Лесна рецепта за спрей от етерични масла против кърлежи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tick-repellent-news

Все пишем за опасността от ухапванията от кърлежи, причиняващи лаймска болест и куп други инфекции, но с настъпването на топлото и влажно време сме длъжни да дадем рецепта за препарат, отблъскващ вредните насекоми. Обърнете внимание, че тази рецепта отблъсква всякакви насекоми. Обърнете внимание, също така, че лаймска болест пренасят и бълхите, и комарите, така че когато тръгвате на излет добре е да имате със себе си спрей с репелент против насекоми! Човек никога не знае през какви местности ще мине, така че още преди да излезете напръскайте себе си и всички в групата, кучетата също.

Кърлежите са опасни насекоми! Те пренасят заболявания като лаймската болест, която ако я пипнете може да ви накара да ви се иска да не сте живи. Научете как да се предпазвате от опасните ухапвания на кърлежите завинаги с този отблъскващ кърлежите спрей, който да си приготвите сами с етерични масла лесно и бързо у дома!

Лаймска болест, безмълвната епидемия

Ако живеете в заразен с кърлежи район или топлото време вече е тук и кърлежите са навсякъде и нямат търпение да се насладят на вкусната ви кръв, то възможно най-бързо си пригответе репелент за кърлежи с етерични масла. Превенцията е далеч по-приятна от лечението!

Кърлежите се впиват в кожата ви и остават там часове дори и дни. Кърлежът, който пренася лаймската болест всъщност трябва да остане върху кожата ви 24 часа преди да ви зарази с бактерията, причиняваща лаймска болест. Така че винаги когато се прибирате преглеждайте децата и себе си и домашните си любимци обстойно в банята. Как безопасно да извадим кърлеж вижте тук.

Отстраняване на кърлеж от тялото – последните указания

Казвам ви, тези опасни насекоми понякога са супер дребни и лесно можете да не ги забележите. Може да ви е необходима дори лупа.

За да не позволявате на кърлежите дори да се приближат до вас, децата и домашните ви любимци винаги имайте този спрей под ръка. Той съдържа оцет, така че има остра миризма, но повярвайте ми това е МНОГО по-добре, отколкото да пипнете лаймска болест или което и да било друго пренасяно от тях заболяване.

Най-лесната рецепта за спрей против кърлежи

 • 20 капки етерично масло от лимонена трева
 • 20 капки етерично масло от евкалипт
 • 120 мл (4 унции) вода

Използвайте именно тези етерични масла, защото те доказано прогонват насекомите.

Сипете всичко в спрей бутилка. Разтръскайте добре! Пръскайте върху дрехите, обувките, чорапите… личните вещи. Не забравяйте когато преминавате през високи треви да натъпквате панталона си в чорапите! Този спрей е безопасен за деца и кучета!

Лаймска болест, помогнете на тялото си да я отблъсне

А сега традиционна рецепта

Домашно приготвен спрей против кърлежи

Забележка: Безопасен за използване върху дрехи, кожа и кучета.

За деца, моля разреждайте спрея повече като добавяте още половин чаена чаша оцет и четвърт чаена чаша дестилирана вода или просто намалете наполовина капките на етеричните масла. Непременно се уверете, че всички които ще използват спрея не са алергични към някое от етеричните масла, използвани в него. Моля прочетете статията Етеричните масла и децата – Кое е безопасно и кое не е? за повече информация.

Какво ни е необходимо

 • ½ ч.ч. бял оцет
 • ¼ ч.ч. дестилирана вода
 • 20 капки етерично масло от евкалипт
 • 20 капки етерично масло от лимонена трева
 • 10 капки етерично масло от цитронела
 • 10 капки етерично масло от лавандула
 • Спрей бутилка с вместимост 240 мл (8 унции)

Метод

 • Налейте водата и белия оцет в чистата и празна спрей бутилка.
 • Добавете етеричните масла, капка по капка.
 • Разтръскайте добре за да се смесят съставките.

Пръскайте върху дрехи, кучета, вещи, във въздуха около вас.

Протокол за лечение на лаймска болест със сол и витамин С 

Предупреждение:

Преди да използвате домашно направения спрей от етерични масла против кърлежи, направете тест от вътрешната страна на лакътя за 30 до 60 минути. Ако забележите каквато и да било негативна реакция, не използвайте съответното етерично масло върху кожата си. Можете да пръскате със спрея въздуха около вас, дрехите и вещите си.

Консултирайте се с натуропат преди да използвате етерични масла, особено върху деца.

Дръжте спрея против кърлежи далече от деца и домашни любимци.

Актуално: 12 нетоксични етерични масла за естествена защита от слънцето

 

Източник:

https://www.themiracleofessentialoils.com/diy-essential-oil-tick-repellent-spray-recipe/

Снимка: pinterest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *