Как тежкият метал кадмий може да скъси живота ви с повече от десетилетие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

AA040917

Тежкият метал кадмий е убиец, за който трябва да знаете.

Не, той няма да ви убие днес, нито дори утре.

Но постоянното дългосрочно излагане—на което всеки един от нас може да е подложен без дори да знае и то всеки ден—може да съкрати живота ви.

Освен това, не става дума за малко скъсяване на живота ни на тази планета, макар че нека си кажем истината, когато става дума за смъртта, няма такова нещо като малко – дори и само един ден повече с любимите хора е скъпоценен.

Кадмият може да открадне 11 години от живота ви

При някои хора излагането на кадмий може устремно да ускори стареенето, лишавайки ги от цели 11 години живот.

Винаги съм бил силен поддръжник на изследването и лечението при излагане на тежки метали. И това не е просто някаква моя теория, то е подкрепено от твърди научни факти.

Изследванията разкриват, че когато сте изложени на кадмий, той се натрупва вътре в организма и започва да атакува теломерите.

Може да сте чували за теломерите и преди, а може и да не знаете какво точно представляват те.

Теломерите са малки капачете – накрайници в края на ДНК поредиците, подобни на пластмасовите краища на връзките за обувки.

Още за теломерите в сайта, както и в тази статия: Теломери, смях и АКГ = формула за дълголетие и здраве

Учените много се интересуват от теломерите, защото се оказва, че те са супер акуратен начин за преценяване на генетичната възраст на даден човек.

Теломерите се износват с възрастта. Но не само времето ги скъсява… заболяванията, лошите, вредящи на здравето навици и дори токсините влияят на тези малки накрайници на ДНК-то.

А колкото по-къси стават теломерите, толкова по-голям е рискът от хронично заболяване и смърт. Така че виждате защо въздействието на кадмия върху теломерите ви е обезпокоителен.

Тежкият метал кадмий се „цели” в теломерите ви

Според учените, дори и малко количество кадмий задейства много бързото скъсяване на теломерите в организма.

В най-лошите случаи, този токсичен метал може да отнеме повече от десетилетие от живота ви според изследване, публикувано в списанието American Journal of Epidemiology.

И за жалост всички сме изложени на кадмий всеки ден.

Евтините продукти, внасяни от Китай често съдържат големи количества от този опасен метал. Пушенето и промишлените отпадни продукти също могат да са източник. Той се съдържа дори във водата и в храната ни.

Два бързи начина за намаляване излагането на кадмий, които да започнете още днес:

Преминете на органични храни.

Използвайте филтър за обратна осмоза, за да направите водата си по-безопасна.

Ако се притеснявате за собственото си излагане на тежки метали—а вие с право трябва се притеснявате—пуснете си изследвания.

Ако нивата ви на кадмий са твърде високи, лекарят може да ви изготви план за естествена детоксикация, който да включва конкретна диета за прочистване, хранителни добавки и хелация.

Ето един вид детоксикация: Магданоз и кориандър, рецепти за детоксикация

Не позволявайте на тежките метали да откраднат 11 ценни години от живота ви. Направете нещо, за да се предпазите от излагането си на кадмий ДНЕС!

Д-р Марк Стенглър

Източник:

https://healthiertalk.com/metal-exposure-could-shave-over-a-decade-off-your-life/

Снимка: northeasternproperty.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *