Водата: Лек за всичко, което ни мъчи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

water cure all

„Вие не сте болни, вие сте жадни. Не лекувайте жаждата с лекарства” – д-р Ф. Батмангелидж

Добрата хидратация е особено важна за доброто здраве, но няма да хидратирате тялото си като пиете газирани напитки, подсладени води и имитиращите сокове напитки.

Най-добрата напитка за здравето е нещото, което човек е пил откакто свят светува: вода.

Водата прочиства тялото като изхвърля токсините от органите. Тя пренася хранителни вещества до клетките и помага в осигуряването на необходимата влажна среда за ушите, носа и гърлото.

Водата смазва ставите. Хрущялите са 65 процента до 80 процента вода. Медицинският център на университета на Мериленд препоръчва да се пият по шест до осем чаши вода на ден за предпазване от остеоартрит.

Водата потиска апетита. Изпиването на две чаши от по 220 мл вода преди ядене води до снижаване на консумираната храна средно с около 300 калории на ден.

Водата спомага за контролиране на настроението. Изследване на учени от университета Тафтс откри, че атлетите, които правят аеробни упражнения с висока интензивност по един час без правилната хидратация преди това е по-вероятно да се чувстват ядосани и депресирани след това.

Водата може да спомогне за предпазване от и лекуване на главоболията. Присъдата още не е определена, но пилотно изследване, проведено от онлайн библиотеката Уйли (Wiley Online Library) показва снижаване от общо 21 часа на главоболията в период от две седмици при участниците в изпитанието.

Водата предотвратява запек. Дебелото черво се нуждае от течност, за да усвоява електролитите от отпадните продукти и ефективно да изхвърля отпадните продукти от тялото.

Водата предотвратява стареенето. Не, тя не е магически извор на младостта. Но стареенето се ускорява от киселинността, и киселинността води до смърт. Пиенето на вода помага за поддържането на полезното ниво на pH, спомагайки всички телесни функции.

Пиенето на вода по време на ядене прави храната по-вкусна. Другите напитки, особено сладките, маскират истинския вкус на храната, която ядете.

Робърт Бътс от сайта Water Cure казва: “[Водата] е прост лек за 90 процента от всички психични и здравословни проблеми. Забравете етикета със заболяването, който лепват върху проблема ви, просто елиминирайте простата причина. Спрете да пиете кофеин, алкохол и газирани напитки. Пийте вода и добавяйте морска сол в храната”.

Трябва да избягвате вода, съдържаща хлор и флуорид като инсталирате филтър у дома си, ако това въобще ще помогне.

Протокол за използването на вода за хидратация и заменяне на кухненската сол с морска сол може да излекува много болести. Колко да пиете? Повечето медицински източници препоръчват по осем чаши от по 220 мл на ден. Златното правило е да следите урината си. Цветът й трябва да е като на светла слама. И всеки ден изпивайте по една чаша вода с малко морска сол в нея, за да излекувате проблемите със стомашната киселина.

Боб Ливингстън

Източник: Easy Health Digest, Water: The Cure For What Ails You, 26 November 2013; http://personalliberty.com/2013/11/26/water-the-cure-for-what-ails-you/

Снимка: www.zilpo.sk

Прочетете също:

Магическите МОРСКА СОЛ и СОДА ЗА ХЛЯБ

Още незаменими свойства на содата

Зрънце съвет за солта

Кратка история на содата за хляб и някои употреби

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *