Японска тайна за здраве и дълголетие: Кога да пием вода, за да сме здрави

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Човек, който е твърде зает за да се грижи за здравето си е като механик, който е твърде зает за да се грижи за инструментите си.

Всички знаем колко трудно е да се завлечем във фитнес залата и действително да се потрудим за постигането на добра форма; колко трудно е да спазваме диета и да променяме навиците си на хранене. Но можем да започнем с нещо малко, нещо лесно–

drink-water

Да пием вода

Единственото, което трябва да правите е да пиете вода. Правете го в правилното време и в правилното количество, бъдете последователни и това е всичко, което се изисква от вас. Лесно.

Превърнете пиенето на вода в нещо обичайно

Пиенето на вода предоставя чудесни ползи за здравето. Така че предлагам да превърнете пиенето на вода в навик. Макар че трябва да подчертая—важното е—постоянството в пиенето на вода. Ако спазвате навика веднъж или два пъти на седмица, няма да извлечете никакви ползи. Трябва да го спазвате всеки ден. Превърнете пиенето на вода в свой навик и ще се наслаждавате на дълъг и здравословен живот.

Още по темата: Кога е най-подходящото време да пием вода и защо

Пиенето на вода държи лекаря далече от вас

Много хора не знаят, че пиенето на вода ви избавя от множество болести. Вижте какво правят японците. Изключителната мъдрост на този народ, скрита в лечението с вода изумява здравните експерти в целия свят. Много хора от японски произход живеят по повече от 100 години; всъщност, днес в Япония живеят повече от 50000 столетници. Впечатляващ брой, казвате? Съгласен съм. Това се дължи на факта, че те спазват навика да пият по две чаши вода след събуждането си сутрин.

Прочетете още по темата: Водата: Лек за всичко, което ни мъчи

Пиене на вода в правилния момент от деня подобрява до максимум нейната ефикасност за човешкото тяло. Това никак не е трудно.

Японската терапия с вода

Ето какво трябва да правите веднага щом се събудите.

  1. Не си мийте зъбите веднага. Непременно изпийте 160 мл вода преди това. По този начин водата, която поглъщате няма да съдържа флуорид. (Пастите за зъби съдържат флуорид).
  2.  Избягвайте прием на храни и напитки в продължение на 45-50 минути след като си измиете зъбите.
  3. Яжте закуската си бавно.
  4. След закуска не яжте нищо през следващите 2 часа.

Експертите твърдят, че тази практика може да е лечение за следните заболявания.

  1. Високо кръвно налягане
  2. Запек
  3. Диабет
  4. Гастрит
  5. Туберкулоза

Не е чудо, а факт, че водата лекува множество заболявания. Тя рехидратира тялото и предпазва от болести.

Антъни Дежолд

 

Източници:

http://www.lifehack.org/359591/drink-water-the-correct-time-stay-healthy?mid=20160205&ref=mail&uid=502797&feq=daily

http://www.trendingnewsportal.com/2015/10/what-happens-when-you-drink-two-glasses-water-waking-up.html

Снимка: drjamesrouse.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *