Лаймска болест, помогнете на тялото си да я отблъсне

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Conditions-that-mimic-arthritis-03-pg-full

1 милиард души в света може да са инфектирани с лаймска болест. Лаймската болест се счита за допринасящ фактор при 50% от пациентите с хронични заболявания.

Днес е осъзнат факт, че заболяването може да имитира амиотрофична латерална склероза, болестта на Паркинсон, множествена склероза, парализата на Бел, рефлексивната симпатична дистрофия, неврит, психиатрични заболявания като шизофрения, хронична умора, сърдечна недостатъчност, ангина, аритмия, фибромиалгия, дерматит, автоимунни заболявания като склеродерма и лупус, възпалителни реакции на очите, внезапно оглушаване, синдром на внезапната детска смърт, дефицит на внимание и хиперактивност, хронични болки и много други заболявания.

Професорът по биология, Лида Матман, успя да извлече живи спирохети на бактериите Borrelia burgdorferi (Bb) от комари, бълхи, акари, семенна течност, урина, кръв, сълзи и спинална течност.  Фактор, допринасящ за това бактериите Borrelia burgdorferi да са толкова опасни е че те могат да оцеляват и да се разпространяват без да имат клетъчна стена.  Много от ефикасните антибиотици убиват бактериите като разрушават клетъчната им стена.  Тези антибиотици често се оказват неефикасни срещу бактериите Bb.

Лаймската болест днес се счита за най-бързо растящото инфекциозно заболяване в света, и не е за чудене след като:

Предаване на заболяването е ясно документирано при ухапвания на бълхи,  акари, комари и кърлежи. Има необорими доказателства, че лаймската болест може да се предава по полов път и по раждение.

Изследователи от Университета на Уисконсин съобщиха, че кравите могат да са заразени с Bb, от което следва, че млякото им може да е заразено.  Bb могат да се предават на лабораторни животни чрез храната…

Забележка на Здрави всеки ден:

Позволихме си това въведение заради сериозността на епидемията от лаймска болест, която сякаш минава незабелязана от много хора. Ние ще продължаваме да ви информираме за това брутално заболяване, причиняващо множество други заболявания (виж горе). Следва полезна статия за лаймската болест:

Пролетта е вече тук и навсякъде около нас има нова зеленина. Но това означава, че и сезонът на кърлежите вече е открит в повечето части на страната (април до септември – за САЩ бел.пр.).

Именно сега е моментът да обсъдим причинителите, усложненията и леченията на лаймската болест. Изчислено е, че лаймската болест поразява 20000 до 30000 души всяка година най-вече в североизточните и северозападните щати, както и в Минесота и Уисконсин. Обаче, лаймската болест се счита, че съществува във всичките 50 щати. Ако се установи рано, инфекцията може да се лекува с интензивен курс на антибиотици. Обаче, забавянето на диагнозата и лечението може да доведе до хронично, дегенеративно и силно инвалидизиращо заболяване, което често пъти продължава с години. И много случаи биват погрешно диагнозирани в самото начало.

Виновникът за лаймската болест са конкретен вид бактерии: Borrelia burgdorferi (борелия бургдорфери), пренасяни от заразени кърлежи по сърните.

Лаймската болест, в ранните и етапи най-често се установява чрез показателния за болестта кръгъл обрив от силно зачервена кожа на мястото на ухапването от кърлежа. В дългосрочен план заболяването може да доведе до дълъг списък сериозни симптоми, включително неврологични проблеми, силни главоболия, симптоми на грип, умора, ставни болки, сърцебиене замаяност и парализа на лицевите мускули. За жалост, обривът често остава незабелязан, защото е скрит на места като върха на главата, например. В много случаи може изобщо да не се появи обрив. В тези случаи диагнозата обикновено се забавя или пропуска напълно до много по-късно, когато инфекцията вече е станала хронична.

Ако откриете кърлеж в тялото си поемете дълбоко въздух и не бързайте с процеса на изваждането му. За правилното му изваждане следвайте последните указания, дадени тук. Много здравни служби ще изследват кърлежа за наличието на лаймски бактерии.

Обаче, дори и тестовете от кърлежа да дадат отрицателни резултати, те често са носители на други организми, които могат да причинят съ-инфекции, така че провеждането на курс антибиотици си остава добра идея. (Да не говорим, че повечето тестове са ненадеждни и често дават фалшиви отрицателни резултати, бележка на Здрави всеки ден)

Повече от просто лаймска болест

В основни линии, лаймската болест навлиза незабележимо в тялото, но не действа самостоятелно.  Макар че бактерията задейства първоначалните грипоподобни симптоми, основните усложнения на здравето подсилват това дегенеративно заболяване. Хроничното възпаление, потискането на имунната система, съ-инфекциите от вируси, паразитите, другите бактерии и гъбички, както и повишените нива на тежките метали и токсините, могат да създадат сложна патология на лаймска болест.

Това означава, че при лаймската болест ние си имаме работа не само с бактериите B. burgdorferi. Участващите съ-фактори също трябва да бъдат диагнозирани и лекувани с многостранен протокол. Така че, макар че антибиотиците са челният подход, само те не са достатъчни. Успешното лечение изисква многопластови решения, включващи някои от следните стратегии.

Справяне с тежките метали, възпалението и имунитета

Оловото, живакът, кадмият и другите тежки метали задействат възпаление и потискат имунната функция. Токсините в околната среда като пестициди, замърсители на въздуха и плесени, също са заплаха. Освен това, лаймската болест подсилва хроничното възпаление и пречи на прочистващите тялото системи. Повишеният товар на токсините в тялото, системното възпаление и влошения имунитет подхранват порочен кръг, който позволява на лаймската болест и на съ-инфекциите й да заемат сериозни позиции в тялото, което поставя здравето на допълнително изпитание.

За спиране на този деструктивен кръг, в интегративния, холистичен протокол трябва да се включат терапии за детоксикация, противовъзпалителни подходи и диагнозиране и лечение на съ-инфекциите (включително на другите, пренасяни от кърлежи микроби като бабезия, например).

Доказани детоксикиращи хранителни добавки

Публикувани клинични изследвания и съобщения показват че хранителната добавка модифициран цитрусов пектин (MCP), високо усвоима и биоактивна форма на пектина, безопасно хелира тежки метали като олово, живак и арсеник от тялото без да засяга жизненоважните минерали. Модифицираният цитрусов пектин също така се цели в системното възпаление като блокира про-възпалителния протеин, наречен галектин-3. Други изследвания показват, че MCP активира имунните клетки и повишава функционалността им, както при вродените, така и при адаптивните (придобити) имунни реакции. Алгинатите, извличани от кафявите морски водорасли имат хелиращи, подобряващи имунитета и противовъзпалителни свойства.

Генетични тестове и допълнително лечение

MCP и алгинатите играят и друга много важна роля за лечението на лаймската болест. Пациентите с лаймска болест често имат генетично предразположение, когато биват диагнозирани с HLA DR при генетичните тестове. Пациентите с определени гени като  HLA DRB1 15, DQ 6 и/или други HLA гени са силно чувствителни към невротоксини като мухъл и гъбички, бабезия и други съ-инфекции и към тежки метали. Освен това, при тези пациенти и антибиотиците не действат. С такива предразположения пациентът не е способен да изчисти невротоксините, произвеждани от лаймската болест и от нейните съ-инфекции от тялото си. MCP и алгинатите помагат като се свързват с тези токсини и ги елиминират.

Лаймската бактерия, съ-инфекциите и техните токсични вторични продукти се крият в нервната система, така че съединенията, които проникват през кръвно-мозъчната бариера, за да се справят с тях са особено важни. Артемизинът, активна съставка извличат от Artemisia Annua (пелин) и неговият дериват артесунатът, са способни да постигнат това.

Има множество интегративни стратегии, които могат да подсилят имунитета, да прочистят организма и да намалят възпалението. Фосфатидилхолинът помага за премахването на токсините от нервната система, а глутатионът ги изхвърля от тялото. Други спомагателни лечения като акупунктура, топлинни терапии, бодиуърк и венозни терапии могат да помогнат за намаляване на възпалението, атакуват бактериите, поддържат неврологичното здраве, повишават жизнената енергия и спомагат за възвръщането на баланса в организма като цяло.

Ако имате притеснения относно лаймската болест, аз ви насърчавам да намерите интегративен лекар с опит в тази област на лечение. Лаймската болест е сложно заболяване, но това не означава, че сме безсилни пред него. С интегрирането на конвенционалните лечения като антибиотиците (особено в ранните етапи) с натуропатични подходи за модулиране на имунитета, премахване на токсините и справяне с възпалението, ние можем да контролираме това инвалидизиращо заболяване, да се погрижим за потенциалните усложнения от него и да възстановим здравето и жизнеността си след време. Приемете лаймската болест като многоглав враг: Необходимо е да се целим във всеки аспект на това сложно заболяване, за да постигнем оптимален клиничен резултат.

Д-р Айзък Илайъс

Източник: Help Your Body Resist Lyme Disease, 22 April 2014

http://easyhealthoptions.com/detox-category/help-body-resist-lyme-disease/

Снимка: www.everydayhealth.com

Останалите статии за лаймска болест в сайта ще намерите в категория Инфекции

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *