Новини »

10/09/2018 – 8:24 am |

Вдигнете ръка, ако това ви се е случвало.
Разказвате история и внезапно не можете да се сетите за точната дума за нещо. Знаете какво е то. Дори си го представяте в ума си. Но думичката някак …

Прочети цялата статия
Новини
Тайни на Успеха
Превенция
Психично здраве
Лечебни думи
Начало » Детоксикация, Панацея, Превенция, Рак

Содата за хляб убива туморите, по-безопасна и по-ефикасна е от всичко останало, казва лекар

Публикувано от: on 15/08/2015 – 7:59 amНяма коментари |

soda-vernon

След като подробно изследвах и написах почти 30 статии за някои от най-добрите противоракови лека, мисля, че обикновената сода за хляб може би е най-мощният лек, открит някога и че тя трябва да е първата ви линия на защита срещу всичко от обикновената настинка до рака.

„Всеки трябва да знае това и е предателство спрямо човечеството, че повечето хора все още не го знаят”. – Д-р Марк Съркъс, Натриев бикарбонат: Уникалният лек за първа помощ на природата.

Натриевият бикарбонат (NaHCO3) е кристална форма на сол в природата и често се прави на фин прах, който ни е познат като сода за хляб. Сред буквално стотиците й употреби за домакинството, содата за хляб е много мощно лекарство, което от повече от 150 години се използва за лечението на множество различни заболявания и състояния.

Бикарбонатът е активната съставка в содата за хляб. Той е безопасен, защото се произвежда от тялото в стомаха, панкреаса и бъбреците, а алкализиращите му свойства позволяват на тялото да неутрализира и елиминира киселинте. Натрупването на киселини в тялото (като пряк резултат от снижаването на бикарбонатите в кръвта) уврежда метаболизма, снижава употребата на кислород от клетките, изважда от строя правилното функциониране на ензимите и е буквалната причина за стареенето и за всички заболявания.

Както при експеримента, който повечето от нас сме правили със смесването на сода за хляб и оцет, шупването, което се получава представлява производството на въглероден двуокис (CO2), а въглеродният двуокис е именно нещото, което липсва в тялото по време на болест. Противно на онова, което ни казват, въглеродният двуокис не е отпаден продукт и всъщност, поради факта, че дори анаеробните форми на живот (онези, които не се нуждаят от кислород, за да оцеляват) все пак използват въглероден двуокис, бихме могли да кажем, че въглеродният двуокис е по-фундаментален за живота от кислорода. В случая на CO2 в кръвта ни, според така наречения ефект на Бор, въглеродният двуокис освобождава кислород от червените кръвни телца, така че той да може да бъде използван от клетките ни. Без достатъчно CO2 в тялото никакъв кислород не може да бъде използван, и следователно, там започват да се развиват рак и заболявания. В контакт с киселините бикарбонатът, такъв какъвто е в содата за хляб, се превръща в CO2 и затова лечебната му стойност се цени от хората, които разбират как действа той.

Когато тялото е зле хранено поради консумирането на храни, съдържащи токсични, ненаситени мазнини, химически добавки, консерванти и пестициди, това снижава производството на бикарбонат в тялото и в него започват да се настаняват диабет и други заболявания. В киселинна среда клетките не могат да използват кислород по време на производството на енергия и това води до прекомерна киселинност, която е основната причина за практически всички дегенеративни заболявания, включително рак, сърдечни заболявания, артрит, остеопороза, камъни в бъбреците и жлъчката и зъбни кариеси.

„Фармацевтичните компании могат да искат каквато си поискат цена и го правят за опасните си и неефикасни лекарства. Но дори и в най-смелите си мечти на фармацевтични производители, те не могат да реализират мечатанията си за лекарство, което биха могли да измислят и което би могло да съперничи на фантастичните лечебни свойства на обикновената евтина сода за хляб” – Д-р Марк Съркъс

Тайното оръжие на раковата индустрия

Онколозите от десетилетия тайно използват натриев бикарбонат преди, по време на и след прилагането на химиотерапия, за да предпазват пациентите си от смъртоносните химикали. Натриевият бикарбонат не само че е доказал, че подобрява ефикасността на химиотерапията, но както казва д-р Марк Съркъс, „науката показва, че може би именно натриевият бикарбонат върши полезното действие, а не отровите”.

Оцелелите от смъртоносното лечение, познато като химиотерапия, вероятно са спасени от натриевият бикарбонат, а не от смъртоносната химиотерапевтична отрова, вкарвана в телата им.  „Ако искате да видите колко бързо човек може да припадне по време на химиотерапия, просто пропуснете да забъркате бикарбоната и си извадете секундомера”, продължава д-р Съркъс.

Най-бързият начин да накарате раковите клетки да растат и да се разпростират по-агресивно е като повишите киселинността на кръвта. Обратното, нищо няма да обезвреди, унищожи и елиминира раковите клетки по-бързо от алкализирането на киселинно-доминиращата среда, в която раковите клетки процъфтяват. Содата за хляб вероятно е най-бързият и ефикасен начин за постигането на това.

Пречистване на химикали и тежки метали

Според д-р Марк Съркъс, „сравняването на ракови тъкани със здрави тъкани от един и същи човек показва, че раковите тъкани съдържат много по-висока концентрация на токсични химикали, пестициди и други токсични материали”, и това е основната причина содата за хляб да се използва от повечето онколози преди, по време на и след химиотерапия и лъчетерапия.

Като въоръжава тялото с ресурса, необходим за неутрализирането и елиминирането на тежките метали и на другите химически отрови в тялото, содата за хляб е ефикасна в лечението на свръхдози от редица химикали и фармацевтични лекарства, като премахва токсичните ефекти в тялото. Тя е един от най-добрите антидоти на отравяне с радиация, и старите военни наръчници дори предлагат вливания на натриев бикарбонат за снижаване на токсичността от уран в бъбреците и за улесняване на изхвърлянето й.

През януари 2003 година резултатите от 10-годишно изследване в България бяха публикувани в списанието American Industrial Hygiene Association Journal. Под ръководството на д-р Господинка Р. Прадева са изследвани две групи хора, участниците в едната от които работели в замърсена среда, а тези в другата, в офис среда без замърсяване. Изследователите откриват, че хората, работили в замърсена среда имат в телата си по-малки количества бикарбонати, отколкото онези, работили в незамърсена среда. Простата истина е, че колкото по-замърсена е средата, в която живеете, от толкова повече бикарбонати се нуждае тялото ви, за да се справи с тези замърсители и да остане здраво.

Хора, излекували се от рак със сода за хляб

1. Върнън Джонстън – След като е диагнозиран с агресивен 4-ти стадий на рак на простатата, който вече се е разпространил и в костите му, Върнън отказва всички традиционни лечения и вместо това решава да се фокусира върху повишаването на своето pH понеже ракът не може да оцелее в алкална среда. Протоколът, който той създава за себе си включва смес от сода за хляб и меласа и консумирането й множество пъти на ден. Само след няколко седмици лекарят на Върнън  потвърждава пълна ремисия на рака на простатата и костите. Историята му е описана в калифорнийски вестник през  2008 г., а точния протокол, който той използва е даден в подробности по-долу в настоящата статия.

Още по случая на Върнън Джонстън прочетете в статията Рак в 4 стадий изчезва при лечение със сода за хляб или „танц с рака”

2.  Италианският онколог, д-р Тулио Симончели, от много години  използва натриевия бикарбонат за унищожаването на тумори. Той описва ранния си опит с натриев бикарбонат в следните параграфи:

„Един от първите пациенти, които лекувах беше 11-годишно дете, случай, който незабавно показа, че съм на прав път. Детето пристигна в педиатричното хематологично отделение в кома около 11:30 часа сутринта с анамнеза за левкемия. Поради заболяването на детето, то бе докарано от малък град в Сицилия до Рим чрез университетите на Палермо и Неапол, където бе преминало през няколко вливания на химиотерапия. Отчаяната му майка ми каза, че не може да говори с детето си от дни; т.е. откакто детето е местено многократно в различни болници. Тя каза, че би дала мило и драго да чуе гласа на сина си отново преди той да умре”.

„Понеже аз бях на мнение, че детето е в кома, както поради пролиферацията на гъбични колонии в мозъка, така и заради приложените му токсични терапии, стигнах до заключението, че ако успея да унищожа колониите с натриево бикарбонатни соли и в същото време подхраня и детоксикирам мозъка с глюкоза венозно, бих могъл да се надявам на ремисия на симптомите. И това беше решението. След продължително венозно вливане на бикарбонатни и глюкозни разтвори в около 19:00 часа на същия ден, когато се върнах в университета, аз заварих детето да говори с майка си, която цялата бе обляна в сълзи”.

Как да лекуваме със сода за хляб

Топчетата (“бомби”) за вана съдържат сода за хляб, лимонена киселина и етерични масла за аромат.

Бърз и ефикасен начин за консумиране на лекарството натриев бикарбонат е да се смеси той с кленов сироп или мед в съотношение 3:1, в което 3 супени лъжици кленов сироп (мед) се смесват с 1 супена лъжица сода за хляб за направата на чудесна смес, която лесно се поглъща.

Алтернативно, можете да сипете 1 ч.ч. сода за хляб във ваната за ефикасното й усвояване от тялото, или което може би е абсолютно най-добрият начин за повишаване на нивата на CO2 в тялото ви и за лечение на заболяванията, е във ваната да се добави топче за вана и магнезиев хлорид и да се киснете в нея.

Както прочетохте по-горе в историята на Върнън Джонстън, използването на сода за хляб и меласа буквално е единственото лечение, проведено от него, за да излекува рака си в напреднал стадий само за две седмици. Може би най-логичният подход към лечението на рак би било използването на сода за хляб, наред с избраните от вас колкото пожелаете противоракови лекарства, с които разполагате, и докато реакциите при вземането на множество химически лекарства са напълно непредсказуеми, а често пъти и опасни, едновременното приемане на множество лечебни съединения на хранителна основа обикновено водят до синергичен ефект, при който лечението, което произтича от тях е по-силно, отколкото може да се предизвика от всяко отделно съединение взимано самостоятелно.

Протоколът на Върнън Джонстън със сода за хляб & меласа

Някои от вас може би искат да научат точния протокол, използван от Върнън Джонстън в излекуването на рака си, така че го обобщавам по-долу:

Дни 1-4:  Върнън започва с консумирането на смес от 1 чаша. вода с 1 чаена лъжица сода за хляб и 1 чаена лъжица тъмна меласа. Той прави това по един път на ден през първите четири дни, а след като забелязва, че се чувства добре и че pH-то му е 7.0 (слюнка) и 7.5 (урина), той решава да увеличи дозата.

Ден 5: На 5-я ден Върнън удвоява дозата си и започва да пие един и същи разтвор по два пъти на ден. След като е прочел, че раковите клетки заспиват при pH от 7, и умират при pH от 8.0-8.5, неговата цел е да постигне pH на слюнката и урината си със стойности между 8.0-8.5 и да задържи резултатите за 4 или 5 дни. Той използва pH лентички, за да измерва pH-то си и подчертава важността да взима под внимание pH-то както на слюнката, така и на урината, понеже pH-то на слюнката може понякога да е лош индикатор за pH-то на кръвта.

Ден 6: Той продължава да пие по две дневни дози от своя разтвор и на 6я ден средното му pH е 7.25, и той усеща леко гадене, като изпражненията му са с жълтеникав оттенък.

Ден 7: Върнън бавно повишава дозата си, за да изгради увереността си, че ще е добре, така че през този ден той взима 3 чаени лъжици сода във вода с 1 чаена лъжица меласа при първата си доза, а за втората си доза се връща към разтвор с 2 чаени лъжици сода за хляб.

Ден 8: Като иска допълнително да повиши pH-то си, Върнън пие две чаени лъжици сода за хляб във вода и меласа три пъти в рамките на деня.

Ден 9: Той забелязва слаба диария и чувства лека слабост, но казва „усещах еуфорията на кислорода през целия ден. Все едно тялото ми дишаше чист кислород”.

Ден 10: Върнън има упорито главоболие в този ден и забелязва потене на тялото през нощта поради постигнатото от него изключително ниво на алкалност. Той отчита pH-то си 4 пъти в рамките на деня и всички те са в средните стойности на 8-цата. Той след това намалява дозата си през този ден на разтвор с 2 чаени лъжици натриев бикарбонат във вода и меласа, два пъти на ден.

Ден 11:  11-ят ден е последният ден на Върнън преди да отиде на скенер, за да се види състоянието на рака в костите си. Този ден има повече диария с леко жълт цвят, така че той намалява содата за хляб в разтвора с водата и меласата на 1.5 ч.л. два пъти през този последен ден.

„Ето, сега имате протокола. Това беше последният ми ден преди скенера”, казва Върнън преди да добави, че е било важно да пие разтвора със содата за хляб два часа преди или 2 часа след хранене, за да поддържа необходимата за храносмилането киселинност на стомаха.

Марк Дейвид

Източник:

https://www.endalldisease.com/doctor-sodium-bicarbonate-is-a-killer-of-tumors-safer-and-more-effective-than-anything-else/

Снимка: www.nawa3em.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Pinterest
Етикети:, , , ,
Реклама
loading...

Напишете коментар

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.