Перилните продукти причиняват хормонален дисбаланс, невротоксичност, дихателни проблеми и дори рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dryer-sheets

Повечето кърпички за сушилня са заредени с всякакви видове токсични химикали, включително те съдържат бензил ацетат, бензил алкохол, хлороформ и линалоол (вреден терпен); нито един от тях не е полезен за здравето ви. Освен всичките химикали, които накрая се оказват в кожата ви, при нагряване парите също са токсични. Тези токсини отиват право в най-чувствителните неврологични центрове на мозъка и всяват хаос в тялото.

Убийствени причини да не използваме кърпички за сушилня и омекотители

Изкуствени аромати

Когато хората използват кърпички за сушилнята, те покриват дрехите си с изкуствени химически парфюми. Тези аромати са наистина токсични химикали. Те са известни канцерогени, които причиняват увреждане на черния дроб и рак при бозайниците.

В последни изследвания на д-р Ан Стайнеман от Университета на Вашингтон, изследователският екип проведе малко изследване, за да разбере въздействието от ароматите в продуктите за пране (както перилни препарати, така и кърпички за сушилня). Резултатите са откриването на повече от 25 летливи органични съединения (ЛОС), отделяни от вентилаторите на сушилните, с най-високи концентрации на ацеталдехид, ацетон и етанол (две от които са считани за канцерогенни). В контекста на днешната статия, един от канцерогенните ЛОС – ацеталдехидът в изследването имал емисии, които биха представлявали 3% от общите емисии на ацеталдехид от автомобилите в района на провеждане на изследването. Това е значително освобождаване на токсични химикали.

Според ЕРА – Агенцията за защита на околната среда на САЩ и изготвяните статистически данни още от деветдесетте години на миналия век, вижте:

Списък на химикалите в омекотителите, като повечето не са тествани в комбинации

1. Алфа-терпинеол Този химикал се свързва с причиняването на разстройства на мозъка и нервната система, загуба на контрол над мускулите, депресия и главоболие

2. Бензил ацетат Бензил ацетат се свързва с рак на панкреаса

3. Бензил алкохолТова е дразнител на горните дихателни пътища и може да причини разстройства на централната нервна система, главоболие, гадене, повръщане, замайване и драматични падания на кръвното налягане

4. ХлороформХлороформът е невротоксичен, наркотичен и канцерогенен. Той е наистина токсичен за мозъка. Вдишането на парите от него може да доведе до загуба на съзнание, гадене, главоболие, повръщане и/или виене на свят и сънливост

5. ЕтанолОще една съставка в омекотителите, която в списъка на ЕРА с опасните химикали и се свързва с разстройства на централната нервна система

6. Етил ацетат – причинява главоболия и е в списъка ЕРА с опасните химикали

7. Линалоолв изследвания този химикал причинява загуба на координацията на мускулите, разстройства на нервната система и мозъка и депресия

8. Пентанпричинява главоболия, гадене, виене на свят, умора, замаяност и депресия

wool-balls-dryer

Чудите се за алтернатива на токсичните кърпички за сушилня? Вълнените топки за сушилни. Те са чудесни за тази цел. Те са 100% естествени и са ефикасни за премахване на статичното електричество и намачкването на дрехите а и омекотяват дрехите.

Що се отнася до омекотителите, по-добре изобщо да не ги използвате, за да предпазите здравето си от всички описани по-горе химикали.

(Очаквайте още по темата).

 

 

Източник:

http://livingtraditionally.com/7-toxic-reasons-ditch-dryer-sheets-1/

Снимка: www.buyma.com; www.terapeak.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *