МУКУЛА мудра за регенериране на органи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mukula-1

Мукула мудра се нарича още ръка-човка; ръка-лазер; регенерация

КОГА:

За обезболяване и енергизиране на органи. Дарява сила; намалява напрежението. Поставя се върху нараненото място или там, където има проблем. Подкрепя почистването на всяка мръсотия на всички нива.

ЗАЩО:

Тази мудра помага за отпускане и дава сила като се изпълнява върху орган или част от тялото където има болка, отслабване на функциите или напрежение. Тя наподобява светлинна терапия с прилагането на регенерираща лазерна енергия върху засегнатото или желано място в тялото.

Използвайте мудрата мукула за успешното презареждане на органите си с необходимата им електрическа енергия. Всички заболявания, както и много необясними болки се дължат съответно на твърде слаби електрически полета.

КАК:

Върховете на всички пръсти се събират в едно. Поставят се върху засегната част на тялото.

КОЛКО:

При необходимост, или 5 пъти дневно по 5 минути.

mukula-2

При хронични състояния ползвайте следната схема:

Бели дробове: Мудрата се поставя вляво и вдясно, на около 5 см под ключицата.

Стомах: Мудрата се поставя директно под гръдната кост.

Черен дроб и жлъчка: Лявата ръка се поставя върху долния край на гръдната кост. Дясната ръка минава 21 пъти по долния край на десните ребра, като че палим кибрит.

Далак и панкреас: Дясната ръка се поставя върху долния край на гръдната кост. Лявата ръка минава 21 пъти по долния край на левите ребра, като че палим кибрит.

Бъбреци: Пръстите на двете ръце се поставят на гърба, на 5 см над талията, от двете страни на гръбнака.

Пикочен мехур: Поставете пръстите на двете ръце вдясно и вляво по перинеума: при мъжа това е областта между ануса и скротума, а при жената – между ануса и големите и малко срамни устни.

Черва: Пръстите на едната ръка се поставят върху пъпа. Отдясно наляво – обратно на часовниковата стрелка, се описва кръг, после още един, още един – движение по разширяваща се спирала от пъпа навън.

Едновременно с изпълнението на мукула мудра използвайте йогийския начин на пълноценно дишане.

Следните цветове предоставят допълнителна сила на мудрата:

За лечение на белите дробове – бяло; за черния дроб и жлъчката – зелено; за стомаха, далака и панкреаса – жълто; за сърцето и червата – червено; и за бъбреците и пикочния мехур – синьо.

Източници:

http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

http://www.yogaenred.com/en/2013/11/20/mudras-mukula-mudra/

Снимки: network.hu; m.facebook.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *