, вместо на нещо извън тях, и да постигат същите драматични резултати. Ако успеех да разбуля плацебо ефекта като обясня как действа той, чудех се дали хората биха могли да се научат съзнателно да правят това при нужда?

Открих, че отговорът е решително да. Участници в семинарите ми, научаващи модел на себетрансформация, който комбинира най-последните открития от неврологията и квантовата физика успяват да се излекуват от множество най-разнообразни заболявания. Виждал съм как заболявания като фиброиди, щитовидни заболявания увреждане на гръбначния мозък, множествена склериза, рядко дегенеративно заболяване на костите, болестта на Паркинсон и дори мозъчни тумори изчезват. Зная че това звучи твърде невероятно, за да е истина, но ви уверявам, че е реално.

В семинарите ми за напреднали каня учени, които много прецизно измерват мозъчните вълни, сърдечните ритми и дори нивата в урината и слюнката на определени хормони, за да документират тези промени в реално време.

И така, как тези участници променят състоянието си? Както обяснявам в книгата си, стига да мислите едни и същи мисли, те ще водят до същите избори, които причиняват същото поведение, което създава същите преживявания, които будят същите емоции, които от своя страна водят до едни и същи мисли — така че от неврохимическа гледна точка вие оставате същия човек. (Бихте казали, че непрекъснато си напомняте кой мислите, че сте).

Но ние вече знаем, че благодарение на невропласичността, ние не сме програмирани да мислим същите мисли по същия начин през останалата част от живота си. Можем да се научим да създаваме нови неврални пътеки и на правим нови неврални връзки, за да можем да прекъснем навика да сме старото си аз.

Тези промени в мозъка могат след това да доведат до примени в тялото, благодарение на относително новата наука епигенетика, която изпепелява остарялата идея, че гените ни са нашата съдба. Макар и наистина да имате генетична предопределеност да развиете определени заболявания и болести, последните изследвания показват, че като се научите да променяте невралните връзки е възможно да изключвате неудобните гени и да сигнализирате за задействането на нови, по-здравословни гени.

Ключът е техника, наречена умствена репетиция, при която си представяте желан изход в дадена ситуация като правите съкровенните си мисли по-реални от заобикалящата ви среда. Ако комбинирате ясно намерение за новото бъдеще, което искате с възвисено чувство (като радост и благодарност), вие можете да дадете на тялото си възможност да усети това бъдещо изживяване в сегашния момент.

Ако го усещате достатъчно истински, мозъкът ви няма да различи разликата и ще задейства нови неврони и ще направи нови връзки и така ще започне да изглежда все едно събитието наистина се е случило. С две думи, ако се позовем на квантовата физика, ще видим как действа този метод: абсолютно всички възможности съществуват в сегашния момент, така че, ако изберете ново бъдеще за себе си от полето на безкрайните възможности и успешно използвате умствената репетиция, за да го усетите реално достатъчно пъти, възможно е наистина да видите това бъдеще въплътено в реалността чрез материализирането на епигенетични промени в ДНК-то ви.

Вие буквално се превръщате в нов човек, защото както мозъкът, така и тялото ви вече няма да се идентифицират със старото ви аз. Така ви сте се превърнали в своето собствено плацебо. Още една добра новина: Тази невероятна техника действа при всеки. Не е необходимо да сте невролог или дори духовен учител, за да направите възможно привидно невъзможното. Опитайте сами и се убедете!

Д-р Джо Диспенза

 

Източник:

http://ibeingnatural.com/how-to-heal-yourself-by-thought-alone/

Снимка: oasisstech.eu

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е информативна и не замества назначеното ви лечение.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *